– Vi er klare for å sette i gang for fullt i august

Hotel Tia har åpnet dørene igjen og gleder seg til å ønske nordmenn velkommen tilbake til Anfield Road den kommende sesongen – med noen spennende forandringer.

Hotel Tia i Anfield Road har brukt pandemien godt, og etablert to forskjellige selskaper. I april kunne vi fortelle om Taggy’s, baren i førsteetasje. Nå har vi besøkt hotellet som drives av Ragnhild Lund Ansnes og Jostein Ansnes.

Hotellet holdt på å kollapse

Vi møter Ragnhild Lund Ansnes og hotellsjef Christine Taylor i en oppusset Manager’s Lounge, som har blitt installert med en egen bar og en kaffemaskin.

Det siste året har vært tøft. Den 23. mars annonserte Boris Johnson at landet måtte i full lockdown, og vips måtte dørene til populære Hotel Tia i Anfield Road lukkes og låses.

– Det har vært virkelig tøft. Hadde det ikke vært for den fantastiske støtten vi opplevde fra venner av Hotel Tia, kunder, stamgjester… støtten fra Norge spesielt var veldig rørende, forteller Ragnhild Lund Ansnes.

– Vi holdt på å kollapse. Vi hadde et stort lån, og ingen inntekt til å betale ned lånet i mange måneder. Siden vi har brukt så mye penger på å bygge hotellet og uteserveringen har vi en veldig høy månedlig leie. Hadde det ikke vært for de veldig forståelsesfulle medeiere, som vi har tatt private lån gjennom og som valgte å fryse renta… Hadde vi hatt et vanlig banklån er det ikke sikkert vi hadde vært her i dag. Det var helt i grenseland og veldig stressende.

Hotellet hadde mange events planlagt de siste månedene før sesongslutt 2019/20 og det som så ut til å bli en sjarmøretappe til ligagull for Liverpools del. Alle eventene var utsolgt, men brått kunne de ikke gå som normalt.

– Jeg vil takke alle de som sa «det går bra, vi trenger ikke pengene tilbake». Uten dem hadde vi ikke hatt sjans de første månedene, forteller Lund Ansnes.

– Hotel Tia må se ut som en skikkelig pengemaskin hvis man er her på kampdag, men kostnadene for å operere noe som dette kort tid etter at det er ferdigbygget er ikke enkelt. Og så trekker noen plutselig ut kontakten på hele operasjonen, sier Lund Ansnes.

Hotellet måtte stenge driften i flere måneder men kunne åpne igjen i juli 2020.

– Det var en rar følelse, sier Taylor om å drive hotellet disse månedene, før de stengte igjen på grunn av en lokal lockdown tre måneder senere.

– Vi tapte penger hver dag vi hadde åpent i den perioden, sier Lund Ansnes, som ønsker å gi ros til ektemann og hotellets daglige leder, Jostein Ansnes, for å ha holdt hotellet i live under nedstegningene.

– Han fortjener skryt for måten han har iherdig stått på for å redde hotellet gjennom å søke på støtteordninger og lede oss gjennom en stor krise og samtidig sørge for at over 20 ansatte har fått permisjonspenger og 80% lønn gjennom hele pandemi-perioden.

Nye samarbeid og “nye” rom

Men sommeren 2021 er situasjonen annerledes. Over 80% av den voksne befolkningen i Storbritannia har fått første vaksinedose, og britene tar stadige steg ut av lockdown. Nå er det kun ett punkt som gjenstår av gjenåpningen, og selv om dette punktet har blitt utsatt fire uker på grunn av deltamutasjonen og økt smitte, er det mye optimisme å spore.

GLEDER SEG TIL NY SESONG: Lund Ansnes og Taylor ser frem til en ny fotballsesong på Hotel Tia. Her er de i Players Lounge, hvor det vil bli holdt legende-treff og hvor det vil bli matservering.

GLEDER SEG TIL NY SESONG: Lund Ansnes og Taylor ser frem til en ny fotballsesong på Hotel Tia. Her er de i Players Lounge, hvor det vil bli holdt legende-treff og hvor det vil bli matservering.

Hotellet er åpent igjen, og andre halvdel av 2021/22-sesongen er allerede fullbooket. Gjestene som kommer kan vente seg et opphold på et av Liverpools høyest rankede hoteller.

– Susan og Frank skal også ha stor ære for at vi i begge våre år i drift har blitt ranket som et av de aller beste hotellene i Liverpool av gjestene våre på booking.com, med 9,6 av 10 mulige.

– Vi har litt igjen å gjøre. Vi skal dekorere terrassen og beskytte den mer mot vind og regn. Det skal bli et nydelig utendørsområde som kan brukes året rundt. Det er det vi har igjen agendaen, så er vi klare til å sette i gang for fullt i august, sier Lund Ansnes.

De har brukt de siste månedene til å pusse opp de åtte hotellrommene.

– Dette var en visjon vi hadde fra dag én. Vi vil dedikere hvert rom til spillere vi elsker, som har spilt med det draktnummeret som står på romdøra. Rom nummer én er dedikert til Hotel Tias gudfar, som åpnet hotellet, Bruce Grobbelaar. Alle spillerne har skrevet en liten hilsen til gjestene på draktene på rommet, forteller Lund Ansnes, som også kan røpe at gjestene vil få en videohilsen fra Liverpool-legendene når de får sitt rom.

Hotellet har slått seg sammen med Jamie Carraghers veldedige organisasjon 23 Foundation for å være et salgsvindu til memorabilia og signerte effekter.

Karen Gill er barnebarnet til Bill Shankly, og hun er det siste tilskuddet til Hotel Tia-teamet.

– Hun skal gjøre Shankly-turer og Shankly-kvelder, og lede legende-kveldene som jeg ikke kan gjøre. Hun vil også være bindeleddet mellom Hotel Tia og supporterklubber verden rundt. Vi har jobbet mye med den norske supporterklubben, men lite med de andre. Nå vil vi dedikere fredagskvelder i restauranten til supporterklubber, med tidligere spillere, og matservering. Jeg tror det blir topp, forteller Lund Ansnes.

Hun legger til at hvis en norsk Liverbirds-klubb ønsker å ha et arrangement i Player’s Lounge en fredagskveld, kan de sende en mail til [email protected].

NY BAR: Taylor bak baren i Manager Lounge.

NY BAR: Taylor bak baren i Manager Lounge.

LEGENDE-HILSNER: Lund Ansnes foran keeperdrakter signert Clemence og Grobbelaar.

LEGENDE-HILSNER: Lund Ansnes foran keeperdrakter signert Clemence og Grobbelaar.

KLAR FOR GJESTER: Hotellet gleder seg til å ta imot norske gjester fra høsten av.

KLAR FOR GJESTER: Hotellet gleder seg til å ta imot norske gjester fra høsten av.

I GODE HENDER: Man sover aldri alene på rom nummer 1.

I GODE HENDER: Man sover aldri alene på rom nummer 1.

I høst åpnet Hotel Tia en Bistro i loungen. Den skal åpne igjen i kamphelger i august. De har også åpnet en ny bar i Manager’s Lounge, som ligger vegg i vegg med restauranten.

– Jeg gleder meg til å få en restaurant her på kampdag, for det føler jeg er noe vi har savnet. Mange tar en burger eller en curry i ølhagen før kampen, men etter kampen, spesielt hvis man aldri har vært her før er man ganske overveldet og vil bare sitte litt og man er sulten og sliten og vil bare fylle på med energi, og la inntrykkene synke. Man kan komme hit til Players Lounge og ha et fint måltid uten at det koster en formue. Det blir kult, jeg gleder meg!

Legende-treffene kommer tilbake

I den kommende sesongen vil de gjenoppta de populære legende-treffene før kamp.

– Alle som kommer elsker dem, sier Taylor.

– Det er bare 40-50 mennesker i loungen, så litt eksklusivt, sier Lund Ansnes.

– Ja, det er mer intimt og personlig.

– Uten å overdrive, så tror jeg det har vært minst én person hver gang som har kommet opp til meg etterpå og grått og sagt at det har vært den beste dagen i hans liv, forteller Lund Ansnes.

– Det er en skikkelig fin opplevelse. Spesielt når man har barn med seg, selv om de ikke vet hvem det er så kan man se de små fjesene deres, at de storkoser seg, sier Tayler.

– Noen steder må man betale ekstra for å ta et bilde med legenden, men det tror ikke vi noe på, det skal være inkludert. Og det er gratis bar, god mat, og man kan være backstage når Jamie Webster spiller.

Liverpool-musiker Jamie Webster har blitt et populært innslag på kampdag, med Liverpool-låter som inviterer til allsang, og vil fortsette å spille før kamp denne sesongen.

– Jeg gleder meg til å se alle, alle de kjente fjesene, sier Taylor om neste sesong hvor nordmenn håper å kunne reise over på kamper på Anfield igjen.

– Vi kan allerede se det på bookingene som kommer inn at folk gleder seg. Det er galskap. Jeg gleder meg til de kommer, og vi skal passe godt på dem!