– Helt ærlig, jeg oppfatter at han egentlig er et nivå under en startplass

Wataru Endo har så langt ikke overbevist panelet i «Pausepraten», men nå kan han få en ny konkurrent på defensiv midtbane.

Mot Newcastle startet Liverpool kampen med en splitter ny midtbane med Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai og Wataru Endo.

For Endos del, må det oppleves ganske spesielt at han i sine to første kamper for Liverpool har måttet håndtere å spille med bare ni andre på laget. I debuten kom han inn etter at Mac Allister ble utvist, denne gangen fikk Virgil van Dijk marsjordre allerede etter 28 minutter.

Utgangspunktet har med andre ord ikke vært det beste for å vurdere japanerens kvaliteter så langt i Liverpool-karrieren. Da han ble tema i denne ukens «Liverpool.no: Pausepraten», så var det også tydelig at 30-åringen så langt ikke har overbevist panelet i vår podcast.

– Tror ikke han er løsningen i ankerrollen

– Jeg er litt vinglete når det kommer til Endo, sier en av supporterklubbens grunnleggere, og tidligere redaktør i The Kopite, Torbjørn Flatin.

– Jeg synes det er mulig å si mye positivt om han. Han er ballsikker, disiplinert og en lagspiller. Jeg legger også merke til at Klopp byttet han ut før det var gått en time på søndag. Helt ærlig sitter jeg med en oppfattelse om at han egentlig er et nivå under en startplass, sier Flatin i podcasten.

Hør hele episoden her, eller delen om Endo fra rundt 21:30:

– Jeg tror han kommer til å ende opp som en James Milner, enn en Fabinho. Det er for all del ikke noe dårlig kjøp. Jeg tror han kan bli en nyttig spiller, men jeg tror ikke han kommer til å bli løsningen på den ankerollen. Jeg tror ikke han kommer til å bli noe fullverdiger løsning slik Fabinho var, om jeg skal være brutalt ærlig her.

– Vi trenger mer et råskinn der. Endo er en veldig stabil spiller, lojal spiller og nyttig spiller. Men for meg lukter han mer en spiller for troppen enn i startoppstillingen. Spesielt når man har to sånne spillere som Mac Allister og Szoboszlai i tillegg på midtbanen, så trenger man et råskinn av et anker.

– Gremmes litt

Daglig leder i supporterklubben, Tore Hansen, deler Flatins bekymring.

– Jeg sitter å gremmes litt. Uten å si noen negativt om Endo, så tenker jeg det samme som Torbjørn. Dette er kanskje mer en spiller for troppen, enn en som kommer til å starte masse kamper for oss utover høsten. Om vi ikke får noe annet så vil han selvsagt kunne starte en god del, men om vi hadde hatt Fabinho der nå, i god form, med de to andre foran seg hadde det vært noe annet.

– Slik det føles nå med et par dager før vinduet stenges, føles det som om man her har man pisset litt i buksa for å holde seg varm. 40 millioner pund for en 29-åring, det er greit nok. Det ser bra ut på et excel-ark, men hvor god business er det egentlig for oss reint sportslig sett? Det er egentlig det spørsmålet jeg sitter igjen med.

– Jeg savner en ordentlig slugger i den defensive midtbanerollen. En skikkelig kvalitetsspiller. Da hadde jeg sett mer optimistisk på denne sesongen enn jeg gjør nå. Jeg er ikke negativ, men jeg føler at akkurat der vi står nå, så er det litt for mange brikker som skal falle på plass for at det skal bli topp fire eller bedre, sier Hansen. 

Gravenberch den neste? 

Torsdag ettermiddag ser det ut til at Liverpool har intensivert jakten på Bayern Münchens Ryan Gravenberch. 21-åringen kan brukes både på defensiv midtbane og i de mer offensive midtbanerollene.

Han kan dermed bli Liverpools fjerde midtbanesignering i sommer. Selv om Endo ikke har overbevist så langt, er både Flatin og Hansen langt mer positive til Mac Allister og Szoboszlai.

– Szoboszlai er jo en fantastisk oppgradering på høyresiden, spør du meg. Det er ikke noe forsøk på å rakke ned på Jordan Henderson igjen, men jeg synes Szoboszlai er en herlig spillertype. Det gjenstår kanskje å se hvor stabil han er. Jeg synes han har veldig mye kvaliteter, og er en utrolig spennende spillere. Han kommer til å skape mye, og at han blir en favoritt på The Kop.

– Mac Allister er også en god spiller, men er kanskje enda mer det mentale monsteret, en som kommer til å gå i krigen for oss. Men begge jobber hardt og kan ta en økt tilbake, selv om de er mer offensive spillere enn vi har hatt de siste årene, sier Flatin.

Gravenberch ikke med på trening, Liverpool skal ha bekreftet formelt bud for Bayern

Gravenberch ikke med på trening, Liverpool skal ha bekreftet formelt bud for Bayern

Den formelle prosessen vil starte straks tyskerne gir grønt lys.

Klopp syntes «Disneyland for voksne» hørtes usexy ut, og takket nei til tilbudet fra Manchester United

Podcast:Klopp syntes «Disneyland for voksne» hørtes usexy ut, og takket nei til tilbudet fra Manchester United

Jürgen Klopp var en ettertraktet mann, og sa nei til flere klubber i England før han kom til Liverpool.

Podcast 28.aug 2023 16:03