Kampkommentar Liverpool - Nottingham Forest:Ja, tre poeng er det viktigste - men vi savner et Liverpool som kan vinne kjedelig

Liverpool vant som forventet hjemme mot Nottingham Forest, men det ble mer spennende enn det burde ha vært. Her er vår kommentar fra kampen.

Etter kun ett poeng på de foregående fire kampene, var det en sårt tiltrengt vitamininnsprøyting da Liverpool knuste Leeds United mandag kveld. 

Håpet om å klare topp fire lever fortsatt i teorien, spesielt om man ser på kampprogrammet til de rødkledde kontra konkurrentene de siste månedene. Newcastle United viste store svakhetstegn da de ble slått 3-0 av Aston Villa forrige helg, mens et skadeskutt Manchester United også ser sårbare ut. 

For å legge press på konkurrentene må poengfangsten mot antatt svakere lag bedres. Jurgen Klopp skrev om å bygge momentum i sitt kampprogram, mens Jordan Henderson skrev om å finne tilbake til stabiliteten som har kjennetegnet laget. 

Seks poeng mot Leeds United og Nottingham Forest ville bevist at Klopps gutter har våknet, selv om vi enda ikke vet om det er tidsnok. 

Forbilledelig markering

I det femte spilleminuttet viste Forest-supporterne hvordan man skal vise sin respekt til de 97 Hillsborough-ofrene. 

Fansen hevet et banner hvor det stod «Respekter de 97. Solidaritet med overleverne. Nei til tragedierop.»

RESPEKT: Forest hevet dette bannere i det femte spilleminuttet.

RESPEKT: Forest hevet dette bannere i det femte spilleminuttet.

Det står i stor kontrast til andre lags supportere som gjentatte ganger både har sunget kvalmende sanger og som ikke har respektert ett minutts stillhet. 

Nøyaktig slik skal fotballen være - samhold på tvers av klubbtilhørighet. 

Burde ledet før pause

Spillemessig startet kampen på samme måte som mot Leeds United. Klopps menn gikk ut kontrollert, uten å virke oppjaget i den innledende fasen. 

Laget slet med å få en tett markert Trent Alexander-Arnold på ballen i gode posisjoner, men de anledningene scouseren fikk rom viste han sin klasse. 

24-åringen satte opp Virgil van Dijk, Cody Gakpo og Diogo Jota i gode posisjoner fra dødballer, og var nære å havne i drømmeposisjon før et uheldig touch inne i 16-meteren.

De rødkledde spilte seg nærmere og nærmere målet, men klarte ikke å omsette muligheter til mål før hvilen tross total dominans med 86% ballinnehav. 

LEGGER DEN DØD: Alexander-Arnold gjør seg klar til en av mange dødballer mot Nottingham Forest.

LEGGER DEN DØD: Alexander-Arnold gjør seg klar til en av mange dødballer mot Nottingham Forest.

Fra ett år uten mål, til fire på to kamper

Det eneste som manglet på dødballene før pausen var at noen i rødt satte ballen i nettmaskene, og det tok ikke lang tid før det endret seg etter hvilen. 

Etter en dødball fikk Fabinho headet ballen på tvers langs mål, hvor Diogo Jota naturligvis var på plass og headet ballen i mål. 

Vi har i tidligere sesonger blitt godt vant til at dette Liverpool-laget cruiser inn til seiere på hjemmebane etter at ledermålet kommer, men like etter scoringen var det tilbake til start igjen for de røde. 

I FØRINGEN: Jota header Liverpool i ledelsen, og feirer med servitør Fabinho.

I FØRINGEN: Jota header Liverpool i ledelsen, og feirer med servitør Fabinho.

Tidligere LFC-spiller Neco Williams fikk plutselig et hav av rom på hjørnet av 16-meteren, og sendte avgårde et skudd som endte i nettmaskene via Andy Robertson. Det tok imidlertid ikke lang tid før Klopps menn tok tilbake føringen i kampen igjen. 

Bare noen minutter senere fant Jota nok en gang det ledige rommet i 16-meteren, og skjøt ballen flott i mål med venstre etter å ha fått ballen under kontroll på lekkert vis.

Etter å ha gått 1 år uten scoring før kampen mot Leeds United, står portugiseren nå med fire mål på de siste to kampene. 

På sitt beste har portugiseren en egen evne til å være på rett plass til rett tid foran mål. Det blir ikke gull verdt denne sesongen, men kan i det minste skyte de røde inn i kampen om Champions League. 

Deja Vu til Klopps første sesong

Men skal Liverpool klare å karre seg inn i kampen om Champions League igjen, må de klare å kontrollere kamper mot lag som de beviselig er bedre enn. 

Det er ingenting å utsette på avslutningen til Gibbs-White som ga 2-2, men å la ballen sveve i det som føltes som en halv evighet i 16-meteren uten at noen spillere kommer i nærheten av å presse ham, blir for svakt. 

Nok en gang tok det ikke lang tid før Klopps menn tok tilbake ledelsen, for tredje gang i kampen etter en dødball. 

Alexander-Arnold skjøt en perfekt dødball inn i feltet, som Salah bare behøvde å sette bredsiden til for å finne veien til nettmaskene. Ikke lenge etter var Nottingham Forest nære å utligne igjen, med et skudd i tverrliggeren. 

Kampen ga tilbakeblikk til Klopps første sesong, da laget kunne vinne mot enhver motstand, men få trøbbel mot motstandere som Norwich og Sunderland. 

Det er moro når det går veien, men noen kjedelige 2-0-seiere hadde ikke vært feil det heller.

HEAVY-METAL: Det er lite kontroll i Klopps Liverpool om dagen.

HEAVY-METAL: Det er lite kontroll i Klopps Liverpool om dagen.

Bare seg selv å skylde på

Det som er sikkert om denne sesongen, er at Liverpool bare har seg selv å skylde på dersom det ikke blir topp fire. 

Laget har vist at de kan rundspille ligaleder Arsenal og rivalen Manchester United på sitt beste, men har ikke virket å ha den samme motivasjonen til kjedelige kamper mot enklere motstand. 

Det kom flere skremmeskudd fra Nottingham Forest denne kampen, og oppgjør mot andre nedrykkstruede lag med alt å kjempe for kommer ikke til å bli enklere. 

Bare sørg for å vinne, uavhengig av hvordan. Så får Klopp og co bruke sommeren til å få orden på forsvarsspillet.