Svindyrt i Liverpool siste seriekamp

Liverpool-supportere tror på ligagull. Det reflekteres i hotellprisene.

Hotellene fylles opp i Liverpool i forbindelse med siste ligakamp. Har du lyst til å ta 17. mai-feiringen i Liverpool — i håp om å få med seg en potensiell parade 18 mai — er det lurt å starte planleggingen tidlig.

Farget byen rød

Prisene hopper mye, planer forandres og hotellrom blir avbestilt. Derfor er det verdt å holde et godt øye med hotellsidene hvis man ønsker å bytte ut 17.mai-feiringen med en potensiell feiring av ligagull.

Hotels.com har gjort det Liverpool håper på å gjøre under en potensiell parade: farget byen rød. Det er i skrivende øyeblikk kun fire ledige rom i sentrum fra den 16-19 mai. Prisene er på henholdsvis 14141 kroner (Quest Liverpool), 13830 kroner (Malmaison), og svimlende 37 155 kroner (Epic aparthotel) og 36 418 kroner (YHA Liverpool Central).

FULLT: Det er få ledig hoteller i Liverpool denne helgen i mai.

FULLT: Det er få ledig hoteller i Liverpool denne helgen i mai.

Selv i områdene rundt sentrum er det stort sett utsolgt. På Wirral er det ledig på Village Hotel (8623 kroner), like ved togstasjonen Port Sunlight som gjør det relativt enkelt å ta seg inn til Liverpool sentrum.

På Trivago, som viser prissammenligninger fra forskjellige bookingsider, er det noen flere alternativer, men husk at de viser priser for hver enkelt natt — ikke samlet opphold.

AirBnb er alltid et godt alternativ hvor man kan finne noen gode dealer, men også her har prisene skutt i været den helgen.

Chester eller Manchester

Det er også verdt å holde et øye med hoteller i nabobyene.

Chester er en historisk by sør for Liverpool, som man burde besøke uansett. Hva med å bo på hotell der, og ta toget inn på dagen? Togturen til Liverpool tar ca 40 minutter. Her er det i skrivende stund veldig mange ledige hotellrom til rimelige priser.

Kanskje dette er å banne i kirka, men har du vurdert å bo i Manchester? Manchester er en kul by med haugevis av hoteller, og det vil mest sannsynlig ikke være like mye trøkk på hotellene der den helgen. Det går ekspresstog fra Manchester Victoria og til Liverpool som tar en halvtime.  Blir det en sen feiring og du ikke rekker siste tog tilbake, kan du ta en Delta for ca £60.

Bortekamp

Det er sjeldent så travelt i Liverpool når Liverpool FC spiller bortekamp, men det er altså tilfellet denne helgen. Liverpool avslutter sesongen på St James’ Park i Newcastle.

De fleste pubene har fortsatt til gode å publisere sine planer for visning av kamp, kanskje avventende med tanke på at ingenting enda er avgjort. Men det er nok mange i Liverpool som ønsker å se kamp. Hotel Tia har allerede solgt ut sitt arrangement i forbindelse med kampen.

The Sandon vil vise kampen på storskjerm, og har lagt sine VIP-billetter ut for salg. Billettene inkluderer toretters middag og sitteplass i hospitality-området for å se kampen. Det vil være en DJ, komiker og en spesiell gjest. VIP-billettene koster £35.

Vet du om noen arrangementer i Liverpool som du vil anbefale andre? Send en mail til [email protected] så skal vi få lagt det inn i artikkelen.

Det blir nok livlig i byen uansett — og kanskje en enda bedre fest enn nasjonaldagen i Norge.