«Hadde Jürgen Klopp fått skikkelig støtte på transfermarkedet i sommer, hadde Liverpool sannsynligvis ikke vært i denne situasjonen nå»

Uten seier på tre kamper, og uten en god prestasjon på lang tid, men likevel er det vanskelig å vite om sesongen har nådd sitt bunnpunkt.

Uansett har det vært åpenbart en stund at forbedringer ikke vil komme uten de forsterkningene som skulle ha vært sikret før sesongen startet.

Fenway Sports Group sin forsiktige tilnærming til transfermarkedet er ikke noe nytt, verken for fans, klubben eller Jürgen Klopp.

Faktum er at manageren jevnlig forsvarer eiernes metoder, og har avfeid gjentatte muligheter til å kritisere dem under pressekonferanser.

Dersom tyskeren er fornøyd med sine arbeidsbetingelser, må det være fair å spørre hvorfor han ikke får mer ut av dem.

Dersom Liverpool ikke kan signere den atletiske midtbanespilleren de desperat trenger for å revitalisere press-spillet sitt i januar, så bør man kanskje ikke være så låst til en slik taktikk?

Det samme gjelder den høye defensive linjen som blir utnyttet hver gang de røde entrer banen.

Søndagens kamp i Brighton var det siste eksempelet på en midtbane som hele tiden var en meter unna i press-spillet, og som ikke klarte å beskytte forsvaret mot en enkel pasning i bakrom.

Dersom ingen spillere kommer inn for å løse dette problemet, så er det på tide at Klopp kommer opp med en plan som dekker over sprekkene på kort sikt.

Liverpool må bli et dyptliggende kontringslag igjen

Det er forståelig at han har vært motvillig til å gå vekk fra et system som har brakt ham så mye suksess de siste sesongene.

Dette med å ha tro på det du driver med er helt nødvendig for en manager på høyeste nivå, men fleksibilitet er også viktig til tider, og det er en egenskap som Klopp viste for ikke så veldig lenge siden for å redde en annen sesong hvor det var i ferd med å gå helt galt.

Da han manglet midtstoppere i 2020/21 aksepterte manageren at han ikke kunne be Rhys Williams og Nat Phillips stå så høyt i banen som han kunne gjøre med Virgil van Dijk, Joe Gomez eller Joel Matip.

Den dypere defensive linjen han etter hvert la om til, sammen med imponerende innsats og vilje, sikret til slutt en topp fire-plass.

Det er på høy tid med en lignende endring denne sesongen, selv om et like mirakuløst Premier League-comeback allerede ser usannsynlig ut.

De siste ukene tyder på at en retur til det dyptliggende kontringslaget som var oppskriften i Klopps første år på Anfield er det beste håpet for et slikt comeback, da alle forsøk på å være det dominerende laget har mislykkes.

Om ikke annet, så vil en slik taktisk endring markere et farvel til å prøve det samme om og om igjen, og forvente bedre resultater. Det er som vi alle vet definisjonen på galskap.