Liverpool slapp med skrekken etter kjempebrøler av Alisson

Liverpool-keeperen tok for stor risiko, klønet det til, og ga vertene håp i andre omgang. Men Liverpool har full pott etter fire serierunder for første gang i Premier League-historien.

Akkurat som i andre halvdel av første omgang, så var det Leicester som trykket mest på for scoring etter hvilen, uten å skape de helt store sjansene. Liverpool skapte likevel flere greie muligheter på kontringer, men ingenting som endte i et skikkelig sluttprodukt.

Etter 63 minutter skjedde det mange har fryktet. Alisson ble denne gangen litt vel nonchalant, og mistet ballen like ved eget mål da han prøvde på en håpløs Cruyff-vending mot Iheanacho. Nigerianeren kunne sende ballen inn i feltet der Rachid Ghezzal i fart kunne banke ballen i mål og redusere til 1-2.

Tiden etter Leicesters scoring ble preget av et Liverpool som i første rekke ønsket å sikre seieren. Med et Liverpool som ønsket å spille på resultat, ble det ikke med de helt store mulighetene for noen av lagene etter scoringen.

Liverpool forsvarte seg godt, men klarte ikke å spille veldig mye fotball, og avleveringene framover ble tidvis svært upresise. Byttene hvor Naby Keita og Xherdan Shaqiri kom inn de siste 20 minuttene, hjalp noe. Joel Matip kom også inn mot slutten for Trent Alexander-Arnold med hensikt å skape mer trygghet bakover.

Liverpool sto med null avslutninger på mål i andre omgang, og selv om Leicester sjelden var veldig farlige i angrep, var dette nok den svakeste kampen de røde har spilt denne sesongen. Uansett står man nå med 12 poeng av 12 mulige, og det vil føles ufattelig deilig å ha tatt tre poeng på en litt svak dag på et stadion som alltid er krevende å spille på!

Glitrende forarbeid av Andy Robertson

Andy Robertson kriger til seg ballen ute ved sidelinja, og finner Sadio Mané på vei inn i feltet. Senegalseren avanserer litt og setter ballen kontant i mål bak Schmeichel med venstrebeinet.

45
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: James Milner)Scoring like før pause

Godt hodestøt av Firmino

James Milner legger en corner på hodet til Roberto Firmino, og brasilianeren header ballen kontant lavt i hjørnet.

63
Leicester
Kjempebrøler av Alisson

Det måtte skje!

Liverpool-keeperen mislykkes når han stopper ballen nede ved dødlinja og forsøker å drible Iheanacho. Ghezzal får en enkel oppgave med å sette ballen i det tomme buret.

55
Virgil van DijkFrispark til Leicester i gunstig posisjon

Van Dijk feller Maddison

Leicester har muligheten 15 meter fra mål.

60
Leicester
Går ned for telling

Småstygt

James Milner får albuen til Ghezzal i brystet.

88
Leicester
Kynisk av Mendy

Legger Sadio Mané i bakken vel vitende om at han ville ha tapt løpeduellen med senegaleseren.

90
James MilnerGult for Milner

Legger Ghezzal i bakken midt på egen banehalvdel i det tredje overtidsminuttet.

90
Leicester
Keita legges i bakken
4
Roberto Firmino (Mohamed Salah)Enorm dobbelsjanse for Liverpool

Der burde Liverpool tatt ledelsen

Først kommer Firmino fri, men Schmeichel redder skuddet med en hånd. Salah er først på returen, men skyter like utenfor. Både Firmino og Salah burde ha scoret der!

21Enda en stor mulighet til Liverpool

Andy Robertson er igjen sentral i oppbyggingen av angrepet. Avslutningen til Mané blir blokkert.

24
Leicester
God enhåndsredning av Alisson

Stor sjanse for Demarai Gray, som løper fra Liverpool-forsvaret.

Avslutningen fra relativt skrått hold går relativt midt i mål.

Berger en opplagt scoring

Midtstopperen kaster seg inn i situasjonen etter at Maddison kommer seg fri og fyrer løs fra kloss hold.

Før kampen

Liverpool skal forsøke å forlenge seiersrekken til fire kamper på King Power Stadium.

Leicester har ingen nye skadeproblemer. Bare Matty James, med en akillesskade, og Jamie Vardy, som er suspendert, er utilgjengelige for manager Claude Puel.

Liverpool har Dejan Lovren ute med problemer med bekken/magemuskler, mens Alex Oxlade-Chamberlain er langtidsskadet etter den alvorlige kneskaden han fikk i vår.

Leicester har vunnet tre av sine fire siste hjemmekamper mot Liverpool i alle turneringer, men tapte tilsvarende kamp forrige sesong 3-2.

Dersom Liverpool vinner denne kampen blir det første gang i Premier League-historien at de vinner fire kamper på rad fra sesongstart. Sist de gjorde dette i toppseriesammenheng var tilbake i 1990/91, med Kenny Dalglish som manager.

Alisson kan bli den fjerde keeperen i Premier Leagues historie som holder buret rent i sine første fire kamper. Alex Manninger (de første 6), Anders Lindegaard (de første 5) og Jose Reina (de første 4) har klart dette tidligere.

Halvparten av de seks målene som er kommet etter det 90. minutt i Premier League denne sesongen er scoret av Leicester (2) og Liverpool (1).  Disse to lagene står også bak hele 12 av de 37 målene som er scoret etter det 90. minutt i Premier League i hele 2018. Leicester har 8 og Liverpool 4.

James Milner kan i dag bli den første Bosman-spiller som når 100 ligakamper for Liverpool.

Liverpools laga Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino

Reserver: Keita, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri, Matip

Liverpool gjør en endring på laget i forhold til det mannskapet som har startet de tre første kampene. Kaptein Jordan Henderson erstatter Naby Keita. Sistnevnte sitter på innbytterbenken.

– Jeg synes det virket fornuftig med dette byttet for denne kampen. Vi må være dønn solide i alle lagdeler, for Leicester er et godt fotball-lag, så vi må forsvare oss godt. Vi må være veldig kompakte, og det hjelper å bruke spillere som er vant til dette, forklarer Jürgen Klopp utskiftningen til Liverpoolfc.com.

– Denne midtbanen spilte så og si hele siste tredjedelen av forrige sesong, så det er grunnen, legger Liverpool-manageren til.

– I tillegg handler det også om å ha friske bein, og slike ting.

1Solskinn på King Power Stadium

Liverpool tar avspark.

4

6Fint angrep

Salah finner Firmino på løp igjen, men brasilianeren kommer for skrått på mål og blir stoppet av en Leicester-forsvarer.

10

16Hjørnespark for Liverpool

Gomez med et hodestøt, men ballen blir litt for høy for ham, og lærkula går i en bue opp på tribunen.

19Nytt vakkert Liverpool-angrep

Firmino kommer til dødlinja, og legger 45 grader ut i feltet, men der er det dessverre ingen røde.

23Leicester første angrep

Kommer etter en feil av Joe Gomez, og Leicester kontrer.

24
Leicester

25Fanger en corner

Alisson setter igang spillet raskt. Leicester får stoppet kontringen.

25Leicester er mer med i kampen nå

Vertene virket en stund rystet etter Liverpools gode start, men blåtrøyene har klart å komme høyere i banen de siste minuttene.

26Skyter himmelhøyt over

Demarai Gray forsøker seg fra langt hold.

32Håpløst skuddforsøk

Albrighton sleiver ballen langt opp på tribunen.

33Skyter over

James Maddison skyter, og roper på corner, men får det ikke.

34Frispark slås inn i feltet

Harry Maguire vinkes av for offside.

38
James MilnerMilner får en støvel i hodet

Visekapteinen kaster seg inn i en skitakling, og blir truffet av et bein. Må ta telling.

39Høyt spark på Roberto Firmino

Frispark til vertene.

43

44Nytt hjørnespark

Liverpool snytt for straffe!

En Leicester-forsvarer stusser ballen ut. Van Dijk rives ned i feltet, og burde hatt straffespark!

45

46Ett minutt legges til

Alisson sparker ballen ut, og dommer Tierney blåser til pause.

Pauserefereat

Liverpool åpnet kampen med en enorm dobbelsjanse, der Firmino burde scoret etter en pasning fra Salah, hvorpå Salah selv satte returen like utenfor i en posisjon egypteren vil være vant til å score fra.

Ikke lenge etterpå gjorde Andy Robertson et glitrende forarbeid da han kjempet seg forbi Leicester-forsvaret og sendte ballen inn til Mané. Senegaleseren var både heldig og dyktig som fikk den med seg og gjorde ingen feil da han banket den inn med venstre.

De 20 første minuttene handlet det meste om Liverpool på solfylte King Power, men Leicester kriget seg inn i kampen, og det meste mellom 20 og 45 minutter handlet om hjemmelaget. Farligst ble det da Gray tvang fram en fabelaktig enhåndsredning fra Alisson.

Mot slutten av omgangen fikk imidlertid Mohamed Salah en ny mulighet da han fikk skyte rimelig upresset like utenfor Leicesters 16-meter. Kun en Kasper Smeichel i full strekk hindret en dobling av ledelsen.

Ballen gikk til corner, som førte til en ny. På det andre hjørnesparket utnyttet Roberto Firmino rommet Joe Gomez etterlot seg da han løp mot første stolpe. James Milner traff brasilianeren klokkerent, og Firmino stanget ballen kontant ned i hjørnet. Dermed står det 2-0 på King Power til pause etter Bobbys første mål for sesongen.

46Leicester setter i gang andre omgang.

Begynner med å slå langt.

46Mané er nær ved å komme fri

Men det dømmes frispark mot senegaleseren.

47Et innlegg sniker seg på utsiden av stolpen

Alisson har nok kontroll.

49Salah og Liverpool kontrer

Pasningen fra egypteren treffer imidlertid et Leicester-bein og stopper farten i kontringen.

50Holder ballen i fast grep

Alisson er tryggheten selv når Maddison fyrer av fra 20 meters hold.

52Hjørnespark til Leicester

Ballen slås alt for høyt, og det blir innkast til Liverpool nede av hjørneflagget på motsatt side.

53
Leicester

54Alisson redder

Denne gangen er det Ndidi som forsøker seg fra distanse.

55

56Rett i muren

Frisparket til Maddison passerer ikke de røde som har stilt seg opp.

57Leicester fortsetter å trykke

Alisson får tak i ballen etter at West Morgan får en stor sjanse, og brasilianeren setter tidlig igang. Schmeichel er ute og header unna på motsatt side!

58Milner blir litt for sein

Milner vinner ballen på midtbanen, og Liverpool-kontrert. Milner og Salah kombinerer, men visekapteinen rekker ikke frem til avleveringen til egypteren.