Liverpool slapp med skrekken etter kjempebrøler av Alisson

Liverpool-keeperen tok for stor risiko, klønet det til, og ga vertene håp i andre omgang. Men Liverpool har full pott etter fire serierunder for første gang i Premier League-historien.

Lørdag 01.sep 1330 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 32149 / Dommer: Paul Tierney

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolLeicesterPL1-1Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Joe Gomez

Vurdert av: Johannes SteenAlisson Becker 6

Det måtte jo skje til slutt. Brasilianeren har underholdt oss med driblinger og lekre detaljer i sesongstarten, men denne gangen ble han litt for modig da han prøvde en Cruyff-vending på Iheanacho, som resulterte i redusering for vertene. Står ellers en solid kamp. Er konge i feltet på døballer og tar det som kommer. Strålende redning på skudd fra Gray i første omgang.

Trent Alexander-Arnold 5

Starter kampen bra, med flere gode involveringer framover. Havner ved flere anledninger litt på etterskudd bakover, men reddes av farten sin. Blir mindre presis i andre omgang, og mister ballen på kanten litt for ofte. Prøver også et langskudd mot slutten som ikke treffer mål. Byttet ut for Matip helt på slutten av ordinær tid.

Joe Gomez 8

Kjempekamp av 21-åringen! Leicesters angripere så ut til å ønske å legge seg på Gomez av de to midstopperne, men det var en oppgave han løste med bravur. Bruker fysikken til sin fordel, og lar aldri angriperne komme seg rettvendt med Gomez i rygg. Tar unna det som kommer, takler, vinner dueller og har ikke minst en livsviktig blokkering når han hindrer Madisson i å få skutt like etter pause. Må også få kreditt for løpet han gjør på Firminos scoring, hvor han åpner boksen for brasilianeren. Banens beste.

Virgil van Dijk 7

Svært blandet fra den store nederlenderen i dag. Er bunnsolid i luftduellene og slår ballen unna i viktige situasjoner flere ganger, spesielt når Leicester jager scoring mot slutten. Er imidlertid uvanlig upresis med beina, og treffer sjelden på oppspillene. Har også en svak pasning i forkant av Alisson-tabben, uten at han skal ta hovedskylden for reduseringen. Pådrar seg et gult kort når han feller Madisson i farlig frispark-posisjon.

Andy Robertson 7

Mye går gjennom Robertson offensivt i første omgang, og han markerte seg tidlig med forarbeidet før Mané sendte Liverpool i ledelsen etter 10 minutter. Brøyter seg gjennom to Leicester-spillere før han sender ballen til Mané. Blir litt mer borte offensivt etter hvilen, men gjør jobben sin defensivt i andre omgang når Leicester jager scoring.

James Milner 8

Ny god kamp av lagets eldste. Både gir og tar i mot mengder med juling, og markerer seg med mange gode pasninger, spesielt i starten av kampen. Skaper en stor mulighet når han vinner ballen høyt i banen med en kjempetakling, men er ikke helt med når Salah prøver å gi ballen tilbake med en smart pasning. Kunne fått seg mål der, Milner. Slår gode dødballer gjennom hele kampen. Pådrar seg et gult kort i sluttminuttene.

Jordan Henderson 6

Får sin første kamp fra start denne sesongen, og spiller en helt grei kamp. Ligger i den dypeste midtbanerollen og balanserer laget fint. Strør om seg med pasninger og styrer spillet uten å gjøre stort å sperre opp øyenene over. Noen ganger litt upresis i avleveringene, uten at det noen gang får særlige konsekvenser. Står på helt feil plass når Leicester tvinger fram en god redning fra Alisson i første omgang.

Georginio Wijnaldum 5

Er litt usynlig for Liverpool i dag, nederlenderen. Har en stygg ballmist på midtbanen i forkant av Leicesters sjanse etter drøye 20 minutter. Jobber og sliter, men klarer ikke å prege kampen i særlig grad.

Sadio Mané 7

Både dyktig og heldig som får ballen med seg på scoringen. Gjør ingen feil med venstrefoten og setter inn Liverpools ledermål. Farlig framover gjennom hele kampen, uten å klare å komme til de helt store mulighetene. Jobber fra defensivt på slutten.

Mohamed Salah 5

Prøver på veldig mye uten å få til de helt store sluttproduktene. Satte opp en stor sjanse for Firmino med en flott pasning helt i starten, hvorpå han selv fikk returen som han på en annen dag ville satt i mål. Er uegoistisk når han sender en ball til Milner framfor å skyte selv i andre omgang. Byttet ut for Xherdan Shaqiri etter 70 minutter.

Roberto Firmino 6

Jobber og sliter, men det stopper ofte opp for brasilianeren. Får ikke alltid rettvendt seg med ballen. Strålende heading på 2-0. Forsvinner litt mer i andre omgang når Liverpool forsvarer seg.

Naby Keita

Kommer inn for Henderson etter 70 minutter. Bidrar til å holde mer på ball, men preger ikke kampen i samme grad som han gjerne har gjort tidligere.

Xherdan Shaqiri

Kommer inn for Salah etter 70 min, og gjør et godt innhopp. Har i motsetning til mange av lagkameratene ro med ballen, og bidrar stort med å holde på ball oppe ved motsatt hjørneflagg på slutten.

Joël Matip

Kommer inn på tampen for å bidra med defensiv trygghet.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Leicester (4-5-1)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Akkurat som i andre halvdel av første omgang, så var det Leicester som trykket mest på for scoring etter hvilen, uten å skape de helt store sjansene. Liverpool skapte likevel flere greie muligheter på kontringer, men ingenting som endte i et skikkelig sluttprodukt.

  Etter 63 minutter skjedde det mange har fryktet. Alisson ble denne gangen litt vel nonchalant, og mistet ballen like ved eget mål da han prøvde på en håpløs Cruyff-vending mot Iheanacho. Nigerianeren kunne sende ballen inn i feltet der Rachid Ghezzal i fart kunne banke ballen i mål og redusere til 1-2.

  Tiden etter Leicesters scoring ble preget av et Liverpool som i første rekke ønsket å sikre seieren. Med et Liverpool som ønsket å spille på resultat, ble det ikke med de helt store mulighetene for noen av lagene etter scoringen.

  Liverpool forsvarte seg godt, men klarte ikke å spille veldig mye fotball, og avleveringene framover ble tidvis svært upresise. Byttene hvor Naby Keita og Xherdan Shaqiri kom inn de siste 20 minuttene, hjalp noe. Joel Matip kom også inn mot slutten for Trent Alexander-Arnold med hensikt å skape mer trygghet bakover.

  Liverpool sto med null avslutninger på mål i andre omgang, og selv om Leicester sjelden var veldig farlige i angrep, var dette nok den svakeste kampen de røde har spilt denne sesongen. Uansett står man nå med 12 poeng av 12 mulige, og det vil føles ufattelig deilig å ha tatt tre poeng på en litt svak dag på et stadion som alltid er krevende å spille på!

 2. Andre omgang

 3. Dommer Tierney blåser av kampen90'

  Liverpool har tatt sin fjerde strake seier.
 4. Keita legges i bakken Onyinye Wilfred Ndidi90'

 5. Van Dijk beiner unna til corner.90'

  Kasper Schmeichel kommer opp.
 6. Gult for Milner James Milner90'

  Legger Ghezzal i bakken midt på egen banehalvdel i det tredje overtidsminuttet.
 7. Det er lagt til fem minutter90'

  Shaqiri vinner en corner.
 8. Liverpool gjør sitt siste bytte Inn: Joël Matip (Ut: Trent Alexander-Arnold)89'

 9. Kynisk av Mendy Nampalys Mendy88'

  Legger Sadio Mané i bakken vel vitende om at han ville ha tapt løpeduellen med senegaleseren.
 10. Alexander-Arnold forsøker et skudd86'

  Treffer ikke ballen godt nok.
 11. Mané får en smell i bakhodet85'

  Går i bakken etter en hodeduell.
 12. Leicester gjør sitt siste bytte Inn: Daniel Amartey (Ut: James Maddison)83'

 13. Mané header utenfor83'

  Senegaleseren treffer ikke ballen godt nok.
 14. Shaqiri får frispark helt nede ved hjørneflagget82'

  Maguire protesterer.
 15. Chillwell får ballen der det gjør mest vondt79'

  Leicester-backen vrir seg i smerte.
 16. Leicester gjør sitt andre bytte Inn: Shinji Okazaki (Ut: Demarai Gray)76'

 17. Kapteinen forlater banen Inn: Naby Keita (Ut: Jordan Henderson)71'

 18. Liverpool gjør et dobbeltbytte Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Mohamed Salah)71'

 19. Kjempebrøler av Alisson Målscorer: Rachid Ghezzal (Assist: Kelechi Iheanacho)63'

  Det måtte skje!Liverpool-keeperen mislykkes når han stopper ballen nede ved dødlinja og forsøker å drible Iheanacho. Ghezzal får en enkel oppgave med å sette ballen i det tomme buret.
 20. Leicester gjør sitt første bytte Inn: Kelechi Iheanacho (Ut: Marc Albrighton)61'

 21. Går ned for telling Rachid Ghezzal60'

  SmåstygtJames Milner får albuen til Ghezzal i brystet.
 22. Milner blir litt for sein58'

  Milner vinner ballen på midtbanen, og Liverpool-kontrert. Milner og Salah kombinerer, men visekapteinen rekker ikke frem til avleveringen til egypteren.
 23. Leicester fortsetter å trykke57'

  Alisson får tak i ballen etter at West Morgan får en stor sjanse, og brasilianeren setter tidlig igang. Schmeichel er ute og header unna på motsatt side!
 24. Rett i muren56'

  Frisparket til Maddison passerer ikke de røde som har stilt seg opp.
 25. Frispark til Leicester i gunstig posisjon Virgil van Dijk55'

  Van Dijk feller MaddisonLeicester har muligheten 15 meter fra mål.
 26. Alisson redder54'

  Denne gangen er det Ndidi som forsøker seg fra distanse.
 27. Fantastisk blokkering av Joe Gomez James Maddison Joe Gomez53'

  Berger en opplagt scoringMidtstopperen kaster seg inn i situasjonen etter at Maddison kommer seg fri og fyrer løs fra kloss hold.
 28. Hjørnespark til Leicester52'

  Ballen slås alt for høyt, og det blir innkast til Liverpool nede av hjørneflagget på motsatt side.
 29. Holder ballen i fast grep50'

  Alisson er tryggheten selv når Maddison fyrer av fra 20 meters hold.
 30. Salah og Liverpool kontrer49'

  Pasningen fra egypteren treffer imidlertid et Leicester-bein og stopper farten i kontringen.
 31. Et innlegg sniker seg på utsiden av stolpen47'

  Alisson har nok kontroll.
 32. Mané er nær ved å komme fri46'

  Men det dømmes frispark mot senegaleseren.
 33. Leicester setter i gang andre omgang.46'

  Begynner med å slå langt.
 34. Pausereferat

  Liverpool åpnet kampen med en enorm dobbelsjanse, der Firmino burde scoret etter en pasning fra Salah, hvorpå Salah selv satte returen like utenfor i en posisjon egypteren vil være vant til å score fra.

  Ikke lenge etterpå gjorde Andy Robertson et glitrende forarbeid da han kjempet seg forbi Leicester-forsvaret og sendte ballen inn til Mané. Senegaleseren var både heldig og dyktig som fikk den med seg og gjorde ingen feil da han banket den inn med venstre.

  De 20 første minuttene handlet det meste om Liverpool på solfylte King Power, men Leicester kriget seg inn i kampen, og det meste mellom 20 og 45 minutter handlet om hjemmelaget. Farligst ble det da Gray tvang fram en fabelaktig enhåndsredning fra Alisson.

  Mot slutten av omgangen fikk imidlertid Mohamed Salah en ny mulighet da han fikk skyte rimelig upresset like utenfor Leicesters 16-meter. Kun en Kasper Smeichel i full strekk hindret en dobling av ledelsen.

  Ballen gikk til corner, som førte til en ny. På det andre hjørnesparket utnyttet Roberto Firmino rommet Joe Gomez etterlot seg da han løp mot første stolpe. James Milner traff brasilianeren klokkerent, og Firmino stanget ballen kontant ned i hjørnet. Dermed står det 2-0 på King Power til pause etter Bobbys første mål for sesongen.

 35. Første omgang

 36. Ett minutt legges til46'

  Alisson sparker ballen ut, og dommer Tierney blåser til pause.
 37. Scoring like før pause Målscorer: Roberto Firmino (Assist: James Milner)45'

  Godt hodestøt av FirminoJames Milner legger en corner på hodet til Roberto Firmino, og brasilianeren header ballen kontant lavt i hjørnet.
 38. Nytt hjørnespark44'

  Liverpool snytt for straffe!En Leicester-forsvarer stusser ballen ut. Van Dijk rives ned i feltet, og burde hatt straffespark!
 39. Salah forsøker seg fra 20 meter Mohamed Salah43'

  Schmeichel må slå til corner.
 40. Høyt spark på Roberto Firmino39'

  Frispark til vertene.
 41. Milner får en støvel i hodet James Milner38'

  Visekapteinen kaster seg inn i en skitakling, og blir truffet av et bein. Må ta telling.
 42. Frispark slås inn i feltet34'

  Harry Maguire vinkes av for offside.
 43. Skyter over33'

  James Maddison skyter, og roper på corner, men får det ikke.
 44. Håpløst skuddforsøk32'

  Albrighton sleiver ballen langt opp på tribunen.
 45. Skyter himmelhøyt over26'

  Demarai Gray forsøker seg fra langt hold.
 46. Leicester er mer med i kampen nå25'

  Vertene virket en stund rystet etter Liverpools gode start, men blåtrøyene har klart å komme høyere i banen de siste minuttene.
 47. Fanger en corner25'

  Alisson setter igang spillet raskt. Leicester får stoppet kontringen.
 48. God enhåndsredning av Alisson Demarai Gray Alisson Becker24'

  Stor sjanse for Demarai Gray, som løper fra Liverpool-forsvaret.Avslutningen fra relativt skrått hold går relativt midt i mål.
 49. Leicester første angrep23'

  Kommer etter en feil av Joe Gomez, og Leicester kontrer.
 50. Enda en stor mulighet til Liverpool21'

  Andy Robertson er igjen sentral i oppbyggingen av angrepet. Avslutningen til Mané blir blokkert.
 51. Nytt vakkert Liverpool-angrep19'

  Firmino kommer til dødlinja, og legger 45 grader ut i feltet, men der er det dessverre ingen røde.
 52. Hjørnespark for Liverpool16'

  Gomez med et hodestøt, men ballen blir litt for høy for ham, og lærkula går i en bue opp på tribunen.
 53. Liverpool tar ledelsen Målscorer: Sadio Mané (Assist: Andy Robertson)10'

  Glitrende forarbeid av Andy RobertsonAndy Robertson kriger til seg ballen ute ved sidelinja, og finner Sadio Mané på vei inn i feltet. Senegalseren avanserer litt og setter ballen kontant i mål bak Schmeichel med venstrebeinet.
 54. Fint angrep6'

  Salah finner Firmino på løp igjen, men brasilianeren kommer for skrått på mål og blir stoppet av en Leicester-forsvarer.
 55. Enorm dobbelsjanse for Liverpool Roberto Firmino (Mohamed Salah)4'

  Der burde Liverpool tatt ledelsenFørst kommer Firmino fri, men Schmeichel redder skuddet med en hånd. Salah er først på returen, men skyter like utenfor. Både Firmino og Salah burde ha scoret der!
 56. Solskinn på King Power Stadium1'

  Liverpool tar avspark.
 57. Før kampen

  Liverpool skal forsøke å forlenge seiersrekken til fire kamper på King Power Stadium. 

  Leicester har ingen nye skadeproblemer. Bare Matty James, med en akillesskade, og Jamie Vardy, som er suspendert, er utilgjengelige for manager Claude Puel.

  Liverpool har Dejan Lovren ute med problemer med bekken/magemuskler, mens Alex Oxlade-Chamberlain er langtidsskadet etter den alvorlige kneskaden han fikk i vår.

  Leicester har vunnet tre av sine fire siste hjemmekamper mot Liverpool i alle turneringer, men tapte tilsvarende kamp forrige sesong 3-2.

  Dersom Liverpool vinner denne kampen blir det første gang i Premier League-historien at de vinner fire kamper på rad fra sesongstart. Sist de gjorde dette i toppseriesammenheng var tilbake i 1990/91, med Kenny Dalglish som manager.

  Alisson kan bli den fjerde keeperen i Premier Leagues historie som holder buret rent i sine første fire kamper. Alex Manninger (de første 6), Anders Lindegaard (de første 5) og Jose Reina (de første 4) har klart dette tidligere.

  Halvparten av de seks målene som er kommet etter det 90. minutt i Premier League denne sesongen er scoret av Leicester (2) og Liverpool (1).  Disse to lagene står også bak hele 12 av de 37 målene som er scoret etter det 90. minutt i Premier League i hele 2018. Leicester har 8 og Liverpool 4.

  James Milner kan i dag bli den første Bosman-spiller som når 100 ligakamper for Liverpool.

  Liverpools laga Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino

  Reserver: Keita, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri, Matip

  Liverpool gjør en endring på laget i forhold til det mannskapet som har startet de tre første kampene. Kaptein Jordan Henderson erstatter Naby Keita. Sistnevnte sitter på innbytterbenken.

  – Jeg synes det virket fornuftig med dette byttet for denne kampen. Vi må være dønn solide i alle lagdeler, for Leicester er et godt fotball-lag, så vi må forsvare oss godt. Vi må være veldig kompakte, og det hjelper å bruke spillere som er vant til dette, forklarer Jürgen Klopp utskiftningen til Liverpoolfc.com.

  – Denne midtbanen spilte så og si hele siste tredjedelen av forrige sesong, så det er grunnen, legger Liverpool-manageren til.

  – I tillegg handler det også om å ha friske bein, og slike ting.


Skrevet av: Einar Kvande EinarKvande
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+