Ute av ligacupenSeiersrekken ble brutt

Liverpool har ikke slått Chelsea på Anfield siden 2012, og heller ikke i kveld skulle det gå.

Liverpools første tap for sesongen er et faktum. Gjestene fra London snudde 1-0 til 1-2 etter en dødball og en kunstscoring av Eden Hazard. For Klopp vil dette være et bittert resultat - i en kamp hjemmelaget utvilsomt hadde fortjent mer. Faktisk dominerte Liverpool store deler av omgangen, og like før Chelsea gikk opp i ledelsen, fyrte Sturridge et glimrende skudd rett i metallet over Caballero.

Nevnte Sturridge burde utvilsomt nettet flere - han kom alene med keeper, rundet Chelseas sisteskanse, men klarte ikke score på åpent mål. En avslutning han nok gruer seg til å se i reprise.

Det var for øvrig en god kamp med høyt tempo - og isolert sett kan Klopp være tålig tilfreds med innsatsen til det reservepregede mannskapet. Men det var litt for mye rot - litt usikkerhet og de gode kombinasjonene var ikke like fremtredende som i tidligere kamper.

Debutanten fra start, Fabinho, kom seg greit gjennom matchen, uten å sette voldsomt preg på kampen hverken positivt eller negativt.

Heldigvis kan Liverpool revansjere kampen allerede til helgen, når lagene møtes i serien.

58
Målscorer: Daniel SturridgeAkrobatisk scoring!

Der gjør han opp for seg!

Liverpool vinner ballen høyt. Naby Keita får ballen fra Sadio Mané og skyter. Caballero må gi retur, og Daniel Sturridge setter ballen i det åpne målet med en akrobatisk volley.

79
Chelsea
Chelsea utligner

Et godt slått frispark som Ross Barkley header på mål. Simon Mignolet redder, men gir en retur som Emerson pirker inn. Det tar litt tid før Friend godkjenner målet etter at det sjekkes om det er offside.

85
Chelsea
En kalddusj rett imot

En fantastisk scoring fra Hazard.

Belgieren dribler bort en haug med Liverpool-spillere, drar seg inn i feltet og setter ballen i lengste hjørne. Rett og slett en fantastisk soloprestasjon fra belgieren.

56
FabinhoDer kommer det gule

Fabinho feller Morata bakfra og får det gule kortet. Kan ikke klage etter det som skjedde to minutter før.

78
Naby KeitaKeita i dommerens bok

Takler Victor Moses og Chelsea får frispark i farlig posisjon.

21
James MilnerKampens første gule

Milner feller Emerson som er på vei frem.

26
Joël MatipNytt gult kort

Midtstopperen river ned Kovacic etter å ha vært høyt oppe i banen. Liverpools andre gule for kvelden. Gule kort i ligacupen har ikke lenger betydning for Premier League.

48
Chelsea
Chelseas første gule

Mateo Kovacic takler Xherdan Shaqiri bakfra og får Chelseas første gule kort i kampen.

90
Jordan HendersonKapteinen i boka

Igjen feller Liverpool-kapteinen Eden Hazard. Denne gang får han gult. Samtidig legges det til fem minutter.

90
Chelsea
Nytt gult kort
90
Chelsea
Enda et gult

Sparker bort ballen etter å ha vært i offside.

52
Sadio ManéNy kjempesjanse

Ny stor sjanse etter tilbakespill!

Sadio Mané får en sjanse og kaster frem en fot. En god redning av Caballero med beina hindrer scoring. En meget stor sjanse.

84
Daniel SturridgeSturridge i tverrleggeren!

Et meget godt forsøk!

Fabinho vinner ballen. Et par trekk senere havner den hos Daniel Sturridge som ser opp og sender i vei et kjempeskudd fra langt hold. Den dupper akkurat for sent, men treffer tverrleggeren bak en utspilt Caballero.

17
Chelsea
Kjempesjanse for Chelsea

Der er Liverpool heldige.

En strålende ball fra Cesc Fabregas opp til Alvaro Morata. Han får tatt ned ballen inne i boksen og avsluttet. Simon Mignolet gjør en flott redning, og Morata brenner returen. Kampens klart største sjanse.

19
Chelsea
Ny redning

Igjen kommer Chelsea til en mulighet. Willian spiller Morata, som lurer bort Matip og får avsluttet fra skrå vinkel. Mignolet redder.

37
Naby KeitaBra forsøk fra Keita

Liverpools beste sjanse til nå.

Kontring fra hjemmelaget, og Keita får ballen. Han tar med seg ballen og sender i vei et godt skuddforsøk. En god redning fra Caballero hindrer scoring.

46
Daniel SturridgeBommer på åpent mål!

Vanvittig mulighet for Daniel Sturridge!

Christensen med et håpløst tilbakespill som Sturridge snapper. Han runder keeper som får en liten touch på ballen, og avslutter langt til side for det åpne målet med høyrefoten. Der skulle Liverpool tatt ledelsen – en utrolig miss av en så god avslutter.

47
Chelsea
Morata med stor mulighet

Willian med et flott innlegg med utsiden av foten mot Morata. Han kommer ikke skikkelig over ballen og headingen blir svak rett på Mignolet.

Før kampen

Forrige sesong røk Liverpool ut allerede i 3. runde da Leicester var motstander, men de to sesongene før ble det finale og semifinale. Klopp omtaler det som en turnering han liker godt, og har sagt at det ikke er snakk om å nedprioritere den, selv om laget har startet glimrende i ligaen og Champions League.

Det blir et gjensyn med VAR på Anfield i kveld. Det gikk ikke veldig bra sist det ble tatt i bruk, i FA cupen mot West Bromwich i januar. Forhåpentligvis vil det gå bedre både for dommerstanden og Liverpool enn det gjorde den kvelden.

Liverpool har ikke slått Chelsea på Anfield siden mai 2012, så det er på tide. Ifølge statistikkguru Ged Rae var det den gang samme dommer som i kveld – Kevin Friend.

Dejan Lovren får sine første minutter i kamp siden VM-finalen, og Fabinho starter sin første kamp for sesongen. Liverpools forsvar i kveld består av Simon Mignolet, Nathaniel Clyne, Joel Matip, Lovren og Alberto Moreno – det som for en stund tilbake ville ha vært det beste LFC kunne stille. Det har skjedd en del ting i akkurat den lagdelen det siste året.

Kanskje litt overraskende at evighetsmaskinen James Milner fortsetter. Han har storspilt denne sesongen, men det var mange som forventet at han ville stå over i dag. Det samme gjelder Sadio Mané, som starter i angrepet med Dominic Solanke på benken mot gamleklubben. LFC har en sterk benk i kveld.

Chelsea gjør også en hel del endringer på laget. Eden Hazard er med til Anfield, men sitter på benken.

1Lagene er på banen

You'll Never Walk Alone runger over Anfield og vi er straks i gang med kampen.

1Vi er i gang

Chelsea tar avspark. Liverpool angriper mot Anfield Road End i den første omgangen.

3Chelsea har startet bra

Det er gjestene som har startet best i denne kampen, og har hatt ballen klart mest.

3Første avslutning

Christensen får gå opp på en corner, men headingen er ikke spesielt god og Simon Mignolet redder uten store problemer.

4Keita skyter

En lang ball opp som heades rett på Naby Keita. Han tar med seg ballen og skyter med venstrefoten. Skuddet er for løst og Caballero redder greit.

7Frispark i farlig posisjon

Alberto Moreno feller Victor Moses i farlig posisjon. Chelsea har flere som kan teste Mignolet herfra.

8Willian skyter over

Fra omtrent samme posisjon som Harry Wilson scoret på Old Trafford i går sender Willian ballen langt over mål på frisparket.

9Bra angrep

Lovende takter fra Liverpool, som angriper med mange. Keita spiller Shaqiri inne i boksen, men han kommer ikke til avslutning. Like etter er Keita involvert igjen og Anfield roper på straffe for hands på Fabregas, men Friend vinker det videre. Det er VAR på Anfield i kveld.

12Rett på Mignolet

Chelsea bryter og Willian kommer til skudd. Simon Mignolet har god kontroll på den.

22Hjemmelaget får en sjanse

En lang ball frem på Sadio Mané. Ballen havner hos Sturridge, som tar den med seg og avslutter. Dessverre rett i blokka, men mer lovende takter.

25Nå bølger det

Ingen av lagene får kontroll på det som skjer utpå der nå, og det bølger frem og tilbake på Anfield. Tempoet er høyere, men presisjonen er det verre med.

26

28Mané ligger nede

Sadio Mané ligger nede etter en duell og mener han har fått en albue fra César Azpilicueta, men får ingenting.

29Mané er på beina igjen

Han ser ut til å kunne fortsette uten problemer etter den duellen.

30
Alberto MorenoNå ligger Moreno nede

Det så ut til at knottene hang igjen da han var nede og taklet Moses, men spanjolen er tilbake på beina og ser ut til å kunne fortsette. Samtidig får Jürgen Klopp gitt Daniel Sturridge noen instruksjoner.

31
Naby KeitaRoper på straffe

Flott angrep fra Liverpool, og Keita får ballen inne i feltet. Han passerer Cahill som ser ut til å stikke ut en fot, men dommer Friend vinker spillet videre. Ingen store protester.

35Ny handssituasjon

Ballen spretter opp i begge armene på Fabregas inne i feltet, men ingenting gis, verken av Friend eller VAR.

37

39
Sadio ManéNy stor sjanse!

Sturridge bryter på midtbanen, Milner finner Shaqiri og han vender opp og slår på Sadio Mané inn i boksen. Han får ikke nok kraft på headingen og Caballero gjør en flott redning. LFC har løftet seg nå.

42Småfarlig

Det blir en del klabb og babb etter en corner fra Shaqiri. Ballen kommer tilbake inn foran mål to ganger, men ingen får kontroll på den og den triller inn til Chelseas målvakt. LFC er best i øyeblikket.

43Småstygt fra Barkley

Det er ikke første gang vi har sett Ross Barkley takle stygt i kamp mot Liverpool. Denne gang viser han knotter mot Naby Keita, men får ingenting. Den var nok vel så gul som de to LFC har fått til nå.

44Shaqiri skyter langt over

Mané tvinger Christensen til å gjøre feil, og ballen havner om Shaqiri. Han kommer til skudd i bra posisjon, men sender ballen langt opp på Anfield Road End.

45Så nære alene med keeper!

Liverpool står høyt og vinner ballen mot et Chelsea-lag i ubalanse. Shaqiri spiller gjennom mot Sturridge på første, men spissen slurver med mottaket og en god målsjanse ryker. Hadde han fått kontroll der hadde det nok stått 1-0.

45Det legges til ett minutt

Friend legger til ett minutt av denne førsteomgangen. Chelsea startet best, men Liverpool har tatt over.

Pauserefereat

Chelsea startet utvilsomt best på Anfield, og tok tidlig kommando, der Cesc Fabregas fikk diktere tempoet og pasningsspillet. LFCs forsvar og pressledd i midtbanen var rufsete i starten, men Mignolet har hatt noen positive involveringer – særlig da Morata fikk en sjanse alene med LFCs sisteskanse.

Etter en halvtime tok Liverpool mer og mer over, og var farlige på kontringer. Både Keita, Mané og Sturridge kunne fort ha notert seg for scoring, men ingen av lagene har klart å få hull på byllen. Litt mer presisjon i avslutningsøyeblikket, og det blir garantert scoringer i andre omgang.

De nyankomne i Fabinho, Keita og Shaqiri har vært variert. Fabinho har gjort en del bra, men tidvis ser man at han fremdeles ikke er akklimatisert til tempoet i engelsk fotball. Keita her nesten motsatt problem, og det kan gå litt for fort tidvis. Det står 0-0, men har ikke vært en kjedelig match.

46Milner setter i gang de siste 45

Ingen bytter av noen av lagene i pausen.

46

47
Chelsea

48
Chelsea

52Bra angrep av Liverpool

Shaqiri finner Mané med en strålende ball. Han venter på Moreno som legger inn – men LFC kommer ikke til en skikkelig avslutning.

52

53Hazard gjør seg klar

Maurizio Sarri roper til seg sin største stjerne. Nå skal Eden Hazard inn.

53Milner får en mulighet

En lang god ball opp mot James Milner, som prøver å lobbe Caballero. Avslutningen blir for svak.

54Fabinho slipper det gule

Sparker ned Kovacic, men Fabinho slipper unna det gule kortet og er kanskje litt heldig med det.

Inn: Jordan Henderson (Ut: James Milner)Her kommer kapteinen

James Milner går av banen før timen er spilt. Trolig starter han på Stamford Bridge.

61Nytt langskudd fra Shaqiri

Clyne takler hardt og reint høyt oppe i banen, og ballen havner hos Shaqiri. Han drar av en mann og banker til fra langt hold – men ballen går over.

62Tvinger Chelsea til å gjøre feil

Xherdan Shaqiri løper og presser bra nå, og tvinger Chelsea til å gjøre feil. Klopp gestikulerte til sveitseren i den første omgangen, og det ser ut til at han har fått beskjeden.

64
Chelsea
Her kommer en verdensmester

N'Golo Kanté kommer inn for Kovacic.

70Langt bedre etter pause

Liverpool har løftet seg bra i den andre omgangen, og har mye bedre kontroll på det som skjer utpå der nå enn i de første 45.

75Ingen bruk av VAR

David Luiz med en høy og småfarlig takling på Xherdan Shaqiri, men Liverpool får bare innkast. Så langt har ikke VAR blitt brukt en eneste gang i dette oppgjøret, selv om det har vært en del tvilsomme situasjoner.

77Shaqiri med en god mulighet

Jordan Henderson finner Shaqiri med en glimrende ball. Han får et dårlig førstetouch og vender opp når han kan avslutte, sklir og går i bakken. Han roper nok på straffespark, men det vinkes bort av Friend.

Inn: Mohamed Salah (Ut: Fabinho)Svarer med Salah

Jürgen Klopp tar ut Fabinho og setter inn sin største stjerne.

88Henderson på etterskudd

Liverpool-kapteinen bruker armen og feller Eden Hazard like utenfor 16 meteren. Nå har Chelsea frispark i drømmeposisjon.

90

90
Chelsea
90Må starte en sluttspurt

Vi er tre minutter inn på tilleggstiden, men Liverpool sliter med å skape noen sjanser.