Joe Allen

Midtbane

DatoTypeKampHB

Joe Allen var bare ni år gammel da Swansea City oppdaget hans talent, og inviterte ham til å slutte seg til klubben. Der skulle han bli i 13 år, frem til Brendan Rodgers signerte ham for Liverpool den 10.august 2012.

Den kortvokste midtbanespilleren debuterte for Swansea som 17-åring i siste serierunde i 2006/07-sesongen, da han kom inn fra benken i et 6-3 tap for Blackpool. Han ble raskt en sentral spiller for «svanene», og spilte totalt 147 kamper for den walisiske klubben og gjorde 7 mål. Med sine 168 cm på strømpelesten er Allen en av de laveste spillerne i Premier League.

Allen har landskamper for Wales både på U17-, U19- og U21-nivå, og debuterte for det walisiske A-landslaget i en kamp mot Estland i 2009. Han var en av fem walisere som spilte OL-fotball for Storbritannia under lekene i London.

Etter en meget bra start som Liverpool-spiller i 2012/13, ble den ballsikre waliseren utover i sesongen plaget av en skulderskade som gjorde at han til slutt måtte opereres. Han fikk en dårlig start også på sesongen etter, med en ny skade, men kjempet seg sterkt tilbake.

En utmerket ballvinner spilte han de aller fleste av kampene våren 2015, ofte sammen med Jordan Henderson og foran Steven Gerrard, og begynte å se ut som den spilleren Liverpool hadde skrevet ut en stor sjekk for.

I sesongen 2015/2016 måtte Allen igjen finne seg i å være mye innbytter, men blomstret som flere andre opp under Klopps ledelse og hadde en rekke sterke prestasjoner. Havnet faktisk øverst på Liverpool.nos spillerbørs denne sesongen.

Allen var også involvert i noen sentrale mål, som da han scoret mot Arsenal i siste minutt i 3-3- kampen bare to minutter etter at han kom inn.

Midtbanespilleren hadde et meget godt EM-sluttspill med Wales, før han den 25.juli 2016 ble solgt til Stoke City for en sum som totalt kan stige til 13 millioner pund.