To poeng tapt for Liverpool

Stor dominans, men bare ett poeng for Liverpool.

Lørdag 16.sep 1600 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Tilskuere: 53231 / Dommer: Roger East

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
BurnleyLiverpoolPL1-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Arve VassbottenSimon Mignolet 6

Veldig lite å gjøre i den første omgangen, og kan gjøre lite med målet. Et par viktige inngripener etter pause.

Trent Alexander-Arnold 4

Ble knust i hodeduellen med Brady, som var foranledningen til det første målet. Det var ikke eneste gangen han slet i duellene på høyrekanten. Heller ikke så presis som han pleier med sine offensive innlegg i denne kampen, men veldig nær å gjøre alt godt igjen da han skjøt fra kort hold seks minutter før slutt.

Joël Matip 7

Virket å kommandere linja mer enn vanlig i dag, to herlige raid som ga gode målsjanser og flere gode oppspill. Han og Klavan går på samme mann på Burnleys mål, men det virker å være Klavan som tar feil mann i den situasjonen. Redder i tillegg ballen på streken mot slutten.

Ragnar Klavan 5

Svært svak i oppspillsfasen, og bommer helt på markeringen på det første målet der Liverpool ender med to mann på Wood istedenfor at Klavan holdt posisjonen og passet på målscorer Arfield. Bryter godt et par ganger, men langt unna der han bør være.

Andy Robertson 7

Plasserings- og taklingssterk defensiv, og viser også fram sin gode venstrefot i angrep. Et veldig godt innlegg tidlig mot Sturridge, som kunne gitt Liverpool en drømmeåpning.

James Milner 6

Så ut til å slite litt med å finne rollen sin, er på noen fine løp og har et par brukbare sjanser - som de fleste av Liverpools offensive spillere, Men klarer ikke markere seg mye.

Emre Can 6

Svinger voldsomt i prestasjonene. Et fantastisk framspill fra egen banehalvdel på utligningsmålet, men også litt nonchalant eller sløv i andre situasjoner som skjold. Også veldig nær å sende Liverpool i ledelsen med et tungt langskudd.

Philippe Coutinho 6

Man ser viljen er der, men fortsatt ikke helt i kampform. Anonym til tider, men viser også endel fine detaljer der han drar med seg flere motstandere, og viser at han er den Liverpool har savnet på midtbanen med den ekstra kreativiteten. Men tidvis kanskje litt for opptatt av å gjøre ting på egenhånd i denne kampen? Kom mer og mer med i kampen utover i andre omgang.

Mohamed Salah 8

Involvert i det meste som var farlig offensivt for Liverpools del i første omgangen. En konstant trussel, alltid på smarte løp, skaper situasjoner ut av lite og kunne fort fått to straffespark. Er også den som kommer med den viktige utligningen, på et mål som langt fra var ferdigscoret. Liverpools beste.

Roberto Firmino 6

Jobber hardt fra dyp posisjon i denne kampen, men kommer til få farlige sjanser.

Daniel Sturridge 6

God på å være på rett sted til rett tid, men i motsetning til når han er i toppform, er han ofte noen centimeter fra det helt store. Et par gode innlegg, og flere brukbare skuddforsøk - men mangler den ekstra giften han har når han er på sitt beste. Hadde fortjent scoring.

Alex Oxlade-Chamberlain

Kom inn etter 80 minutter, og skaffer en viktig corner når det ble presset på mot slutten. Markerer seg lite ellers.

Dominic Solanke

Frisk pust da han kom inn etter 80 minutter. Begynte med å tape en duell mot Mee på en farlig Burnley-corner, men er etter det nær to ganger å avgjøre for Liverpool. Først er han millimeter fra å styre et godt innlegg fra Trent, og så går en volley fra han i tverrligger. Men det ble bare nesten for han, som med resten av Liverpool-spillerne.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
LiverpoolBurnley

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det ville seg ikke for Liverpool. Skudd i tverrligger, store sjanser, possesion og mange forsøk og ikke-gitte straffespark. Det ville seg bare ikke for Klopp og hans 11 utvalgte.

  De røde gjorde mye riktig, men Burnley hadde en tydelig kampplan, og fulgte den til perfeksjon. Burnley gjorde alt de kunne for å roe ned tempo, både lovlig og ikke-lovlig. Det frustrerte både supportere og spillere, og for Liverpool tikket klokken fryktelig fort. 

  Liverpool skal dog ta hoveddelen av skylden selv - i hvert fall foruten ikke-gitte straffespark. De var ikke gode nok foran eget mål, og ikke kalde nok i avgjørende situasjoner.

  Selvsagt går marginene også imot, men slik er det alltid når man møter et antatt svakere lag. Skal man vinne Premier League – og i det minste klare topp fire, ja da må Liverpool være mer kyniske, mer resolutte og tryggere bakover. 

  Etter en god start, må Klopp jobbe for å snu en potensielt dårlig trend.

 2. Andre omgang

 3. Slutt90'

  Fansen reiser seg, og gir en høflig applaus til spillerne, men skuffelsen blant de røde er helt tydelig. En frustrende aften.
 4. Gult kort Jack Cork90'

 5. Gult Emre Can90'

  Emre Can får kort.
 6. Skudd etter skudd90'

  Emre Can gjør alt han kan for å skaffe Liverpool poeng. Han skyter og skyter.
 7. Tilleggstid90'

  Det blir fire minutter tillegg på Anfield.
 8. Tiden renner ut89'

  Liverpool har halvannet minutt + tillegg på å score.
 9. Bytte Burnley Inn: Ashley Westwood (Ut: Steven Defour)87'

 10. Bytte Burnley Inn: Sam Vokes (Ut: Chris Wood)86'

 11. I tverra! Dominic Solanke85'

  Så nærme!Salah slår inn, og Solanke møter ballen fra omtrent to meters hold. Ballen havner i tverrligger og går ut. Det var nærme det!
 12. Det vil seg ikke Dominic Solanke84'

  Milner legger inn fra venstrekanten, og Alexander-Arnold møter skuddet og fyrer direkte. Ballen spretter, og Pope gir retur, men fanger den selv.
 13. Nesten for Solanke Dominic Solanke82'

  Alexander-Arnold ser det lure løpet til Solanke, som sniker seg bak Burnleys backrekke. Headen går like utenfor mål.
 14. Ny kjempesjanse til gjestene81'

  På påfølgende corner får Mee nok en gang stå alene. Han header men Mignolet klarer å stoppe forsøket.
 15. Redning på strek80'

  Liverpool sliter på dødball. Matip redder på strek med hodet etter en corner.
 16. Skadet?79'

  Det ble først meldt at Milner skulle av banen, men så var det Coutinho som plutselig gikk av. Det så ut som han haltet litt, uten at det er visst.
 17. Bytte Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Philippe Coutinho)78'

 18. Bytte Inn: Dominic Solanke (Ut: Roberto Firmino)78'

 19. Skremmeskudd77'

  Coutinho mister ball, og Burnley kontrer kjapt. Avslutningen har Mignolet grei kontroll på.
 20. Liverpools tur til å blokke Ragnar Klavan72'

  Burnley får uvanlig mye rom, og i dét gjennombruddspasningen kommer, klarer Klavan akkurat å strekke ut foten. Det var close.
 21. Blokk71'

  Coutinho avslutter fra kloss hold, men ballen går ut til hjørnespark.
 22. Mer feil nå70'

  Liverpool-spillerne lar seg stresse av Burnley, som gjør alt de kan for å dra ned tempoet. Liverpool kommer til færre sjanser nå.
 23. Nok en sjanse James Milner64'

  Sturridge vipper elegant til Milner, som fyrer på volley fra seks-syv meter. Burley-forsvarerne er tett oppi, og får blokkert skuddet. Dét var nærme.
 24. Offensiv venstreback Andy Robertson61'

  Robertson har kommet til to avslutninger på to minutter. Han gjør alt rett frem til avslutningsøyeblikket. Skuddene går utenfor mål.
 25. Bytte Burnley Inn: Ashley Barnes (Ut: Johann Berg Gudmundsson)60'

 26. Sjanse-bonanza Daniel Sturridge58'

  Liverpool får flere cornere og skaper sjanser. Til slutt avsluttes det av Sturridge, som finner rom og smeller til. Et godt forsøk!
 27. Milner prøver seg James Milner57'

  Coutinho med en smart pasning til Milner. Engelskmannen prøver seg, men treffer svakt på foten. Skuddet sniker seg utfor stolpen.
 28. Drøying Nick Pope55'

  Burnley-keeperen får gult kort for drøying.
 29. Retur54'

  Emre Can fyrer, og Pope gir retur. Sturridge er på, men forsvaret får klarert.
 30. Brasilianeren nærmer seg Philippe Coutinho51'

  Coutinho er en mester til å skape seg plass, men han tvinges over på venstrefoten, og skuddet fyker en halvmeter over.
 31. Optimistisk forsøk50'

  Coutinho forserer elegant forbi tre Burnley-spillere, men når han skyter, er ryggsekken altfor tung.
 32. Starter med sjanse Daniel Sturridge47'

  Halvannen minutt gått før Sturridge stormer fremover. Fra rundt 18 meter prøver han å chippe Pope, men ballen går over. Frekt forsøk.
 33. Vi er igang igjen46'

  Andre omgang er i gang. Liverpool angriper mot Anfield Road End.
 34. Pausereferat

  Liverpool går til pause med 1-1, i en kamp Klopps mannskap har dominert stort. Liverpool har hatt ballen og skapt sjansene, men likevel er nok Burnley godt fornøyd med gjennomføringen de første 45.

  Planen til gjestene er tydelig å bremse spillet og frustrere Liverpool. Det har Dyches mannskap tildels klart, og da Arfield sendte Burnley i ledelsen, var skuffelsen enorm på Anfield.

  Det var særlig vanskelig å forstå seg på hva Klavan gjorde i duellen i forkant av scoringen. Ballen var på vei mot Matip, som var klar til duell. Klavan ga fra seg store rom, da han også valgte å involvere seg i duellen.

  Heldigvis svarte Liverpool og Salah, som er på vei til å bli en skikkelig yndling på Anfield. 

  Nevnte Salah har vært frisk gjennom hele kampen, og passer tydeligvis helt perfekt til Klopps fotball.

  Sturridge kom litt bedre til rette i slutten av omgangen, men hverken han eller Coutinho klarer å hindre savnet av Sadio Mané. 

  Mye tyder på at Liverpool ble snytt for minst ett straffespark. 

 35. Første omgang

 36. Spillerne jubler for Salah-scoring45'

  GettyImages-847858818.jpg
 37. Nytt Sturridge-forsøk45'

  Coutinho spiller til Sturridge, som skyter med venstrebenet. Skuddet blir nok en gang for løst, og Pope reddet greit på nærmeste stolpe.
 38. Tre minutter45'

  Tilleggstid på tre minutter.
 39. Dødball-fare45'

  Det er tydelig at Burnley har forberedt seg på å få mye frispark. De nærmer seg stadig på dødball. Her må Liverpool være oppmerksomme.
 40. Nytt angrep Mohamed Salah (Joël Matip)44'

  Matip vinner ballen flott nær egen 16-meter. Han spiller videre til Coutinho, som lekkert passerer motspiller. Ballen havner til slutt hos Salah, som prøver å curle ballen i motsatt hjørne. Skuddet er brukbart, men reddes greit.
 41. Så nærme! Daniel Sturridge (Philippe Coutinho)42'

  Sturridge spilles fri etter en flott prestasjon av Coutinho. Engelskmannen fyrer, men ballen treffer på feil side av nettet. God sjanse til hjemmelaget.
 42. Sturridge viser seg frem37'

  Spissen har endelig klart å komme inn i kampen, og varter opp med flere gode finter og innlegg. Er nær ved å skape scoring.
 43. Opprettholder trøkket35'

  Liverpool vil ha mer. Og har på få minutter skapt flere halvsjanser. Burnley er shaky!
 44. Salah har utlignet Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Emre Can)30'

  Han leverer igjen!Bare minutter etter Burnley gikk opp i ledelsen, tar Salah lekkert imot en langpasning, runder Burnleys forsvar, og setter ballen kontant i mål. Meget god prestasjon.
 45. Burnley tar ledelsen Målscorer: Scott Arfield27'

  Burnley spiller opp. Brady knuser Alexander-Arnold. Liverpools stoppere fokuserer på Wood, og ballen havner hos Arfield som enkelt scorer. Svakt av Liverpool.
 46. Skremmeskudd26'

  Da var det bortelagets tur til å angripe. De jobber seg fint nedover på venstrekanten. Robertson gjør en god jobb i defensive arbeidet.
 47. Nærmer seg Mohamed Salah21'

  Sturridge slår inn og treffer hodet til Salah. Han får ikke nok ut av det som kunne blitt en god sjanse. Gode takter fra Liverpool nå.
 48. Halvsjanser20'

  Liverpool kommer seg til en rekke halvsjanser, men så langt har bortelaget lykkes med å roe ned tempoet, slik at Liverpool ikke får i gang sitt normale angrepsspill.
 49. Roper på straffe Joël Matip16'

  Matip forserer med ballen, og kommer seg helt til 16-meteren. Han spiller den smart til Salah, som vender og går i bakken. Reprisen viser at Burnley kan ha vært heldig som unnslapp straffespark der.
 50. Sterk jobb Emre Can11'

  Emre Can fungerer nesten som en tredje midstopper. Han tar imot langpasninger og går ofte i de første duellene.
 51. Taktikk10'

  Emre Can ligger dypest av midtbanespillerne, mens Milner skal dekke store rom med sin løpskapasitet. Coutinho er som forventet playmakeren. Salah ligger til høyre, Firmino til venstre. Sturridge får spille i sin favorittposisjon som spiss.
 52. Trykker Trent Alexander-Arnold8'

  Liverpool ruller opp, og igjen er Coutinho sterkt involvert. Ballen havner omsider hos Alexander-Arnold, som skyter med venstrebenet. Skuddet blir for løst.
 53. Coutinho involvert5'

  Liverpool har mye ball i starten, og har involvert Coutinho positivt. Brassen spiller på venstresiden av midtbanen.
 54. Hodeskade3'

  I det Liverpool er på vei til å kontre etter et Burnley-frispark, blåser dommer for hodeskade. Ragnar Klavan ligger nede etter en smell.
 55. Tidlig avslutning Daniel Sturridge2'

  Robertson slår inn mot Salah, som ikke får tak i den. Ballen havner hos Sturridge som får avsluttet. Skuddet blir løst og reddes enkelt.
 56. Vi er i gang1'

  Liverpool angriper mot The Kop i første omgang.
 57. Før kampen

  Liverpool har vunnet fem av sine seks Premier League-møter mellom lagene, det eneste tapet kom på Turf Moore sist sesong. Liverpool har scoret 13 ganger, og sluppet inn tre på disse kampene. På hjemmebane har Liverpool vunnet alle gangene lagene har møttes i Premier League, og Liverpool har også scoret åtte ganger. Blir det seier i dag, vil det være femte gang på rad Liverpool vinner mot Burnley på Anfield, det har ikke skjedd siden 1925-26-sesongen. Oppgjøret mellom de to lagene har faktisk bare endt målløst en gang tidligere, det var i desember 1920.

  Jürgen Klopp gjør flere bytter fra kampen mot Sevilla, Mignolet kommer inn for Karius, Alexander-Arnold kommer inn for Gomez, Klavan kommer inn for Lovren, Robertson kommer inn for Moreno, Coutinho kommer inn for Wijnaldum, Milner kommer inn for Henderson, og Sturridge kommer inn for suspenderte Mané. Dermed er tre av fire i forsvaret byttet ut pluss keeper.

  Liverpools lag: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson, Milner, Can, Coutinho, Salah, Firmino, Sturridge. Res: Karius, Wijnaldum, Lovren, Henderson, Moreno, OX, Solanke


Skrevet av: Lars Frøsland frosland
Siste Til vår nyhetsoversikt
24.08.2019 kl 22:07

Festfotball i rundens storkamp

Her kan du se sammendrag av Arsenal-kampen.

+
24.08.2019 kl 19:55

– Helt enestående å gjøre dette så tidlig i sesongen

Liverpool viste seg fra sin beste side da klubbrekorden ble tangert.

+
24.08.2019 kl 15:47

Gjev milepæl for kapteinen

I kveld spiller han sin 100. ligakamp som Liverpools kaptein.

+
24.08.2019 kl 12:55

Fiorentina vil hente Duncan

Serie A-klubben skal ha lagt inn bud for et lån med opsjon på kjøp.

+