Ny realityserie følger kjent Liverpool-hotell

BBC har kommet med en serie for deg som savner Liverpool og Shankly Hotel.

22. okt 2020 kl 18.18 Mari @mareylunde

BBC har vært flue på veggen i et av Liverpools mest beryktede hoteller: The Shankly. Over fire episoder i aller beste sendetid har portvakten åpnet dørene til hotellet i serien «The Grand Party Hotel», til varierte reaksjoner fra Twitter-kommentariatet.

Hotellet eies av Signature Living som også står bak 30 James Street, Dixie Dean Hotel og Bold Street Apartments, og er kjent som byens festhotell. Det er en populær destinasjon, spesielt for fotballsupportere men også utdrikningslag – og det er de som får desiderte mest skjermtid. Noen av party-rommene kan huse over 20 voksne og har enorme boblebad i midten av rommet. Det blir mildt sagt god stemning når rundt 700 gjester sjekker inn på en fredag ettermiddag.

Blir det dog for mye rølp, kan man trøste seg med flotte stemningsbilder av Liverpool by.

Bill Shankly blir bare så vidt nevnt ved navn i serier, hvor det er lite som tyder på at det i utgangspunktet er et fotballhotell. Hotellet i Victoria Street er naturligvis oppkalt etter Liverpools managerlegende, og i foajeen finner du mengder av Shankly-effekter.

SHOTS: Et ganske vanlig syn på The Shankly.

SHOTS: Et ganske vanlig syn på The Shankly.

I «The Grand Party Hotel» møter man Signature Living-bakmennene Lawrence og Katie Kenwright, som gir et lite glanset bilde av hotellets opp- og nedturer. Det er ikke verdens beste reklame for Shankly-hotellet der de viser frem elendig planlegging, ustabil rørlegging og en bursdagsfest for ekteparets fireåring som er mildt sagt overflødig – men mest av alt er det hele ganske underholdende.

FINE BILDER: I mellom utdrikningslag og babyshowers blir man servert fine bilder av Liverpool by.

FINE BILDER: I mellom utdrikningslag og babyshowers blir man servert fine bilder av Liverpool by.

FRA OVEN: Shankly-hotellet sett ovenfra.

FRA OVEN: Shankly-hotellet sett ovenfra.

Daglige ledere skiftes ut oftere enn sengetøyet, og den ene ekstravagante planen til Lawrence Kenwright overgår den andre. Hvis du har booket et rom på Shankly Hotel kan man forvente galskap.

Det er også en historie i tredje episode som viser at hotellet har et hjerte av gull og vil gå den ekstra mila for gjestene sine, og man er nesten garantert å felle noen tårer.

Serien minner om «Hotel», realityshowet som fulgte Liverpools Adelphi-hotell i 1997.

«The Grand Party Hotel» er foreløpig bare tilgjengelig på BBC iPlayer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]