Supertrioen sørget for tre poeng

Liverpool vant fortjent hjemme mot Bournemouth.

Lørdag 14.apr 1830 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / BT Sport / Tilskuere: 52959 / Dommer: Chris Kavanagh

LEVERTE IGJEN:  Målscorerne – og stopper Dejan Lovren leverte glimrende i dag.
Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Bournemout..LiverpoolPL0-4Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Jordan Henderson

Vurdert av: Arve VassbottenLoris Karius 7

Settes kun på prøve én gang sent i kampen, og rydder da opp. Er fint ute som sweeper ved et par anledninger og bokser trygt på hjørnespark, men ellers fint lite å gjøre

Trent Alexander-Arnold 8

Viser at han har blitt voksen på kampene mot Man City. Spiller med en helt annen trygghet nå, til tross for at han er blitt sett på som det svake leddet i en rekke kamper. Nydelig innlegg inn bak forsvaret da Salah stakk tidlig i kampen. Brukbart forsøk på frispark også fra unggutten. Og kvelden ble kronet med den utsøkte pasningen til Salahs mål.

Virgil van Dijk 7

God kontroll på Defoe, og et par knallsterke taklinger. Litt uheldig med klareringen, som gir Bournmouth kampens eneste mulighet, men er til gjengjeld den som ryddet opp i forkant av den.

Dejan Lovren 7

Sammen med Lovren pakket han godt inn Defoe. Ved siden av solid stopperspill, har han også gitt Liverpool en ny dimensjon med sine langpasninger. Rolig og solid. Og går heller ikke av veien for å prøve seg offensivt. Bør kanskje gjøre det hakket bedre mot Wilson mot slutten av kampen, men det er detaljer.

Andy Robertson 7

Noe smårusk mot Fraser tidlig, men henter seg stadig bedre inn. Offensiv, men kunne gjort det bedre da han fikk en kjempesjanse på heading på bakerste stolpe.

Jordan Henderson 9

Tydelig tent etter suspensjonen i den andre kvartfinalen. Flere strålende innlegg, som til Mané da senegaleseren scoret Liverpools første mål, til Robertson da han fikk en gigantisk sjanse på bakerste stolpe og ved en rekke flere anledninger. Friske bein, bryter ofte gjestenes ballbane, og taklingssterk. Dirigerer, viser hvor ballen skal både til seg selv og andre, og lar ikke en eneste andreball gå fra seg. Nær prikkfri kamp av kapteinen. Hadde kun en feilpasning verdt å notere. Er ikke Captain Fantastic, men i dag var kapteinen fantastisk.

Georginio Wijnaldum 6

Mest anonym av de på midten, men gjør også sin del av jobben som alltid. Gjør det enkelt og er alltid spillbar. Våknet mer til live i andre omgan

Alex Oxlade-Chamberlain 8

Sterke taklinger, gode framspill, som mot Mané i bakrommet, enormt gjennombruddshissig. De gangene han bommer på en pasning, vinner han det stort sett igjen. Storslegga var dessverre ikke helt finsiktet - men Begovic skal være sjeleglad for at han slapp å få fingrene på de kanonene OX fyrer av.

Mohamed Salah 8

Alle vet hva han står for, alle lag forsøker å stoppe han. Men det eneste som står mellom Mohamed Salah og nettmaskene er hans egen touch og hans egne marginer. Strutter av selvtillit, og gjør knapt en feil når han får ballen i beina, og kommer ofte til avslutninger. Kan trekkes noe for at ikke alle de er av høyeste kvalitet, og at han kanskje avsluttet selv litt for ofte lørdag. Men hva gjør vel det når han scoret inn sitt 30. seriemål for sesongen, og det 40. målet totalt? Bruker også sin kjappe reaksjonsevne til å plukker opp feilpasninger høyt i banen.

Roberto Firmino 8

Ypperlig ballkontroll og skaper kaos for gjestene. Noen herlige detaljer på framspill mot Salah, men litt for ofte ble det en cm eller to feil i dag, og noen ganger litt for nonchalant. Burde økt til 3-0 allerede da han kom alene med keeper, men avslutningen satt ikke som den skulle. Men i kampens siste minutt satt brasilianerens 25. mål for sesongen.

Sadio Mané 8

Gjør ikke skam på fartsstripen i gull han har i håret. God plassert hele tiden. Kald og rolig når det første forsøket ikke lyktes før han satte inn åpningsmålet. Livlig ellers også, og den som oftest kom inn i bakrommet. Flere frekke innlegg mot Salah hadde han også.

James Milner

Kom inn for å balansere midtbanen mot slutten.

Ragnar Klavan

Det ble mer uro når Klavan kom inn for Lovren sju minutter før slutt.

Dominic Solanke

Fikk for liten tid til å markere seg.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Bournemouth (4-4-1-1)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det ble en spennende siste halvtime på Anfield. Gjestene begynte å presse, og noterte seg for et par sjanser. Men Liverpool var effektive og Liverpools supermann headet inn 2-0, før Firmino satte spikeren i kista med en pen scoring. 

  Mange fryktet kanskje en slags hangover etter den fantastiske kvartfinalen mot Manchester City i midtuka. Men neida – Liverpool ville mest, var best, skapte mest og stod bak alle de tre scoringene, anført av supertrioen Salah, Mané og Firmino.

  Salah noterte seg for sitt 30. ligamål og nummer 40 totalt. Han hadde kanskje ikke sin beste kamp, men han troner fremdeles på topp – Liverpools egne konge. 

 2. Andre omgang

 3. Den gode klemmen90'

  Chambo fikk fortjent klem fra treneren.
  GettyImages-946253768.jpg
 4. Favorittene90'

  GettyImages-946253338.jpg
 5. Slutt90'

  Liverpool vinner fortjent mot Bournemouth.
  GettyImages-946242680.jpg
 6. Tillegg90'

  Tre minutter er lagt til.
 7. Ny god kamp Inn: Dominic Solanke (Ut: Roberto Firmino)90'

  Firmino klappes av like etter scoringen.
 8. Spikeren i kista Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Alex Oxlade-Chamberlain)90'

  Oxlade-Chaberlain fører ballen fremover og serverer Firmino. Brassen velger korthjørnet mellom beina til Simon Francis. En fin scoring – og nå kan Liverpool trygt innkassere tre poeng.
 9. Lader kanonen Alex Oxlade-Chamberlain89'

  Nok en gang skyter formspilleren, og nok en gang er det farlig. Han fyrer med høyrebeinet i motsatt hjørne. Ballen går utenfor, men der hadde ikke Begovic kontroll.
 10. End to end88'

  I sluttminuttene virker begge lag veldig angrepsvillige, og det blir stadig småsjanser, der bare marginer skiller før det kan bli større sjanser.
 11. Ny Bournemouth-sjanse Callum Wilson84'

  Gjestene angriper, og Callum Wilson får ballen fra skrå vinkel. I duell med van Dijk får han avsluttet, men skuddet går utenfor.
 12. Stopperskifte Inn: Ragnar Klavan (Ut: Dejan Lovren)83'

  Et litt merkelig bytte. Kanskje har Lovren en kjenning, men han haltet ikke.
  GettyImages-946246402.jpg
 13. Nydelig redning82'

  Det glipper bakover for Liverpool, etter klabb og babb får en Bournemouth-spiller avsluttet fra kloss holdt – Karius redder mesterlig.
 14. Liverpool vil ha 3!80'

  Liverpool kjemper hardt og tenker på ingen måte at kampen er over.
 15. Ikke gitt opp78'

  Nå er det Bournemouth som presser og skaper farligheter. Så langt har LFC-forsvaret klart seg bra.
 16. Målscorer av Inn: James Milner (Ut: Sadio Mané)77'

 17. Kapteinen avverger76'

  Gjestene angriper og er nære å redusere, men Henderson avverger mesterlig.
 18. Der skulle det stått 3-0 Roberto Firmino74'

  Der skal Firmino scorer. Liverpool kontrer og Firmino havner alene med keeper. Han dribler, men samtidig nøler han fordi Salah kanskje er i en bedre posisjon. Til slutt skyter han, men det blir det for svakt, og skuddet reddes på strek.
 19. Nytt bytte Inn: Andrew Surman (Ut: Lewis Cook)73'

 20. Allez, allez, allez72'

  Supporterne er i god-hjørnet nå og synger for full hals.
 21. Nytt Mané-skudd71'

  Sadio Mané fyrer med venstrebeinet, og ballen stryker stolpen.
 22. Defoe av Inn: Callum Wilson (Ut: Jermain Defoe)70'

 23. Kongen gjør det igjen! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Trent Alexander-Arnold)69'

  Alexander-Arnold slår inn fra dypet - et perfekt innlegg mot egypteren, som elegant overlister Begovic når han header ballen i en bue over sisteskansen. Vakkert.
  GettyImages-946242630.jpg (1)
 24. Salah vil ha straffe68'

  Nathan Aké legger en hånd på ryggen til Salah i høy fart. Egypteren faller, men dommeren vinker spillet videre. Reprisen viser at Salah nok faller litt lett.
 25. Samba-touch64'

  Firmino viser frem lekre detaljer i gjestenes 16-meter. Han sender videre til Salah, som fyrer. Skuddet blir blokkert.
 26. Glimrende kontring62'

  Alexander-Arnold vinner ballen dypt og fosser fremover. Ballen serveres til Salah som får mye plass. Egypteren skyter tidlig, men skuddet blir altfor løst. Den burde nok Liverpool utnyttet bedre.
 27. Takles tøft61'

  Firmino blir tatt hardt, og ser først ut til å ha smerter, men brasilianeren kommer seg kvikt opp på beina.
 28. Klappes av Inn: Lys Mousset (Ut: Jordon Ibe)58'

  Den tidligere Liverpool-spilleren klappes av banen.
 29. Hardt skudd56'

  Virgil van Dijk får ballen på cirka 20 meter og fyrer til. Han treffer egentlig ganske bra, men det harde skuddet går over mål. Viktig å kunne variere angrepsspillet.
 30. Tempo dras ned56'

  Det er roligere på den grønne Anfield-matta akkurat nå. Gjestene har hevet seg litt, men Liverpool får likevel holde på ballen uten mye motstand.
 31. For sen i takling Alex Oxlade-Chamberlain53'

 32. Slipper unna gult50'

  Henderson viser knotter i en duell med Jermaine Defoe. Dommer blåser frispark, men tar ikke opp det gule kortet.
 33. Fort fremover47'

  Liverpool starter andre omgang bra, og går rett i angrep. Salah og Firmino kombinerer lekent, men det går faktisk for fort for dem.
 34. Vi er igang igjen46'

  Bortelaget sparker andre omgang i gang.
 35. Pausereferat

  Liverpool leder fortjent 1-0 etter scoring av Sadio Mané. Faktisk er «fortjent» nesten ikke dekkende, for Liverpool har nemlig hatt fullstendig kontroll på det som har skjedd på Anfield de første 45 minuttene. 

  Taktikken med Henderson dypest, og Wijnaldum og Oxlade-Chamberlain i indreløper-roller, fungerer utmerket. Bournemouth kommer ikke langt før en Liverpool-spiller avverger et ev. forsøk og vinner ballen. Det kollektive presset fra hjemmelaget vil nok glede Klopp stort.

  Firmino har den sentrale rollen, mens Salah ligger ute til høyre, som han trives så godt med. Egypteren har nok ikke levert sin beste omgang, men er stadig en trussel. Vingpartner Sadio Mané har vært on-fire, og har stått bak mye av det rødtrøyene har foretatt seg. 

  Det eneste som har lugget litt har vært de avgjørende øyeblikkene. Liverpool kunne og burde nok ledet med minst ett mål til. Riktignok har ikke Liverpool skapt så mange av de helt store sjansene, men en rekke ganger har de skapt farlige situasjoner, som fort kunne resultert i 100-prosentsjanser og mål.

  Fortsetter dette i andre omgang, vil Liverpool lett innkassere tre viktige poeng.

 36. Første omgang

 37. Har mer å gå på45'

  Salah har langt ifra vært dårlig, men egypteren har mer å gå på.
  GettyImages-946231724.jpg
 38. Pause45'

  Dommeren blåser av 1. omgang.
 39. Tillegg45'

  Dommeren legger til ett minutt.
 40. Hodestøt fra Mané Sadio Mané45'

  Lovren slår inn fra dypet, og treffer Mané perfekt. Senegaleseren header, men ballen går en meter utenfor.
 41. Roper på hands44'

  Simon Francis berører ballen med hånden, og halve Anfield roper på straffe. Dommeren lar den gå.
 42. Vinner ballen høyt41'

  De rødkledde vinner ballen gang etter gang høyt i banen, og Klopps taktikk har utvilsomt lykkes så langt – selv om det bare står 1-0.
 43. Nesten38'

  Mané vipper ballen over hele Bournemouth-forsvaret, og rett i foten på Salah. Egypteren får ikke helt kontroll på ballen. Det kunne blitt en stor sjanse. Mané er involvert i nesten alt som skjer på banen.
 44. Prøver seg igjen Alex Oxlade-Chamberlain35'

  Etter en glimrende gjenvinning av Henderson, havner ballen etter hvert hos Chambo, som får litt plass og skyter. Han treffer ikke like rent som mot Manchester City, men et godt forsøk.
 45. Analyse32'

  Wijnaldum spiller indreløper sammen med Oxlade-Chambeirlain. Henderson er tilbake i den defensive rollen som Wijnaldum hadde i kvartfinalen mot Man City.
 46. Oppspillspunkt31'

  Salah er ikke bare en lynving, men i den tilpassede spissrollen er han også oppspillspunkt. Han gjør jobben mesterlig når Robertson klarerer til ham, omringet av Bournemouth-spillere.
 47. Gjestene sliter28'

  Liverpool har mye ball langt fremme i banen, og er nære når Henderson slår til Robertson på kant, som igjen header inn mot Mané og Salah. Ballen blir akkurat litt for høy.
 48. Kunne stått 2-0 Mohamed Salah25'

  Bournemouth slurver, og Salah fanger ballen høyt i banen. Han velger å avslutte selv, men ballen går over mål. Der var Liverpool i flertall, og det burde kanskje stått 2-0.
 49. Annulert24'

  Bournemouth viser seg for første gang frem med et kreativt cornertrekk. Forsøket avvinkes korrekt for offside, etter at ballen havnet i målet bak Karius.
 50. Vil ha mål nr. 222'

  Etter fint spill på gjestenes banehalvdel, havner ballen hos Mané. Han fyrer med venstrefoten fra 15 meter, men skuddet går utenfor.
 51. Krempasning fra Hendo21'

  Kapteinen slår fra dypet, som vi er blitt vant til å se. Ballen finner Mané, som sånn halvveis får avsluttet.
 52. God utboksing20'

  Karius er involvert for første gang når gjestene tar corner. Liverpool forsvarer seg bra når King & co. er frempå.
 53. Nytt forsøk Mohamed Salah17'

  Målkåte Salah fyrer, men får ikke drømmetreff. Begovic redder greit.
 54. Bra forsøk16'

  Alexander-Arnold skyter direkte på frisparket fra gode 20 meter. Skuddet har fin retning, men keeper redder.
 55. Stoppet kontring Nathan Ake15'

  Nathan Aké stopper Oxlade-Chamberlain som fosser frem med ballen. Det kunne blitt en stor sjanse. Frispark i god posisjon.
 56. På en liten visitt14'

  Bournemouth er frempå og får kast nær Liverpools 16-meter. Gjestene får ikke noe ut av det, men holder litt på ballen.
 57. Lekent13'

  Firmino og Salah leker seg på Anfield nå. Hælflikker og gode touch får fansen til å applaudere.
 58. Fortsetter trykket10'

  Hjemmelaget har et voldsomt trykk mot gjestenes mål.
 59. Drømmestart Målscorer: Sadio Mané7'

  Henderson slår inn i boksen, Mané avslutter, men keeper redder. Mané er kvikk og setter sin egen retur.
  GettyImages-946225694.jpg
 60. Første corner6'

  Firmino dribler i boks, og skaffer Liverpool kampens første corner.
 61. Fortsatt CL-rus5'

  Liverpool-supporterne synger Allez Allez Allez. De er på ingen måte ferdig å feire semifinalen i Champions League.
 62. Nesten3'

  Alexander-Arnold spiller til Salah, som tupper ballen i touchet. Kula går like utenfor.
 63. Rett i angrep2'

  Liverpool har startet som forventet - med ball på Bournemouths banehalvdel.
 64. YNWA1'

  En verdig minnes til de 96.
  GettyImages-946231202.jpg
 65. Kampen er i gang1'

  Etter You'll Never Walk Alone og en verdig applaus til minne om de 96, er kampen i gang på Anfield.
 66. Før kampen

  Bournemouth gjester Anfield lørdag kveld, i en kamp som har avspark kl. 18.30. Eddie Howes lag ligger i ingenmannsland på tabellen, og er i skrivende stund på 11. plass med 38 poeng. Det er ti poeng ned til Southampton under streken.

  I klubbens kamper de siste månedene har det kommet en interessant trend. I de sju siste kampene har det kommet en scoring fra 89 minutt eller senere!

  Med utligningen til Joshua King sist har Bournemouth tatt 18 poeng etter å ha ligget under. Det er flest i Premier League.

  Både Adam Smith og Junior Stanislas er ute i lørdagens kamp for bortelaget, mens Liverpool mangler Nathaniel Clyne, i tillegg til Can, Lallana og muligens Gomez. Ragnar Klavan har likevel blitt klar til kampen, og starter på benken.

  Liverpools lag mot Bournemouth: Karius, Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Salah, Firmino, Mané. Reserver: Mignolet, Milner, Moreno, Klavan, Ings, Solanke, Woodburn. 


Skrevet av: Lars Frøsland frosland
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.12.2019 kl 21:55

Liverpools lege slutter i mars 2020

Andy Massey har fått ny jobb og vil ikke lenger være overhodet for det medisinske hos Liverpool FC.

+
15.12.2019 kl 19:27

Harvey Elliott og Rhian Brewster med mot Aston Villa i ligacupen

Curtis Jones og Neco Williams har reist til Qatar sammen med førstelaget, mens U23-trener Neil Critchley ser fram til å la resten av ungguttene prøve seg på

+
15.12.2019 kl 11:34

Curtis Jones imponerte før avreise til Qatar

Kaptein Curtis Jones scoret da U23 spilte uavgjort mot Chelsea.

+
15.12.2019 kl 09:18

Gini Wijnaldum er med i troppen som har reist til VM for klubblag

Liverpool tar med seg 20 spillere til Qatar.

+