MinaminoDen perfekte avlasteren

Klubbens første japanske spiller har kommet til byen. Takumi Minamino scoret allerede på Anfield i høst, men i tiden fremover vil han få sjansen til å gjøre det samme i rød drakt. Med sin målfarlighet, teknikk og allsidighet kan japaneren bli en suksess på Merseyside.

TAR NIVÅET RASKT

Veien til Premier League ble kort for Minamino, kun ett mellomsteg måtte til for at Liverpool skulle ta sjansen på den offensive spilleren.

25-åringen startet karrieren i hjemlig liga, J. League, for klubben Cerezo Osaka, der han for det meste spilte som spiss. Etter 17 mål fordelt på 85 kamper fattet Red Bull Salzburg interesse i 2015 og hentet angriperen til Østerrike for £720.000.

Der skulle Minamino vise seg å videreutvikle sin luktesans for mål, med 64 mål på 199 kamper, og skaffet seg nyttige erfaringer som kan være med og hjelpe Liverpool i tiden fremover. Den dribleglade spilleren ble brukt i de fleste offensive posisjonene på banen, og imponerte som både ving og framskutt midtbanespiller i kampene mot de røde i gruppespillet av Champions League.

BEMERKET SEG MOT NY ARBEIDSGIVER

I møtet mellom Liverpool og Salzburg på Anfield vartet Minamino opp med både mål og målgivende, ved siden av å være en del av et samlet presspill som satte hjemmelaget på store prøvelser. Det østerrikske laget kom tilbake fra 3–0 til 3–3, før Mohamed Salah sikret seieren – og kanskje var det her Jürgen Klopp bestemte seg for å kjøpe den livlige japaneren.

Ifølge den velinformerte journalisten James Pearce i The Athletic skal Liverpool ha speidet på Minamino helt siden tiden i Cerezo Osaka, tilbake i 2013. Flere klubber skal ha vært interessert, men et grundig forarbeid av Anfield-klubben skal ha funnet noe de andre klubbene ikke visste om – en utkjøpsklausul. Klausulen lød på £7,25M, og dermed ble avgjørelsen enkel. Klubbens første japanske spiller ble et faktum.

Minamino fikk debuten allerede mot Everton i FA-cupen den 5. januar, og det var en fornøyd tysk manager som uttalte seg etter kampen.

«Han hadde en super debut. Han var enestående. Han er akkurat den spillertypen vi ønsket oss.»

Minamino gjorde også sin egen analyse etter debuten:

«Dette var trolig en av de mest intense kampene jeg har spilt i, men jeg visste at Premier League ville være slik som dette, så jeg ble ikke overrasket.»

«Vi presser veldig aggressivt, og jager tilbake. Måten vi bruker mellomrommene på ligner på det jeg har vært vant med i Salzburg. Men systemet er ikke det samme, så jeg må finne ut av forskjellen og finne ut hvordan jeg passer inn i dette laget.»

ALLSIDIG ALTERNATIV

Evnene til å presse slik som Klopp ønsker, er en vesentlig faktor for å lykkes i Liverpool. Det er en ferdighet som Minamino synes å ha inne fra tiden i Salzburg.

Mannen med de lange, mørke lokkene liker også å bruke mellomrommene til å skape plass for seg selv og andre, og har vist seg å bli en særdeles allsidig spiller i sine år i Salzburg.

Liverpools fronttrio med Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino er vanskelig å bryte seg inn i – bare spør Divock Origi og Xherdan Shaqiri. Fordelen til Minamino er at han kan bekle samtlige posisjoner offensivt i banen, samtidig som han kan falle ned i en offensiv rolle i midtbanetreeren.

PASSER INN I KLUBBEN

Spilleren skal være kjent for sin beskjedenhet, og tok nærmest nyheter om benkplass med et smil i sin tid i Salzburg. Det er en egenskap som passer inn i hans nye klubb. Konkurransen er hard, men harmonien er fremdeles god blant samtlige i troppen.

Minamino synes å være den perfekte «Klopp-spiller» og den perfekte avlasteren for Liverpools offensive stjernerekke i front. Med den varme velkomsten fra klubben tar det nok ikke lang tid før den japanske landslagsspilleren har funnet seg fullstendig til rette.

«Jeg har ikke vært her lenge, men jeg føler nesten at jeg har spilt her i flere måneder. Det er nok på grunn av all kjærligheten og varmen man får fra manageren, de ansatte og lagkameratene mine. Liverpool skaper en fantastisk atmosfære, som gjør det enklere å fokusere på fotballen.»

NYE SPILLERE INN – JANUARVINDUET 2020

Takumi Minamino

Fullt navn: Takumi Minamino
Født: 16.01.1995 i Izunisano, Japan
Høyde: 174 cm
Tidligere klubber: Cerezo Osaka, RB Salzburg
22 landskamper og 11 mål for Japan
Signert for Liverpool: 1. januar 2020
Kontrakt til: 2024
Trøyenummer: 18
Pris: £7,25M

Utlån

Herbie Kane, Hull, ut 2019/20-sesongen

Rhian Brewster, Swansea, ut 2019/20-sesongen