Hvordan så vi ikke dette komme?

Hintene om en stor nyhet har vært der denne uken, skriver David Lynch etter Jürgen Klopps kunngjøring fredag.

Da de ankom AXA Training Centre for en pressekonferanse som ble kunngjort på kort varsel fredag ettermiddag, kom alle reporterne med det samme poenget. Hvordan så vi ikke dette komme?

Det var et helt rettferdig spørsmål for journalister å stille, med tanke på at viktige personer i Liverpool FC har kjent til Jürgen Klopps avgjørelse om å takke for seg helt siden november. Vi hadde også muligheten til å få nyss om informasjonen på torsdag, da mange ansatte i klubben ble informert. Likevel var det største hintet av alle at det ble arrangert to pressekonferanser i forkant av denne helgens kamper.

Det var ikke bare det at Liverpool hadde gjort noe så uvanlig som å flytte Klopps møte med media før FA-cupkampen mot Norwich til torsdag. De kom også med et stort hint da de flyttet kvinnelagets manager Matt Beard sin pressekonferanse før Arsenal-kampen til lørdag morgen.

Da vi spekulerte i grunnen til disse avgjørelsene i går, spøkte pressen mest om en mulig sjokk-signering av Kylian Mbappé, eller et håp om en ny kontrakt for en viktig spiller. Til slutt var det eneste vi hadde rett i at en gigantisk nyhet var i vente. 

Dokumentarcrew på plass?

Køen med biler utenfor AXA Training Centre før fredagens pressekonferanse sa sitt om hvor stor denne nyheten var. Det skapte trafikkaos i det som vanligvis er stille gater i Kirkby-gatene rundt treningsanlegget.

Presserommet var da også stappfullt, med mange ansikter vi vanligvis ikke ser der, men som nå var der for å dekke det som er en nyhet av betydning i store deler av verden.

I presserommet var også det som så mistenkelig ut som et dokumentarcrew, som så ut til ikke bare å filme Klopp, men også reaksjonen til de fremmøtte.

Etter denne ukens rykter om at en dokumentarserie har blitt godkjent av de røde, bør du ikke bli overrasket om den første episoden dreier seg om dagens hendelser.

Forsikringer om at det er i trygge hender

Manageren selv kom med lite ny informasjon når det gjelder motivasjonen for å dra, mye takket være intervjuet som allerede var blitt lagt ut på LFCTV.

Tyskeren ønsket ikke å begynne å reflektere over sin regjeringstid fordi han håper at vi fremdeles ikke har nådd høydepunktet. Dermed var det administrerende direktør Billy Hogan som kom med de mest interessante svarene.

Det var åpenbart, men likevel betryggende at han fortalte at Liverpool vil gå gjennom all informasjon og data når de nå skal finne en arvtaker. Det er også verdt å merke seg at han så ut til å utelukke muligheten for at Pep Lijnders kan rykke opp og ta over.

Liverpool-legende Xabi Alonso er én mann som trolig blir vurdert, og Sportings Ruben Amorim ser også ut som en mulig kandidat.

Men akkurat i dag føles det ikke riktig å spekulere om hvem som skal ta over. Alt fokus bør være på en helt spesiell mann og manager, og å nyte de siste månedene han er ved roret.

Han har gjort seg fortjent til å slappe av nå

Han har gjort seg fortjent til å slappe av nå

Når Jürgen Klopp sier at han føler tiden er inne for å dra, så er det sannsynligvis det. Trist og vemodig? Ja. Men først og fremst forståelig - og helt i orden.

Kommentar 26.jan 13:51
Skal forsøke å få sving på sine egne managerkarrierer

Skal forsøke å få sving på sine egne managerkarrierer

Jürgen Klopps assistenter har ingen planer om å ta et friår.