«Dersom ikke FSG går bort fra sine latterlig strenge økonomiske prinsipper, kommer det ingen midtbanespiller i januar»

Liverpool forventer at Moises Caicedo ender i Chelsea. David Lynch skriver om midtbanesituasjonen i sin spalte denne uken.

Det er fare for at dette høres ut som noe du har lest før – siden denne spalten igjen vil handle om Liverpools problemer sentralt på midtbanen.

Men når behovet er så stort, og så åpenbart, og igjen blir det store temaet hver gang laget går ut på banen, hva skal vi ellers snakke om?

Du kan bli fristet til å si at alarmklokkene bør ringe etter at Wolverhamptons B-lag kom til Anfield og avslørte feil vi kjente fra før i FA-cupens tredje runde. Men dersom det er tilfelle at alarmklokkene først nå ringer, vil Jürgen Klopp og støtteapparatet hans ha ignorert bevisene fra de 26 andre kampene som har blitt spilt denne sesongen.

Dette var bare en av mange, mange kamper der motstanderen har vist at fysikk sentralt på midtbanen og løp i bakrom er en enkel måte å straffe Liverpool på. Du kan vedde på at Brighton forbereder seg på å gjøre det samme på lørdag, med tanke på at Klopp er sta og ikke vil endre på taktikken sin, til tross for de store manglene han har i troppen.

Ingen på vei inn

Det ville selvsagt gitt mening for tyskeren å holde på den høye linja og presset fra midtbanen dersom det var en spiller på vei inn som var i stand til å utføre det. Dessverre er det etter det jeg erfarer ikke noe som kommer til å skje, om ikke Fenway Sports Group plutselig skulle ombestemme seg og endre strategi.

Kilder sier slik FSG ser det, er pengene som allerede er brukt på Cody Gakpo noe som tar de røde over det som er budsjettert. I tillegg har de veldig spesifikke planer for potensielle overgangsmål, noe som vil bety at det vil være nødvendig med kompromiss dersom noe skulle skje i januar.

MÅ ENDRE KURS: Dersom det skal komme flere spillere inn i dette vinduet må FSG gå bort fra sine opprinnelige planer.

MÅ ENDRE KURS: Dersom det skal komme flere spillere inn i dette vinduet må FSG gå bort fra sine opprinnelige planer.

Ta Moises Caicedo som eksempel. En spiller Brighton tydeligvis kunne tenkt seg å selge for å få en stor sum i dette vinduet, dersom en skal tolke hvor tilgjengelig styreformannen har vært til å bli intervjuet den siste tiden. Spillerens representanter har fortalt til liverpool.no at klubben er interessert, og det stemmer at de har vært i kontakt for å finne ut hvilke personlige krav spilleren har.

Men selv om de røde er store beundrere, og selv om Adam Lallana som er lagkamerat i Brighton har gitt Caicedo de beste skussmål, virker det usannsynlig med en avtale. Det er i hovedsak fordi Liverpool forventer at han vil signere for Chelsea, og spesielt etter at de har mislykkes med å kjøpe Enzo Fernandez.

Vil miste to engelske spillere

Men det er også fordi Caicedo ikke er blant klubbens tre fremste overgangsmål når midtbanen skal forsterkes til sommeren. En nøkkel er at de må få inn en engelsk eller hjemlig spiller, siden de kommer til å miste både Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner, og Jude Bellingham er det åpenbare målet der.

Kostnaden av en slik avtale vil bety at hvilken som helst ikke-hjemlig spiller som kommer inn samtidig som ham, vil måtte komme billigere enn de summene som nevnes for Caicedo. I en ideell verden ville Liverpool snappet opp Bellingham, og så funnet et rimeligere alternativ ved siden av ham, slik som Matheus Nunes – men det finnes ingen garantier for at portugiseren ender opp på Anfield ennå.

Selvsagt er det en mulighet for å kjøpe to ikke-hjemlige spillere, men det vil bety at det må fornyes i andre posisjoner i troppen, og de røde vil ikke forplikte seg til noe slikt slik situasjonen er nå.

Dessverre betyr FSG sine nesten latterlig strenge økonomiske prinsipper at med mindre de ombestemmer seg, vil ingen kjøp for midtbanen bli gjort før sommeren. Da kan en forvente seg en smertefull andre halvdel av sesongen, som sannsynligvis vil ende uten sølvtøy eller topp fire-plassering for Liverpool.