Klopp har rett. Det finnes noe positivt å ta med seg - og topp fire-håpet lever videre

KOMMENTAR: Liverpool viser topp fire-form, ikke Champions League-triumf-form. Heldigvis er det ikke hver dag man møter Real Madrid.

2-5 ble resultatet til slutt, men mot hvem som helst andre hadde Liverpool sluppet unna langt billigere enn det de gjorde mot Real Madrid tirsdag kveld. Ingen er mer nådeløse enn Los Blancos, anført av Luka Modric, Karim Benzema og Vinicius Jr. Det har de vist så mange ganger i løpet av det siste året at det ikke er noen grunn til å bli overrasket over at de glefser til seg det de kan få av mål og målsjanser, selv på middels dager.

I fjor vant de Champions League i en helt middels sesong, da de skulle ha røket ut i både åttendedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen før de vant finalen mot spillets gang i møtet med Liverpool. De vant på en blanding av gammel rutine, en utrolig effektivitet og en solid mengde flyt. På Anfield tirsdag viste de igjen hvor livsfarlige de er bare du gir dem lillefingeren, og Liverpool fikk svi.

Heldigvis er det slik at man slipper å møte Real Madrid hver uke. Mot flesteparten av de 16 lagene Liverpool skal møte i Premier League resten av sesongen vil prestasjonen som ble levert tirsdag være nok til å vinne. Det er det Jürgen Klopp og spillerne må ta med seg fra marerittet på Anfield dersom sesongen skal reddes.

Nivået er lavere

På pressekonferansen etter kampen fikk Klopp spørsmål om det stygge resultatet kan føre til at selvtilliten spillerne bygde opp i forrige uke nå forsvinner igjen.

– Jeg kan se at folk vil tro det, og det er forståelig. Men vi kan ikke tillate at det skjer. Det sa jeg til guttene rett etter kampen, sa Klopp.

Han vet at mer overkommelige motstandere er i vente. Først Crystal Palace, så Wolves og deretter til og med Manchester United. Disse lagene kan være ute av syne i kamp om seieren med en tilsvarende prestasjon som Liverpool leverte i de første 25 minuttene mot Real Madrid. De har ikke Benzema og Vinicius, som kan gjøre mål av det minste lille balltapet.

Det er et stykke ned i kvalitet til Jean-Philippe Mateta og Jordan Ayew, til Raul Jimenez og Daniel Podence, og så videre. Det så vi beviset på i helgen, da Newcastle bommet på en rekke store sjanser som Real Madrid ville satt.

I Premier League er ikke nivået til de fleste lagene så høyt at de klarer å utnytte den lille centimeteren som manglet i Liverpools forsvarsspill da spanjolene reduserte til 2-1 på Anfield. Derfor kan man slippe unna med det. Så selv om vi i går fikk beviset på at de røde er langt fra å være friskmeldt, kan de kanskje ha fått akkurat nok medisin til å redde stumpene av årets ligasesong.

Slik laget ser ut nå, makter ikke Klopps utvalgte å levere en prestasjon av topp kvalitet i 90 minutter. De siste 16 kampene har Liverpool kun scoret fem mål til sammen i andre omgang, og sluppet inn 14. Før pause har det kommet 18 mål i den samme perioden.

Ta med det positive!

Heldigvis var ikke Klopp en like nedbrutt mann på tirsdag kveld som han var etter de ydmykende nederlagene mot Brighton og Wolves tidligere i år. Her har nemlig tyskeren sett at det finnes håp. Med seiere mot Palace og Wolves er avstanden opp til topp fire redusert til bare tre poeng. Da kan det til og med være tillatt med et poengtap eller to på veien mot sesongslutt i mai, og likevel kan målet om Champions League-fotball nås.

– Det vi gjorde i første omgang i dag var strålende, måten vi spilte på var oss i et nøtteskall. Det var slik vi ønsker å være, og det er det vi ønsker å fortsette å gjøre, sa Klopp etter kampen.

– Hvis vi lar denne ene kampen få for stor betydning er vi dumme. Nå har vi noen dager der vi skal sørge for å ta med de rette tingene fra denne kampen. Ja, vi må forbedre oss. Men vi må ta med de gode tingene også. Det ville vært fryktelig om vi ikke gjorde det. Intensiteten, innsatsen og fotballen vi spilte var alt vi ønsker å se av oss selv, la han til.

Det kommer flere baklengsmål og tunge kvelder denne sesongen, og kun den største optimist vil levne de røde en bitteliten mulighet til et mirakel på Santiago Bernabeu. Men med en ny og spennende fronttrio som virkelig begynner å finne hverandre, og med flere spillere på vei tilbake i form, kan det fremdeles bli en brukbar vårsesong.

Heldigvis møter vi ikke Real Madrid hver uke. Bare én gang til.