– Det er utvilsomt interessant at Richard Hughes ønsket å hente ham til Bournemouth

Mari Lunde, Jens Bessesen og Stefan Fosse snakker om en potensiell Roberto De Zerbi-ansettelse i denne ukens «Pausepraten».

Førstkommende søndag venter Roberto De Zerbi og Brighton i Liverpools første kamp etter landslagspausen, og da får de røde kanskje et siste møte med en av hovedkandidatene til å ta over Jürgen Klopps jobb i sommer.

Italieneren har imponert stort på sørkysten de siste ukene, så bør italieneren være en kandidat til Anfield-jobben neste sesong? Vi tok diskusjonen i denne ukens «Pausepraten»-podkast.

– Det som taler for hans sak handler først og fremst om fotballen han spiller, med mye kaos og underholdning. Han er ikke typen som bryr seg altfor mye om bare seieren, så lenge kampen er god. Det høres jo litt ut som Liverpool, sier Liverpool.no-journalist Stefan Fosse.

Kollega Jens Bessesen er enig i det resonnementet, samtidig som han drar frem en tidligere link til Liverpools nye sportsdirektør, Richard Hughes.

– Han har fått veldig mye ut av ressursene i Brighton. De mister jo sine beste spillere i hvert vindu, men de fortsetter å overprestere. Hvem skulle tro at Lewis Dunk skulle bli en ballspillende midtstopper? Det som kanskje er mest interessant er at Richard Hughes ønsket han i Bournemouth, så det ryktet kom plutselig tilbake når den ansettelsen ble klar.

Du kan se hele podkasten i videoformat under.

Ikke overbevist

Det er likevel flere punkter som taler mot Roberto De Zerbis sak.

– Med en gang vi ser vekk fra gressmatten, føler jeg ikke han passer like godt inn. Han har vel stått over to kamper denne sesongen, så han er utvilsomt en temperemantsfull type, som kan «miste det» litt. Slike følelser kan bli mer ekstreme i en storklubb som Liverpool.

– Jeg tok også en titt på karrierestigen hans, Foggia, Palermo, Benevento, Sassuolo, Shakhtar og nå Brighton. Jeg ser på den listen og tenker «Liverpool next»? Det er et stort hopp. Det er den største grunnen til at jeg er skeptisk, selv om fotballen hans er meget pen å se på, sier Fosse.

Bessesen mener også det er et stort steg fra Brighton til Liverpool. Han drar De Zerbis merittliste i Europa League denne sesongen opp.

– Han fikk juling av Roma, i en sesong som er Brightons første i Europa. Han har ikke fått vist seg nok på det nivået enda.

Brighton må klare seg uten mannen som herjet med Liverpool i fjor

Brighton må klare seg uten mannen som herjet med Liverpool i fjor

Kaoru Mitoma er ute resten av sesongen.

Nyheter 27.mar 15:24
– Ingen grunn til at han ikke kan gjøre det bra i en klubb som Liverpool

– Ingen grunn til at han ikke kan gjøre det bra i en klubb som Liverpool

Glen Johnson mener Gareth Southgate må vurderes som Liverpool-manager dersom han gir seg som landslagssjef etter sommerens EM.

Nyheter 27.mar 13:36