Nå har sjefen fått sin evige plass på Anfield

Anfield har fått en ny turistattraksjon.

Torsdag avdukes et nytt veggmaleri ved Anfield. Denne gangen er det sjefen selv, Jürgen Klopp, som har blitt portrettert. 

– Vi ønsket en hyllest av ham, nær stadion på Anfield, sier Marc Silver til Liverpool.no.

Silver står bak MurWalls som har designet og laget bildet, og det er finansiert sammen med BOSS Night. 

Det nye maleriet kan man se i Randolf Street, en sidegate til Blessington Road, som man kommer inn i fra Anfield Road. Om man besøker Taggy’s pub og Hotel Tia, som mange nordmenn kjenner fra sine reiser, kan man gå innom maleriet på vei til Anfield. 

– Huset eies av en dame som heter Sue. Hun tok kontakt og sa hun hadde sett jobben vi har gjort, og sa hun ønsket at vi skulle lage noe på veggen hennes. Først ønsket hun Kevin Keegan, siden hun var en stor fan av ham. Men vi ønsket nå å lage noe av nyere dato, for å appellere til den yngre generasjonen også.

– Vi ønsker at historien skal huskes, men vi ønsker også å feire de nåværende heltene. Klopp er selvsagt mannen bak alt sammen. Det er et veggmaleri av Klopp i sentrum fra før, men jeg synes vi trengte ett ved Anfield også, sier Silver.  

Under kan du se kart over hvor du kan finne det nye maleriet. Foto: Courtney Neary

Under kan du se kart over hvor du kan finne det nye maleriet. Foto: Courtney Neary

Jobben ble startet på tirsdag, og bare to dager seinere står det gigantiske maleriet klart. 

– Denne har jeg laget designet på, og en kunstner har gjort utførelsen. Vanligvis gjør vi det raskere. Men dette tar lenger tid siden det er flere farger. Ian Rush tok bare ett døgn, sier Silver. 

Murwalls har tidligere blant annet laget maleriene av Jordan Henderson, Ian Rush, Ian St John og Roger Hunt, Ray Clemence, Steven Gerrard og ett av Jamie Carragher i Bootle.