Fire spillere har tatt farvel. Flere kan forsvinne i løpet av sommeren

Mye handler om spillerkjøp, men Jürgen Klopp og Liverpool må også bestemme seg for hvem de skal satse videre på, skriver David Lynch.

Det var naturlig at tankene til Liverpool-fansen allerede var vendt mot hva som venter i sommer, før en mer eller mindre betydningsløs sesongavslutning.

Uansett hvor spennende søndagens 4-4-kamp mot Southampton var, kan supporterne bli tilgitt for å holde et øye med Brighton og det som så ut som en følelsesladet avskjed fra midtbanespilleren Alexis Mac Allister.

De vil også utvilsomt ha stor interesse for Mason Mounts takkerunde på et tomt Stamford Bridge, som hadde alle kjennetegnene til en spiller som var klar for å si farvel.

Nye opplysninger om budet på Carvalho

Nye opplysninger om budet på Carvalho

Liverpool skal ha avslått - men et salg virker å være aktuelt.

Mange svake karakterer på sesongens siste folkebørs

Folkebørsen: Mange svake karakterer på sesongens siste folkebørs

Liverpool scoret fire selv, men skal vi tolke folkebørsen la leserne mer vekt på de fire målene som kom den andre veien mot Southampton.

Men samtidig som det er spennende å avslutte en skuffende sesong med å tenke på hvem som kan ikle seg den røde trøyen til høsten, går Liverpool nå inn i en periode der de kanskje må forberede seg på flere avskjeder.

Og nå som en forglemmelig sesong endelig er over, er det på tide for Jürgen Klopp og rekrutteringsstaben å stake ut kursen når det gjelder spillere som skal forlate klubben.

Interesse for Kelleher og Carvalho

Vi vet selvsagt fra før at James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Roberto Firmino forlater klubben etter å ha fullført sine kontrakter.

Men det kan være flere overraskende avskjeder i vente.

For det første prøver Liverpool offentlig å gjøre det klart at Caoimhin Kelleher ikke er til salgs, men de innrømmer uoffisielt at det ikke vil være lett å beholde ham. Det forventes bud fra andre Premier League-klubber, og iren ønsker å spille fast førstelagsfotball.

Det samme gjelder for Fabio Carvalho, som allerede har fått et bud på over ti millioner pund etter en frustrerende debutsesong.

Den ideelle situasjonen for de røde ville være å sende ham ut på lån i England i en sesong, men spilleren er skeptisk til å bli plassert i en klubb som ikke vil ha noen langsiktig interesse av å utvikle ham. Dermed kan en permanent overgang til slutt vise seg å være den beste løsningen for alle parter, spesielt hvis det kan inkluderes en tilbakekjøpsklausul.

Mens det virker åpenbart at det er interesse for disse to spillerne i markedet, er det mer usikkert hvordan det ser ut for noen av de andre som ikke får mye spilletid.

Tsimikas, Gomez og Matip?

Kostas Tsimikas har to år igjen av kontrakten og kan godt bli fristet av et tilbud om mer regelmessig spilletid andre steder, selv om det er vanskelig å forutsi om det vil komme.

Og vil noen prøve å kjøpe Joel Matip, vel vitende om hans skadehistorikk og lønnskrav?

Og hva med Joe Gomez? Den 26 år gamle midtstopperen skrev under på en ny kontrakt i fjor sommer, men kan ikke ha troen på at han vil kunne spille seg inn på landslaget igjen slik situasjonen hans på Anfield er på øyeblikket.

En sommer med usikkerhet er i vente, og Klopp og hans team har ikke råd til utelukkende å fokusere på spillerkjøp. 

Rykket ned på sesongens siste dag

De utlånte: Rykket ned på sesongens siste dag

Slik gikk det med de utlånte i helgen.

«Dette bør skjære dypt. De burde ha det vondt. Lærdom må bli tatt for å sikre at denne sesongen er et engangstilfelle i stedet for tegn på ting som kommer»

Dette skriver avisene etter sesongavslutningen: «Dette bør skjære dypt. De burde ha det vondt. Lærdom må bli tatt for å sikre at denne sesongen er et engangstilfelle i stedet for tegn på ting som kommer»

Da sluttsignalet gikk var det en slags lettelse for at sesongen var over, men kan Liverpool reise seg til neste?

Innsikt Man. 29.05. 10:59