Liverpool seiret etter overtidsdrama

Ragnar Klavan og Dejan Lovren ble de store Liverpool-heltene i sliteseieren over Burnley.

Mandag 01.jan 1600 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Tilskuere: 21756 / Dommer: Roger East

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolBurnleyPL1-1Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Ragnar Klavan

Vurdert av: Einar KvandeSimon Mignolet 7

Kan ikke lastes for Burnleys mål, og tar det man forventer at belgieren skal ta – en stuss fra Arfield, et lavt skudd fra Defour og ikke minst gjør han en god redning på en Vokes-avslutning i sluttminuttene.

Trent Alexander-Arnold 6

Slurver veldig i det defensive spillet i første omgang, noe som kunne ha blitt kostbart for Liverpool allerede etter åtte minutter. Men spiller seg opp etter pause, hvor han slår flere gode innlegg, fikk assist på Manés scoring og hadde et langskudd som hadde fortjent en bedre skjebne.

Ragnar Klavan 7

Slurver med et par oppspill, men totalt sett gjør han en meget solid defensiv kamp, som han kroner med å bli matchvinner fire minutter på overtid. Det gjør at vi kåret estlenderen til Liverpools beste på Turf Moor.

Dejan Lovren 7

Får et par billige frispark dømt mot seg på grunn av en helhjertet defensiv innsats. Er solid i luftduellene med unntakt av duellen han taper med Barnes på en corner etter 82 minutter. Får assist når Klavan blir matchvinner, men ballen ville kanskje ha gått i mål uansett?

Joe Gomez 6

Sover når han lar Berg Gudmundsson komme inn bak seg og sette inn utligningen, ellers gjør han nok en god defensiv kamp, denne gangen som venstreback.

Emre Can 7

Tyskeren går i krigen, kvier seg ikke for å tråkke til i duellene, og er den som driver Liverpool fremover i jakten på et seiersmål etter Burnleys utligning.

Georginio Wijnaldum 5

Innsatsen er stor, men det blir lite sluttprodukt av det nederlenderen driver med på Turf Moor. Får flere gode muligheter som han sløser bort med håpløse skuddforsøk og svake avslutninger

Adam Lallana 7

Var Liverpools beste spiller i første første omgang, men ble sliten og ikke like toneangivende etter pause. Har en meget viktig takling på Gudmundsson etter 18 minutter, hvor hans strålende returløp og takling kan ha reddet et baklengsmål.

Alex Oxlade-Chamberlain 6

Blandet drops av den tidligere Arsenal-spilleren, fra svake innlegg til gode skuddforsøk. Mer med i det oppbyggende spillet etter pause enn i første omgang. Får en kjempesjanse til å avgjøre kampen etter 84 minutter, men Pope redder avslutningen fra kloss hold.

Sadio Mané 6

Leverer en veldig svak og anonym første omgang, og er tydelig ikke i form. Men den strålende scoringen der han klinker ballen i vinkelen fra 16 meter trekker selvsagt opp.

Dominic Solanke 6

Kommer i et par gode avslutningsposisjoner, men blir stoppet av Burnley-forsvarere i de avgjørende øyeblikkene. Løper mye, men ikke noe «end product».

James Milner

Erstatter Lallana like før Burnley utligner.

Roberto Firmino

Kommer inn for Mané og får spille de siste 20 minuttene, og som vanlig er det ikke noe å si på arbeidsinnsatsen.

Joël Matip

Kommer inn for å være med på å trygge seieren etter Klavans vinnermål dypt på overtid.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Burnley (4-5-1)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det så ut som Liverpool nok en gang skulle rote bort en ledelse, men stopperne sikret seieren på overtid.

  Liverpool spilte en svak første omgang, der Adam Lallana var et av få friske pust i sitt start-comeback. Laget kom ikke til de store sjansene, men holdt samtidig Burnley unna eget mål. 

  Etter pause så Liverpool ut som, ikke et helt annet lag, men i det minste et annet. Blant dem som hevet seg var Sadio Mané, som banket inn 1-0-scoringen. Burnley, som hele kampen kun var interesserte i å forsvare seg, byttet da inn en ekstra spiss og la mer press på Liverpool. 

  Hjemmelaget fikk betalt for byttet da et innlegg ble slått inn mot Sam Vokes i det 87. minutt. Joe Gomez, som vikarierte på venstrebacken, sov i timen og fikk se Johann Berg Gudmundsson stange inn utligningen bak seg. Med Ragnar Klavans seiersmål på overtid kan Jürgen Klopp glise for et vel gjennomført romjulsprogram – tre av tre seire i ligaen, og fjerdeplass i ligaen med 44 poeng. 

  Nå er Liverpool ubeseiret i 16 kamper. Aldri har rekken vært lengre under Klopps ledelse i alle turneringer. 

 2. Andre omgang

 3. Liverpool vinner!90'

  Wow!Den seieren smakte! Det er stopperne som gjør det på overtid, samme dag som van Dijk er klar for klubben. Fantastisk seier for Liverpool.
 4. Defensivt bytte Inn: Joël Matip (Ut: Alex Oxlade-Chamberlain)90'

  Trygger seieren
 5. Overtidsscoring! Målscorer: Ragnar Klavan (Assist: Dejan Lovren)90'

  For en dramatikk!Oxlade-Chamberlain slår inn et frispark fra dypet. Lovren header mot mål. Den ser ut til å gå inn, men Klavan trygger scoringen når han stanger den inn fra én meter. I det 94. minutt!
 6. Burnley utligner Målscorer: Johann Berg Gudmundsson (Assist: Sam Vokes)87'

  Gomez soverVokes slår Klavan i luften, og stusser ballen på bakerste stolpe. Der får Gudmundsson det svært enkelt når han stanger ballen inn på åpent mål. Islendingen sniker seg bak Gomez som bare ser på ball. Sover i timen der, stortalentet.
 7. Burnley-bytte Inn: Nahki Wells (Ut: Scott Arfield)86'

 8. Klopp skal sikre seieren Inn: James Milner (Ut: Adam Lallana)86'

  Defensivt bytte av manageren.
 9. God redning av Mignolet Sam Vokes85'

  Vokes-headingDerfor byttet Dyche inn Vokes. Kraftspissen header et innlegg ned i hjørnet, men Mignolet er bra med og rydder unna.
 10. Fet Liverpool-sjanse Alex Oxlade-Chamberlain84'

  Utrolig nær scoringLiverpool kommer fire mot fire. Can slår ballen gjennom til Wijnaldum, som får et dårlig touch og mister en stor mulighet. Til slutt havner ballen hos Ox, som dribler og skyter rett på Pope fra kloss hold. Glimrende gjort av Ox.
 11. Der er Barnes fryktelig nær Ashley Barnes81'

  Sniker seg utenforBurnley kommer til en sjanse etter den påfølgende dødballen. Barnes får fyrt av i feltet, men ballen spretter like utenfor stolpen. Liverpool slipper med skrekken.
 12. Gomez slenger Gudmundsson i bakken80'

  Slapp unnaGudmundsson holder Gomez igjen uten ballen. Gomez svarer med å slenge islendingen i bakken. Dommer blåser frispark, men gir ingen av dem gult kort.
 13. Den hadde fortjent å gå inn! Trent Alexander-Arnold74'

  Alexander-Arnold fyrerDen unge høyrebacken klinker til fra langt hold. Skuddet er å vei mot krysset, men Pope er oppe og slår den unna. Det skuddet hadde fortjent en bedre skjebne!
 14. Klopp bytter også Inn: Roberto Firmino (Ut: Sadio Mané)72'

  Firmino inn
 15. Sean Dyche bytter Inn: Sam Vokes (Ut: Jeff Hendrick)71'

  Kraftspiss innTeknisk midtbanespiller ut, kraftspiss inn. Nå skal det legges – enda mer – inn for Burnley.
 16. Lovrens heading går over66'

  Lovren kommer på den, men headingen går over. Kroaten under hardt press i avslutningsøyeblikket.
 17. Nytt bra angrep65'

  CornerLiverpool fosser fremover. Mané blir felt like utenfor 16, men dommer gir fordel. Det stopper angrepet, som ender med innlegg av Alexander-Arnold. Legget blir blokkert ut til corner. Kanskje hadde frispark vært den største fordelen der.
 18. For en scoring! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Trent Alexander-Arnold)61'

  Hamrer den i kassenMané demper et innlegg fra Alexander-Arnold feilvendt. Han vender kjapt opp, og banker ballen i krysset med venstre. Knallhardt skudd, og strålende gjort av Mané. Ox med glimrende involvering i forkant av scoringen.
 19. Liverpool trykker nå55'

  Liverpool får en ny corner. Bra slått igjen av Ox, men ballen klareres. Ting sitter bedre etter pause.
 20. Kort variant53'

  Glimrende legg av OxOx tar den korte. Han slår den til Lallana, får den tilbake og svinger ballen hardt inn. Wijnaldum får hodet på den, men treffer ballen dårlig og må se den gå over.
 21. Lallana fyrer52'

  Skyter fra 20 meter. Skuddet går til corner.
 22. Roper på straffe Sadio Mané51'

  Mané går nedOx prøver å spille vegg med Mané, men senegaleseren går ned med mann i rygg. Det ropes på straffe, men dommer vinker spillet videre.
  GettyImages-900266594.jpg
 23. Bedre takter Alex Oxlade-Chamberlain47'

  Lallana kombinerer fint med Ox. Sistnevnte dribler i feltet, men avslutningen blokkeres av Defour. Snert i det angrepet.
 24. Kampen er i gang igjen!46'

  Ingen bytter i pausen, Liverpool med avspark!
 25. Pausereferat

  Ikke en omgang for historiebøkene, dette. Burnley gjør akkurat som forventet – forsvarer seg. Sean Dyches menn har gjort det svært vanskelig for Liverpool, men det skorter på kreativiteten. 

  Liverpools pasningsspill har ikke gått like kjapt eller vært så oppfinnsomt som vi er blitt vant med utover denne høsten. Hjemmelaget er stort sett alltid på riktig side av ballen med alle mann, men de få gangene de ikke har vært det har ikke Liverpool vært presise nok. 

  Adam Lallana åpnet omgangen friskt i start-comebacket. Han var mye involvert i angrep, og reddet en gedigen mulighet med en sklitakling selv Virgil van Dijk ville hatt i skrytevideoen sin. Utover i omgangen datt han mer ut av kampen. 

  Sadio Mané og resten av Liverpool-angrepet pakkes godt inn i første omgang, og ser ut til å savne Mohamed Salah og Coutinhos bidrag. 

 26. Første omgang

 27. Da er det pause45'

  I garderoben med 0-0. Her må noe gjøres, dette har ikke vært det sprudlende Liverpool-laget vi har sett i det siste!
 28. Ryddes unna44'

  Corneren ender hos Barnes på bakerste. Han får dempet, men da er Liverpool-forsvaret parat og får klarert ballen bort.
 29. Nesten selvmål44'

  Oisann, Klavan!Burnley-innlegg mellom stopper og back. Ragnar Klavan kan la den gå, men har naturlig nok ikke oversikt. Klareringen sniker seg like utenfor egen stolpe og til corner.
 30. Egentlig en stor sjanse, men...42'

  Sløser bort mulighetBurnley slår en feilpasning, og Liverpool kan kontre. Solanke driver fremover med ballen, og slår den ut til Ox. Da er forsvareren kommet for tett på, og blokkerer skuddet enkelt. Liverpool pleier å utnytte slike muligheter langt bedre enn som så.
 31. Skremmeskudd Scott Arfield38'

  Nå svinger detSå angriper Burnley. Nedfallsfrukten etter en duell havner hos Arfield, som fyrer av fra 16. Ballen sniker seg like utenfor. Der er Mignolet helt utspilt om den går noen centimeter innenfor.
 32. Enorm takling av Mee36'

  Stor mulighetFor første gang får Liverpool spille mot Burnley i ubalanse. Ox slår en strålende stikker til Solanke, som tar ballen med seg inn i feltet. Rett før den unge spissen får skutt slenger Mee seg inn og tar ballen. Meget god prestasjon av Burnley-stopperen, dessverre.
 33. Skyter i muren Johann Berg Gudmundsson34'

  Burnley får frispark fra langt hold. Gudmundsson velger å skyte fremfor å legge inn, og skuddet går rett i muren. Burnley følger opp med et innlegg som går over linjen.
 34. Mané viser seg frem Sadio Mané32'

  EndeligMané har vært anonym og blitt pakket godt inn. Endelig får han løsrevet seg, og fosser fremover med ballen. Han sleiver imidlertid når han skyter med venstre for 20 meter.
 35. Grusomt forsøk Georginio Wijnaldum30'

  Du kan knapt skyte høyere over enn Gini Wijnaldum gjør der. Langt hold.
 36. Burnley-sjanse28'

  Plutselig angriper Burnley, og det er for første gang på ti minutter. Det ender med et innlegg Arfield får hodet på, men Mignolet har full kontroll på den svake headingen.
 37. Solanke fyrer av27'

  Der kom det endelig en avslutning igjen. Solanke fyrer av fra langt hold, men blåser den langt over.
 38. Vanskelig for Liverpool26'

  Wijnaldum mottar ballen sentralt, og aner ikke hva han skal gjøre. Blir stående og trippe med ballen. Nå er vi inne i en død periode på Turf Moor. Vanskelig for Liverpool å finne åpningene.
  GettyImages-900253744.jpg
 39. Blir stanget unna Adam Lallana19'

  Lallana med strålende involveringOx' corner blir stanget enkelt unna. Burnley får en eventyrlig kontingsmulighet med Gudmundsson, men Lallana klarer akkurat å stoppe angrepet. Det er en fantastisk takling – der hadde islendingen vært alene gjennom.
 40. Corner til Liverpool18'

 41. Der treffer Ox godt! Alex Oxlade-Chamberlain17'

  Enorm pasningLallana finner Oxlade-Chamberlain på kanten med en sensasjonell crosspasning. Ox drar seg innover, og skyter fra cirka 20 meter. Pope er godt med på skuddet, men skuddet er så hardt at han må gi retur.
 42. Burnley kan forsvare seg14'

  Liverpool har ballen ved Burnleys 16-meter, men ender opp med å spille helt tilbake til Mignolet. Liverpool hadde trengt Coutinho eller Salahs magi utpå her. Burnley ligger like kompakt som de er kjent for å gjøre.
 43. Tarkowski kløner10'

  En gjennombruddsball fra Solanke blir slått, og er ikke farlig i det hele tatt. Tarkowski løper imidlertid rett i Taylor, men er heldig når ballen sprettet til keeper og ikke en annen vei. Merkelig situasjon.
 44. Stor sjanse til Burnley Ashley Barnes8'

  Blåser den overAlexander-Arnold slurver. Burnley vinner ballen høyt i banen, og får spilt gjennom Barnes. Avslutningen fra sju-åtte meter blåser han langt over. Litt skrått hold, men en god mulighet for hjemmelaget.
 45. Lallana med nytt innlegg6'

  Burnley gjør det vanskelig for Liverpool nå, og er kjappe i presset. Lallana kommer avslutter et angrep med et svakt innlegg i retning Mané. Glimrende finter av Solanke i forkant.
 46. Fine takter fra Lallana3'

  Adam Lallana har hatt en frisk start. Løper med ballen langs høyreflanken, men innlegget blir akkurat for høyt for Solanke. Lovende takter!
 47. Solanke klippes ned1'

  James Tarkowski er fryktelig sent inne i en takling på Solanke. Der får han gult om det er senere i kampen.
 48. Kampen er i gang!1'

  Det ser ut som en flat backfirer for Liverpool, med Joe Gomez som venstreback.
 49. Spillerne entrer banen0'

  Voldsomt regnværSpillerne entrer banen! Adam Lallana får sin første Premier League-start etter skadeavbrekket i det som virkelig er pøsregn på Turf Moor.
 50. Før kampen

  Liverpool drar til Burnley for første kamp i 2018, etter en jul med gode resultater. Jürgen Klopps lag har nå gått ubeseiret i 12 ligakamper på rad - den lengste rekken under tyskeren.

  Philippe Coutinho og Mohamed Salah var ikke på bussen, men det var Danny Ings og Ben Woodburn.

  Jürgen Klopp gjør en rekke endringer på laget. Trent Alexander-Arnold kommer inn på høyreback, og Joe Gomez går ut på venstrebacken. Ragnar Klavan starter igjen, med Joel Matip på benken.

  Adam Lallana får sin første start for sesongen, og det er kun Sadio Mané fra 'Fab Four' som starter. Det gjør han sammen med Dominic Solanke og Alex Oxlade-Chamberlain på topp.

  For Sean Dyche sitt lag kommer James Tarkowski inn igjen etter suspensjon, mens resten er spillere som har spilt hele julen. Sånn sett burde Liverpool ha flere friske bein på Turf Moor i dag.


Skrevet av: Arve Corneliussen
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.10.2019 kl 20:02

– Siden jeg kom til England har det vært slik. United bare forsvarer seg

Men frustrasjon er ikke et ord Jürgen Klopp vil bruke.

+
20.10.2019 kl 19:36

Brewster scoret to da U23-laget slo Wolves

Neil Critchleys gutter slo Wolverhampton.

+
20.10.2019 kl 19:17

– Det var en skuffende prestasjon av oss

Kapteinen reflekterer etter 1-1 på Old Trafford

+
20.10.2019 kl 18:53

– Vi er fortsatt ubeseiret, selv om vi ikke spilte på vårt beste

Dagens Liverpool-helt snakker etter 1-1 på Old Trafford

+