Det virker åpenbart at klubben ikke har noen intensjoner om å benytte seg av opsjonen

David Lynch analyserer signeringen av Arthur i sin nyeste spalte for Liverpool.no.

En av de viktigste oppgavene til en fotballjournalist er å skille faktiske sannheter fra den versjonen andre ønsker at du skal tro på. Aldri gjør det seg mer gjeldende enn på overgangsnyheter, når klubber bruker media til å forsøke å få frem at det er de som har gjort den beste avtalen til enhver tid. 

For Liverpool er ikke behovet for å antyde at man har lurt Juventus så stort, all den tid signeringen av Arthur Melo kun er et lån ut sesongen. Likevel er de røde merkbart opptatt av å få frem at dette ikke er den desperate overgangen i siste liten som det virker som. 

For det første skylder de på at de foretrukne alternativene på midtbanen ikke var tilgjengelig, og at det var derfor man gikk for et lån på slutten av vinduet. De mener også Arthur representerer erfaringen og kvaliteten klubbens rekrutteringsteam har sett etter helt siden Aurelien Tchouameni valgte Real Madrid i april. 

Vil trolig ikke benytte utkjøpsklausul

Samtidig føltes det avslørende at de røde i utgangspunktet avfeide antydninger om at låneavtalen inneholdt en opsjon på kjøp, før Juventus senere avslørte at klubbene var kommet til enighet om en sum på 37,5 millioner euro. 

Det virker åpenbart at klubben ikke har noen intensjoner om å benytte seg av opsjonen, da andre spillere på ønskelisten vil bli foretrukket neste sommer. Den tilnærmingen er for øvrig ikke noe nytt. Vi så det da de nektet å hente Ozan Kabak til rabattert pris i fjor, da de heller jaktet Ibrahima Konaté. 

Det virker å være liten tro på at Arthur vil gjøre nok på banen i løpet av tiden på Anfield til at de kommer til å endre mening. 

Samtidig kan ett element være med på å rettferdiggjøre hastesigneringen av Arthur. Som en kilde sa: «Signeringen måtte også forsikre at utviklingen til Harvey Elliott, Fabio Carvalho og Curtis Jones ikke stopper. En annen faktor er utviklingen til Stefan Bajcetic, som trenerteamet er strålende fornøyd med fordi han presterer langt bedre enn forventet». 

Kan fortsette utviklingen

Det er selvsagt korrekt. Hvis er er noe positivt med at Liverpools foretrukne midtbanespillere glapp, er det at det gir mulighet til utvikling for andre. Elliott har vist i åpningsrundene at han er en spiller med fantastisk potensial og som fortjener å spille, mens Jones trolig også ville ha vært mye involvert dersom han var skadefri.

Hvis Bajcetic kan få noen minutter i ligacupen denne sesongen vil det bidra til at han kan bygge videre på den lovende sesongoppkjøringen. 

Hvis den trioen avslutter sesongen som bedre spillere enn da den startet, og de nevnte midtbanespillerne blir sikret neste sommer, kan signeringen av Arthur ende opp med å bli en fotnote på veien mot mer suksess. 

Men, uansett hva Liverpool sier, er det vanskelig å se at brasilianeren skal komme rett inn og bidra med en rekke dominerende prestasjoner som bidrar til nye trofeer på Anfield denne sesongen.