Fem sanger fra scousere

På jakt etter litt ny musikk? Sjekk ut disse fem musikerne fra Liverpool.

4. jul 2021 kl 18.24Mari Lunde@mareylunde

Musikkscenen i Liverpool lever i beste velgående, selv gjennom koronapandemien. Her er noen spennende Liverpool-musikere du kan sjekke ut i helgen.

Bill Ryder-Jones

Du har garantert hørt Ryder-Jones før, da han var med å danne bandet The Coral på 90-tallet, og fikk en megahit med låta Dreaming of You. Ryder-Jones trakk seg fra bandet i 2008. I ettertid har han forsøkt seg på en solokarriere som er full av perler. Her er én av dem, Two to Birkenhead:

PIXEY

«The indie Britney Spears», som hun selv kaller seg på Twitter, er en spennende ung artist som sverger til 90-tallsinspirert indie-pop. Hun var inkludert på bransjebladet NMEs liste over «Ones to Watch» for 2021 (altså de artistene man burde holde øye med), og er signert med Chess Club Records som blant annet har hatt Mumford & Sons. Hennes første singel med plateselskapet var den ekstremt fengende Just Move. https://www.youtube.com/watch?v=vb_qnCpd5As

Hun har også en låt som er en slags hyllest til sin oppvekst Liverpool, langs elva Mersey, som heter Mersey Line. Musikkvideoen kan du se her:

Courting

Altså, er det mulig å høre denne sangen uten å bli glad? Popshop er en kjapp og fengende tidsreise tilbake til britpop-tiden.

King Hannah

Hvis du liker mørke, beroligende og nærmest hypnotiske toner, sjekk ut King Hannah. Musikken deres kan minne litt om Lana Del Rey, men tekstene er helt engelske – og ikke minst musikkvideoene. Her er Creme Brûlée:

Matt McManamon

Matt McManamon var frontfigur i det lokale ska-bandet Dead 60s, som klarte å få fem sanger inn på topp 40 før de ga seg i 2008. Nå har McManamon lansert en solokarriere, og slapp singelen Jumpin’ the Gun og albumet Scally Folk på starten av året.