Avsluttet med nok en seier – og 97 poeng

Liverpool gjorde jobben i siste ligarunde, men Man City sikret ligagullet.

En mer følelsesmessig i øvre og nedre del av skalaen skal du lete lenge etter. Fra stor forventning, til glede og skuffelse.

Fra Mane tok ledelsen, Brighton tok ledelsen, City utlignet og tok ledelsen og knuste Brighton i sør. Liverpool tar sølv i Premier League etter en fantastisk sesong, 97 poeng og ett eneste tap. Siste kamp ble ingen stor kamp av de røde, men de gjorde jobben. Mane scoret begge målene, den ene etter 17 minutter etter at han møtte et Alexander-Arnold-innlegg ved femmeteren og skyter ballen i nettmaskene. Det andre var med de samme hovedrolleinnehaverne, etter 81 minutter. Innlegg fra Alexander-Arnold og Mane header ballen i mål. Liverpool virket i perioder slitne, gjorde en del feil og lot Wolverhampton komme seg til sjanser. Da hjelper det på å ha en fantastisk keeper bakerst som tok seg av det som kom.

Ligasesongen er over og Liverpool har gjort en kjempesesong og fikk fortjent applaus fra røde supportere på Anfield.

Spillerstall

Liverpool

Wolverhampton

Wolverhampton

2

Resultat

0

Høydepunkter

17
Spillerstall
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Trent Alexander-Arnold)Glimrende Liverpool-mål!

Akkurat nå er de røde på topp!

Mané vender spillet flott ut til Alexander-Arnold på høyre. Et strålende veggspill med Henderson gir scouseren rom, og innlegget, som så vidt går via en spiller, treffer Mané foran mål. Senegaleseren setter ballen bestemt i nettet foran The Kop.

79
Spillerstall
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Trent Alexander-Arnold)Mané dobler!

Herlig scoring!

Igjen er Alexander-Arnold nest sist når han skrur inn et vakkert innlegg fra høyre. Mané lurer offsidefella og stupheader inn 2–0!

49
Wolverhampton
Stopper en kontring ulovlig

Bennett vet hva han gjør når han velger å felle Mané på vei fremover. Klart gult kort til Wolves-forsvareren.

50
Wolverhampton
Nytt Wolves-kort

Jota med to forseelser på få sekunder. Den siste mot Fabinho midt på banen, og Jota belønnes med det gule.

34
Spillerstall
Mohamed SalahOver fra Salah

Alexander-Arnold legger inn. Wolves får headet ut i farlig rom, der Salah står klar til å skyte på hel volley. Det gjør han, men forsøket sklir litt av foten og går et stykke over.

44
Wolverhampton
Wolves treffer tverrliggeren

Gjestene ruller flott opp fra venstre til høyre, og Doherty avslutter på direkten fra hjørnet av 16-meteren. Alisson er sjanseløs hvis den går fem centimeter lavere og i krysset, men heldigvis blåser ballen i tverrliggeren.

48
Spillerstall
Trent Alexander-ArnoldFrekt skuddforsøk

Salah hopper over, og Alexander-Arnold tar frisparket. Det ser ut som han har tenkt å legge inn, men i stedet kommer det et skudd mot nærmeste hjørne. Ballen går i nettveggen – på feil side.

4
Spillerstall
Divock OrigiFørste avslutning på mål

Det kommer fra Origi etter et langt oppspill. Avslutningen er fra høyresiden i boksen, noe skrått, og Wolves-keeperen redder enkelt.

25
Spillerstall
Andy RobertsonSkudd fra Andy!

Ballen triller flott ut til Robertson utenfor 16-meteren, og skotten lar seg ikke be to ganger: Han hamrer til og tester Wolves-keeperen, som redder uten problemer.

60
Wolverhampton
Skyter opp på The Kop

Wolves kommer til en ekkel avslutning fra høyresiden i boksen, og det er riktig mann som skyter, men skuddet går utenfor.

63
Spillerstall
Divock OrigiLike over

God kontring!

Origi sender Mané på løp. Målscoreren avventer og spiller kort mot Salah og Origi, der sistnevnte kommer til avslutningen. Ballen går via en Wolves-spiller og over, men Atkinson dømmer femmeter. Snytt for corner.

69
Wolverhampton
Glimrende av Alisson

Forsvarsrekka til Liverpool er ikke på linje, og Wolves kommer seg igjennom. Jota kommer helt inn i boksen og får avsluttet alene med Alisson, men Liverpool-keeperen redder flott foran The Kop.

73
Wolverhampton
Igjen redder Alisson

Nok en gang får Jota en god mulighet, denne gangen med hodet. Fra kloss hold header han mot mål, men Alisson står våken og redder komfortabelt.

87
Spillerstall
Mohamed SalahForsøk fra Salah

Men mislykket. Øyner muligheten fra utsiden av boksen, men misser med skuddet som ruller sakte inn til keeper.


Lagoppstilling

Liverpool (4-3-3)

Wolverhampton (3-5-2)

Kaptein: Jordan HendersonKaptein: Conor Coady
 • Alisson Becker
 • Trent Alexander-Arnold
 • Joël Matip
 • Virgil van Dijk
 • Andy Robertson (84)
 • Fabinho
 • Georginio Wijnaldum (88)
 • Jordan Henderson
 • Mohamed Salah
 • Divock Origi (64)
 • Sadio Mané
 • Rui Patricio
 • Ryan Bennett
 • Conor Coady
 • Willy Boly
 • Matt Doherty (80)
 • Leander Dendoncker
 • Ruben Neves
 • Joao Moutinho (84)
 • Jonathan Castro Otto (84)
 • Diogo Jota
 • Raul Jimenez
Innbyttere
 • Simon Mignolet
 • Dejan Lovren
 • James Milner (64)
 • Joe Gomez (84)
 • Daniel Sturridge
 • Alex Oxlade-Chamberlain (88)
 • Xherdan Shaqiri
 • John Ruddy
 • Ivan Cavaleiro
 • Max Kilman
 • Morgan Gibbs-White (84)
 • Ruben Vinagre (84)
 • Adama Traoré (80)
 • Helder Costa

Før kampen

Etter 37 kamper og 94 poeng avslutter Jürgen Klopps lag Premier League-sesongen hjemme mot Wolverhampton.

Fortsatt er det en mulighet til å vinne ligaen, men da kreves det poengtap for Manchester City borte mot Brighton samtidig som blir det full pott på Anfield.

Før kampen har Klopp sagt at Roberto Firmino ikke blir klar etter sin lyskeskade, men Mohamed Salah er tilbake etter å ha stått over Barcelona-returen grunnet hodeskaden han pådro seg i Newcastle forrige helg.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Henderson; Salah, Origi, Mané.

Benk: Mignolet, Lovren, Milner, Gomez, Sturridge, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri.

Wolves har i og for seg lite å spille for ettersom de er sikret 7. plass, men ulvene har uttalt at de ønsker å spille en rolle i tittelkampen, og de har i løpet av sesongen vist kvalitet og muskler ved å slå samtlige fire europacupfinalister.

Liverpools tap for dem i FA-cupen i januar er også det siste tapet rødtrøyene har på engelsk jord. Siden er det blitt spilt 22 kamper totalt, der bortekampen mot Barça er eneste nederlag.

Naturlig nok kommer vi også til å ha et øye til kampen i Brighton, der hjemmelagets plass for neste sesong er sikret. Ryktene skal ha det til at flere Brighton-spillere har feiret bragden på byen i oppladningen til ligaavslutningen, så får vi bare vente og se om det slår positivt eller negativt ut på prestasjonen. Manchester City står med imponerende 13 strake trepoengere, og det må nok et lite mirakel til dersom det blir et historisk ligagull på Anfield i kveld.

Men, som vi vet, fotballen er fortsatt rund.

Første omgang

0Spillerne entrer gresset

Eminent stemning på et solfylt, vakkert Anfield i sesongens siste ligakamp.

0YNWA for fullt

Fansen synger følelsesladet og forhåpningsfullt gjennom You'll Never Walk Alone de siste minuttene før avspark. Utrolig stemning på Anfield i ettermiddag.

0Mot The Kop i 1. omgang

Liverpool skal angripe mot The Kop End før pause.

1Avspark!

Da er vi i gang!

Sesongens siste Premier League-kamp er underveis. Kom igjen, Liverpool!

2Rødt initiativ

Liverpool tar kommandoen fra start og styrer kampbildet med ballen i laget. Wolves ligger med samtlige inne på egen halvdel.

3Fabinho bryter

Flott gjort av brasilianeren når Wolves øyner en kontring. Stopper motspilleren på midtbanen, nede ved sidelinja, og spiller trygt tilbake til Alisson.

4
Spillerstall
Divock OrigiFørste avslutning på mål

Det kommer fra Origi etter et langt oppspill. Avslutningen er fra høyresiden i boksen, noe skrått, og Wolves-keeperen redder enkelt.

5Rolig åpning

Det har ikke skjedd all verden innledningsvis. Wijnaldum mister ballen på Wolves' halvdel nå, men Virgil får kontroll. I neste bølge står Origi i offside på et oppspill.

7Lekkert fra Origi

Tydelig full av selvtillit finner han Salah, som utfordrer og legger igjen til Henderson. Men innlegget fra kapteinen på høyresiden er for høyt og langt.

9Liverpool styrer

Flott vending av spillet fra Origi over på høyresiden, men det ender uten avslutning på mål. Liverpool dominerer kampen, virker tålmodige, og alt av spill foregår på Wolves' halvdel. Men foreløpig ikke store sjanser.

13Hendo med initiativ

Og pasningen kommer fra Robertson mot 16-meteren, men Wolves står støtt, og det ender isteden med at Liverpools kaptein lager et frispark.

15Forsøk på veggspill

Origi og Mané kombinerer på vei fremover sentralt i banen, men pasningen fra førstnevnte mot en Mané inn i bakrom blir stoppet. Nesten igjennom der!

17
Spillerstall
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Trent Alexander-Arnold)Glimrende Liverpool-mål!

Akkurat nå er de røde på topp!

Mané vender spillet flott ut til Alexander-Arnold på høyre. Et strålende veggspill med Henderson gir scouseren rom, og innlegget, som så vidt går via en spiller, treffer Mané foran mål. Senegaleseren setter ballen bestemt i nettet foran The Kop.

21Wolves er frempå

Spiller seg fint og rolig fremover, flytter frem spillere og får en innleggsmulighet fra høyre. Alisson plukker imidlertid ballen enkelt.

22Fortsatt målløst i sør

Oppdatering fra tittelrivalen: Man City har slitt med å skape sjanser den første fjerdedelen av kampen mot Brighton, og det står fortsatt 0–0 på Amex Stadium. Med disse resultatene topper altså Liverpool.

24Rød kontroll

Wolves så mer aggressive ut rett etter scoringen, men det har ikke tatt lang tid før Liverpool har fått tilbake den fullstendige kontrollen.

25
Spillerstall
Andy RobertsonSkudd fra Andy!

Ballen triller flott ut til Robertson utenfor 16-meteren, og skotten lar seg ikke be to ganger: Han hamrer til og tester Wolves-keeperen, som redder uten problemer.

27Brighton leder!

Oi!

Nyheten sprer seg raskt på Anfield: Brighton leder nå 1–0 over Man City!

28Så utliknet City

Umiddelbart svarte ligalederen. Og stemninga roet seg noen hakk på Anfield.

29Mye spill på midten

Det har ikke skjedd mye ute på gresset de siste minuttene. Liverpool har ballen mest, men Wolves står støtt og får kjenne på kula innimellom. En kan tydelig merke at dette er en ekstra spesiell dag.

33Wijnaldum vinner corner
34
Spillerstall
Mohamed SalahOver fra Salah

Alexander-Arnold legger inn. Wolves får headet ut i farlig rom, der Salah står klar til å skyte på hel volley. Det gjør han, men forsøket sklir litt av foten og går et stykke over.

36Langt Wolves-innkast

Ulvene flytter frem mange spillere, og Boly går i duellen, men det ender med at ballen kontrolleres inn til Alisson.

37City leder

Ny scoring i sør: Man City tar tatt ledelsen 2–1 over Brighton, og er dermed tilbake på tabelltoppen.

38Klopp er oppgitt på sidelinja

Tydelig flere ting manageren er misfornøyd med. Wolves har god kontroll bakover, og på midten, mens Liverpool har ikke spilt med rytme de siste minuttene.

42Strålende backspill

Alexander-Arnold bruker hjernen og muskler i duell med Jota, og gjenvinner ballen til stor applaus.

44
Wolverhampton
Wolves treffer tverrliggeren

Gjestene ruller flott opp fra venstre til høyre, og Doherty avslutter på direkten fra hjørnet av 16-meteren. Alisson er sjanseløs hvis den går fem centimeter lavere og i krysset, men heldigvis blåser ballen i tverrliggeren.

451 minutt i tillegg
45Pause!

Liverpool holder på ballen i brorparten av overtidsminuttet, og Atkinson blåser av for pause.

45City leder halvveis

Samtidig står det fortsatt 2–1 til Man City ved pause i Brighton.


Pauserefereat

For en ulidelig spennende første omgang. Liverpool har gjort jobben så langt og scoret da Henderson og Alexander-Arnold satte fart. Høyrebacken slo inn og fant Mané på femmeteren, som ikke gjorde noen feil.

Liverpool fortsatte å kjøre, men Wolverhampton kom gradvis litt mer med. Alexander-Arnold gjorde noen dårlige involveringer og Alisson måtte trå til. De røde hadde et par brukbare sjanser, blant annet et knallhardt skudd fra Robertson og en bra sjanse ved Salah. Bortelaget hadde et knallskudd i tverrliggeren, men Liverpool leder kampen fortjent, men etter at Manchester City snudde i Brighton, så ligger de der de lå før kampstart, på en andreplass.

Spenningen om kampen og ligatittelen lever i høyeste grad.

Andre omgang

46Avspark i 2. omgang!

Sesongens siste Premier League-omgang er i gang. Liverpool angriper mot Anfield Road End.

47Frispark til Salah

Stemples av Boly på hjørnet av 16-meteren, til høyre. Salah kommer seg på beina uten skade.

48
Spillerstall
Trent Alexander-ArnoldFrekt skuddforsøk

Salah hopper over, og Alexander-Arnold tar frisparket. Det ser ut som han har tenkt å legge inn, men i stedet kommer det et skudd mot nærmeste hjørne. Ballen går i nettveggen – på feil side.

49
Wolverhampton
Stopper en kontring ulovlig

Bennett vet hva han gjør når han velger å felle Mané på vei fremover. Klart gult kort til Wolves-forsvareren.

50
Wolverhampton
Nytt Wolves-kort

Jota med to forseelser på få sekunder. Den siste mot Fabinho midt på banen, og Jota belønnes med det gule.

52Wolves angriper

Doherty er med frem på høyresiden og legger lavt inn. Henderson jobber bra hjemover og forhindrer avslutning.

53Wolves bra med nå

Gjestene holder på ballen, og Liverpool sliter med kontrollere kampen.

54God blokkering

Wolves angriper og får lagt inn fra høyre. Ballen ruller gjennom feltet og kommer beleilig for en avslutning fra venstre, men Alexander-Arnold er våken og blokkerer bra.

57
Wolverhampton
Blir liggende

Wolves-angriperen blir tråkket på av Virgil ute ved hjørneflagget. Mens han ligger nede og holder seg til foten, ruller han inn på banen og bruker litt tid. Men målsniken kommer seg på beina igjen.

59Wolves best det første kvarteret

Liverpool, som virker litt nølende, spiller uten særlig rytme, og bortelaget fortsetter å være bra med i kampen.

60
Wolverhampton
Skyter opp på The Kop

Wolves kommer til en ekkel avslutning fra høyresiden i boksen, og det er riktig mann som skyter, men skuddet går utenfor.

60Milner gjøres klar

Visekapteinen skal straks innpå.

61Henderson leter etter Mané

Legger inn fra høyre. Innlegget går rett til Wolves' keeper.

63
Spillerstall
Divock OrigiLike over

God kontring!

Origi sender Mané på løp. Målscoreren avventer og spiller kort mot Salah og Origi, der sistnevnte kommer til avslutningen. Ballen går via en Wolves-spiller og over, men Atkinson dømmer femmeter. Snytt for corner.

64
Spillerstall
Inn: James Milner (Ut: Divock Origi)Første bytte

Mer stabilitet er tanken fra benken. Milner inn for Origi.

65Så leder City med to

Da ryker vel gulldrømmen?

Det blir stille på Anfield i noen sekunder når meldingen om at Man City er oppe i 3–1 i Brighton spres rundt. Så våkner fansen og synger for laget sitt igjen.

69
Wolverhampton
Glimrende av Alisson

Forsvarsrekka til Liverpool er ikke på linje, og Wolves kommer seg igjennom. Jota kommer helt inn i boksen og får avsluttet alene med Alisson, men Liverpool-keeperen redder flott foran The Kop.

72Matip rydder unna

Jota med innlegg fra venstre. Matip strekker seg ut og stopper forsøket.

73
Wolverhampton
Igjen redder Alisson

Nok en gang får Jota en god mulighet, denne gangen med hodet. Fra kloss hold header han mot mål, men Alisson står våken og redder komfortabelt.

74City opp i 4–1

Man City leder med tre i Brighton. Da kan vi dessverre blåse ut gullhåpet for denne gangen. Men for en vanvittig Premier League-sesong Liverpool har levert. Og husk: 1. juni er det Champions League-finale!

77Roligere nå

Liverpool holder ballen i laget og etablerer et spill. Wolves har brent flere sjanser nå og angriperne virker lett frustrerte.

79
Spillerstall
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Trent Alexander-Arnold)Mané dobler!

Herlig scoring!

Igjen er Alexander-Arnold nest sist når han skrur inn et vakkert innlegg fra høyre. Mané lurer offsidefella og stupheader inn 2–0!

80
Wolverhampton
Wolves' første bytte
84
Spillerstall
Inn: Joe Gomez (Ut: Andy Robertson)Stående applaus når Robbo tas av

Inn kommer Gomez.

84
Wolverhampton
Wolves bytter
84
Wolverhampton
Dobbeltbytte
87
Spillerstall
Mohamed SalahForsøk fra Salah

Men mislykket. Øyner muligheten fra utsiden av boksen, men misser med skuddet som ruller sakte inn til keeper.

88
Spillerstall
Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Georginio Wijnaldum)Ox innpå

Til jubel på Anfield. Wijnaldum applauderes av gresset.

90«We shall not be moved» runger utover

Strålende stemning på Anfield i sluttminuttene.

90Slutt!

Premier League-sesongen er over!

Liverpool vinner og havner på rekordsterke 97 poeng! Dessverre ett poeng bak Manchester City.

902 minutter legges til