Dramatisk overtidsmagi av Firmino

Liverpool rotet bort tomålsledelse. Så vartet Roberto Firmino opp med en scoring fra øverste hylle.

Tirsdag 18.sep 2100 (Champions League) - TV 2 Sport 1 / TV 2 Sumo / Viaplay / Tilskuere: 52478 / Dommer: Cuneyt Cakir (Tyrkia)

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Paris..LiverpoolCL2-1Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Georginio Wijnaldum

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 7

Gjør jobben som skuddstopper da Neymar og Cavani kom på sin første sjanse etter et drøyt kvarter. Hadde ingen mulighet på de to målene han slapp inn. Utover det ikke satt på de store prøvene.

Trent Alexander-Arnold 7

Unggutten hadde tydeligvis fått beskjed om å slå raskt inn hver gang han fikk sjansen. Han holdt seg ganske slavisk til denne planen. Traff med noe, men langt fra med alt. Som vanlig gode bidrag offensivt, Flink til å være et pasningsalternativ. God mulighet på frispark mot slutten.. Har utviklet høyrebackjobben veldig. Nesten indreløper når han er i angrep.

Joe Gomez 7

Kom også han til en god scoringsmulighet tidlig. Litt slurvete i pasningsspillet som kunne skapt farligheter når PSGs angrepsrekke var på tokt. Vant kampens viktigste duell på hodet da PSG-skytset var på full fart inn i feltet drøyt ti minutter før slutt. Har spilt seg godt inn i midtstopperplassen ved siden av van Dijk.

Virgil van Dijk 8

Hadde Liverpools første sjanse da han fikk sjansen etter corner. Skuddet var godt og var nær nettkjenning. Får gult kort etter en takling av Mbappe i første omgang. Spiller med en fantastisk ro i Liverpools midtforsvar og er enda en gang forsvarssjefen med stor F. Veldig god til å angripe når han kan og forsvare seg når han må. Endelig, endelig har vi en mann som han der bak.

Andy Robertson 7

Flere gode inngripener når PSG-angriperne markerte seg foran Liverpools mål. Og så er det innlegget til Sturridge sitt ledermål da. Det burde vært malt. Hadde noe problemer med raske, eksposive Mbappe innimellom, uten at det trekker nevneverdig ned. Skotten var god han og kommer også han med gode bidrag offensivt.

James Milner 8

Engelskmannen er en evighetsmaskin på midten. Hvor henter han alle kreftene fra? Bidrar godt når det skal takles og gikk heller ikke av veien for å prøve skuddfoten. Nær nettkjenning tidlig. Dekket et stort område på midten i dag. Sikkerheten selv da han scoret fra straffemerket foran The Kop. Hele mannen så veldig selvsikker ut da.

Jordan Henderson 8

Markerte seg fra første minutt gjennom en knallhard takling av Cavani. Kapteinen er flink i presset, god til å tette de rommene som oppstår. God i duellspillet. Gjorde midtbanetrioen fullkommen.

Georginio Wijnaldum 9

Nederlenderen er i storform og overalt på gresset i dag. God til å plassere seg, flink til å slå i rommene, god til å takle. Ble tatt da Milner scoret fra straffemerket. Spiller som en klassisk 5er på Liverpools midtbane og blir bedre og bedre for hver kamp. Nesten ingenting å trekk for.

Mohamed Salah 6

Kanskje ikke helt den samme giftigheten og gjennombruddskraften som forrige sesong. Arbeidsforholdene vanskelig da, når han stadig har tre-fire forsvarer rundt seg med det samme han får ballen. Hadde noen gode involveringer og noen fantastiske cornere i førsteomgangen, men litt for stor feilprosent fra egypteren i dag. Drøyt fem minutter før slutt og like etter den grove feilpasningen som førte til PSGs utlikningen, ble han erstattet av Shaqiri.

Daniel Sturridge 8

Viser alle hvilken fantastisk spiss han er når han lurer seg mellom PSGs stoppere og header Robertsons innlegg Liverpool i ledelsen etter en knapp halvtime. Sturridge får muligheten for Firmino og gjør en meget god figur i dag. Avblåst for angrep på keeper da alle trodde Salah hadde gitt hjemmelaget 3-1. Hadde en kjempesjanse like etter på en heading. Byttet ut 20 minutter før slutt for mannen han erstattet, Firmino. Skal bli vanskelig å utelate mot Southampton på lørdag.

Sadio Mané 7

Får seg en smell tidlig. Beit først tennene sammen, fortsatte, fikk en kjenning og bestemte seg igjen for å fortsette. Kan nesten virke litt giddesløs og lat i perioder, men bare gi ham ballen. Da eksploderer han og gjør livet surt for ethvert forsvar. Gjør nesten 3-1 da han kom igjennom og skjøt fra skrå vinkel.

Xherdan Shaqiri

Erstattet Salah fem minutter før slutt og gjorde sine saker bra på vingen. Aggressiv og god i den viktige jakten på tre viktige gruppespillpoeng.

Fabinho

Fikk være med på det siste overtidsminuttet for Mane.

Roberto Firmino

Fikk være med på Champions League-festen han også. Virket ikke nevneverdig plaget av øyeskaden han pådro seg i Tottenham-kampen. Og på beste Firmino-vis lurer han sin oppasser og skyter seiersmålet knallhardt i PSG-buret foran jublende bortefans som trodde de skulle få med seg poenget hjem. Takk, Roberto!

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Paris Saint-Germain (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

 2. Andre omgang

 3. Liverpool er gruppeleder90'

  Og det er gode nyheter fra Serbia: Der har Napoli stanget mot forsvarsmuren, og bare klart 0-0 mot Røde Stjerne. Dermed er Liverpool gruppeleder etter første runde.
 4. Dommeren blåser!90'

  Og Liverpool vinner, og så spennende det skal gjøres! Mot kampens gang klarer PSG å utligne. Liverpool fortsetter å presse, og får til slutt den fortjente scoringen når Firmino scorer et av sine beste mål i Liverpool-trøye.
  GettyImages-1035673806.jpg
 5. Fabinho får debuten Inn: Fabinho (Ut: Sadio Mané)90'

  Bare sekunder igjen av kampen nå!
 6. For en scoring!!!!!!!! Målscorer: Roberto Firmino90'

  Det er så klasse av Firmino. Han får ballen på hjørnet av 16-meteren etter en dødballsituasjon. Han drar av Marquinhos med en skuddfinte, og dundrer ballen i mål med høyre. Så holder han seg for øyet i feiringen. Enorm prestasjon.
 7. Enorm sjanse for Draxler Julian Draxler88'

  Shaqiris corner heades ut. PSG kontrer, og Draxler dribler på frekt vis utenfor feltet. Han får avsluttet, men van Dijk står i veien. Det er en stor sjanse for bortelaget, det.
 8. Nære på for Alexander-Arnold87'

  Det er Alexander-Arnold som tar. Rabiot får så vidt hodet på ballen, og får stusset den via stolpen og ut til corner.
 9. Frispark i farlig posisjon86'

  Mané felles, og Liverpool får frispark like utenfor 16. Skal Shaqiri score med en gang?
 10. Salah tas av Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Mohamed Salah)85'

  Det siste egypteren gjør blir å servere PSG en kjempesjanse. Ingen god kveld på jobben for storscoreren.
 11. PSG utligner Målscorer: Kylian Mbappé83'

  Salah slår en stygg feilpasning på midtbanen. Neymar forserer i mellomrommet, og blir taklet av van Dijk. Uheldigvis spretter ballen til Mbappé, som får en enkel jobb med å plassere den forbi Alisson.
 12. Så nær, Mané!82'

  Mané trikser seg forbi Kimpembe med en utsøkt detalj. Han avslutter fra nærmest død vinkel, fra kloss hold, men Areola får kroppen på ballen.
 13. Di Maria av Inn: Julian Draxler (Ut: Ángel Di María)80'

 14. Tuchel gjør to bytter Inn: Eric Maxim Choupo-Moting (Ut: Edinson Cavani)80'

 15. Knepen offside Sadio Mané80'

  Salah spiller Mané alene med keeper, men senegaleseren avvinkes. Reprisene viser at det bare er snakk om centimetere, men er riktig avgjørelse.
 16. Corner-bonanzaen fortsetter76'

  Liverpool får nok en corner når Wijnaldum vinner en duell med Rabiot. Salah slår inn, men ballen stanges enkelt unna på første.
 17. Nesten for Salah Mohamed Salah72'

  Liverpool tar en kort corner, og får etter hvert slått inn på van Dijk. Han legger igjen, og ballen spretter til Salah som skyter utenfor under hardt press. God sjanse for Liverpool.
 18. Målscoreren ut Inn: Roberto Firmino (Ut: Daniel Sturridge)71'

 19. Sturridge skusler bort en sjanse69'

  PSG prøver å spille seg inn på Liverpools banehalvdel for første gang på ti minutter, men Henderson bryter. Han spiller til Sturridge, som fosser fremover. Istedenfor å spille videre til Salah, leter Sturridge etter en skuddmulighet. Da dribler han på seg for mange menn og mister ballen.
 20. Frekk variant67'

  Milner tar frisparket før PSG-spillerne får orientert seg, og finner Alexander-Arnold på løp langs høyre. Han legger inn, men PSG får akkurat avverget på bakerste stolpe.
 21. Salah vinner frispark66'

  Salah vender bort Kimpembe, og blir felt. Liverpool får frispark i farlig posisjon.
 22. Sturridge prøver seg på en frekkis65'

  Sturridge får ballen ute ved hjørnet av 16, og overrasker når han skrur den stillestående med høyre. Men ballen går laaaangt over.
 23. Robertson med enorm fart64'

  PSG ruller fint opp, men Robertson parkerer Meunier på fart og får ryddet opp. Strålende back-jobb der.
 24. Kjempesjanse for Sturridge Daniel Sturridge61'

  Alexander-Arnold svinger inn et strålende innlegg. Som ved første scoring har Sturridge funnet seg rom, men denne gangen får ikke målsniken nok kraft i headingen når han prøver å heade den tilbake i hjørnet ballen kom fra.
 25. Salah scorer, men det annulleres Mohamed Salah58'

  Salah kan bare tuppe ballen i mål etter en duell mellom Sturridge og Areola. Dommeren blåser for angrep på keeper av Sturridge, noe som ser korrekt ut.
  GettyImages-1035664812.jpg
 26. Tettere nå53'

  Begge lag har hver sin sekvens med ball, og prøver å kontre de gangene de vinner den igjen, men lykkes ikke og må stoppe opp. Litt tettere nå enn det var i første omgang.
 27. Sturridge prøver å finne Salah48'

  ... men stikkeren er akkurat ikke presis nok. Gode takter fra Liverpool.
 28. Milner dundrer til og rydder opp46'

  Mbappé rundlurer Robertson, men Milner hiver seg inn i duellen, dundrer ballen i Mbappé og får innkastet selv.
 29. Kampen er i gang igjen46'

  Da er det bare til å ha hjertemedisinen tilgjengelig, for dette blir heseblesende!
 30. Pausereferat

  Fantastisk omgang av Liverpool, der PSGs redusering fem-seks minutter før pausesignalet er det eneste som trekker ned. Spørsmålet er om det målet burde vært annullert, siden Cavani sto i offside da han var nær ballen i situasjonen før Meunier scoret.

  Men Liverpool har gjennomført en god førsteomgang, der de har angrepet mot The Kop. De røde gikk i strupen på PSG fra første stund og møtte stjernegalleriet høyt på deres halvdel. Hadde gode muligheter tidlig ved van Dijk, Milner, Mane og Gomez. Fikk i den gode perioden, første kvarteret, flere cornere som var farlige og nær nettkjenning.

  Kampen jevnet seg noe ut, Neymar fikk litt rom i sin offensive midtbanerolle og fikk også muligheten til å overliste sin landslagskollega i Liverpool-målet, Alisson. Lyktes hekdigvis ikke med det. Bare navnene til Mbappé, Cavani og nevnte Neymar kan få det til å grøsse hos noen enhver og innimellom har de presset hjemmeforsvarerne på defensiven. Men Liverpools frontkjempere har vært vel så gode i førsteomgangen. Først Sturridge da han lurte seg inn mellom midtstopperne og headet inn Robertsons fantastiske innlegg. Så Wijnaldum da han ble tatt og evighetsmaskinen Milner scoret foran The Kop.

  Fortjent pauseledelse i en kamp som i høyeste grad lever og blir en fingerbitende affære helt inn. Wijnaldum og Milner har spilt en fantastisk omgang og har sammen med kaptein Henderson styrt det meste på midten.

 31. Første omgang

 32. Lagene går i garderoben45'

  Det har vært en elektrisk kamp hittil på Anfield! Liverpool går til pause med 2-1, men får et noe surt mål imot som kanskje skulle vært annullert i og med at Cavani var offsideplassert i foranledningen til scoringen. Uansett en god omgang av Liverpool!
 33. Stopper kontring Thomas Meunier45'

  Målscorer Meunier havner i boken når han drar Mané i trøyen for å stoppe en kontring. Ett minutt tillegg.
 34. Alexander-Arnold med farlig innlegg43'

  Høyrebacken fosser fremover, og finner Sturridge som ikke kan gjøre noe annet enn å forsøke en hælflikk i retning mål. Mané prøver å snappe ballen, men Areola er først på og får frispark i duell med Mané.
 35. PSG reduserer Målscorer: Thomas Meunier40'

  Så svarer bortelaget. Di María svinger inn, og ballen spretter forbi en offsideplassert Cavani i duell med van Dijk. Robertson får ikke stokket beina, og ballen spretter ut til Meunier som på vakkert vis setter den i hjørnet på volley. Alisson sjanseløs.
 36. Milner scorer!!!!!!!!!!! Målscorer: James Milner36'

  Som vanlig er veteranen sikker fra straffemerket, og plasserer ballen knallhardt til høyre for Areola. 2-0!
  GettyImages-1035627618.jpg
 37. Straffe til Liverpool!35'

  Det svinger voldsomt. Wijnaldum legges i bakken av Bernat, og dommeren peker – helt korrekt – på straffemerket! Milner skal ta.
 38. Kjempesjanse for PSG35'

  Lurer forsvaret trill rundt!Neymar slår en smart corner-variant ut i feltet, der Mbappé har lurt seg fri. Han banker imidlertid ballen over. Stor sjanse.
 39. Neymar-frispark i muren34'

  Neymar får prøve seg fra 25 meter, men frisparket går i muren. Corner til PSG.
 40. Liverpool fosser i angrep Daniel Sturridge32'

  Liverpool gjør som forrige sesong, og fosser i angrep etter en scoring. Salah finner plass i feltet, og slår ballen på tvers til Sturridge. Den første avslutningen blokkeres, og når han prøver igjen står han baklengs og får ikke avsluttet skikkelig. God mulighet for Liverpool igjen!
 41. Sturridge scorer! Målscorer: Daniel Sturridge (Assist: Andy Robertson)30'

  Varemerke-scoringRobertson slår ballen inn i feltet. Der har Sturridge sneket seg mellom PSG-stopperne, og stanger ballen kontant forbi Areola fra kort hold. Sturridge tar vare på sjansen!
  GettyImages-1035627168.jpg
 42. Neymar avvinket – var den riktig, da? Neymar28'

  Neymar blir spilt alene gjennom. Den ser først riktig ut, men reprisene viser at van Dijk ligger langt bak linjen. Ikke godt å si fra de bildene om Neymar var offside, men Liverpool slipper med skrekken.
 43. Van Dijk i boken Virgil van Dijk27'

  Ballen slås bredt mot Mbappé. Van Dijk stopper ballen med hånden, før han tar et godt tak i Mbappé. Ingen protester fra stoppergiganten når dommeren tar opp det gule.
 44. Mané får avsluttet25'

  Liverpool får corner igjen når et Milner-innlegg forlenges. Salah slår, men den går over hele feltet. Mané plukker ballen opp, dribler seg vakkert inn i feltet, men ballen sklir av foten når han avslutter med venstre.
 45. Di Maria fyrer24'

  Det voldsomme presset fra starten av kampen har dabbet litt av nå. Denne gangen er det Di Maria som får fyre fra 25 meter, men skuddet er enkelt å plukke for Alisson.
 46. Briljant pasning av Milner20'

  Milner finner Sturridge med en millimeterpresis gjennombruddspasning. Sturridge følges imidlertid tett av Silva, som klarer å bryte foran før målsniken får avsluttet. Nesten for Liverpool!
 47. Mbappé sløser bort stor sjanse18'

  PSG får kontre, men Mbappé er upresis når han skal spille frem Cavani. Fjoh!
 48. Nesten for PSG Neymar17'

  PSG får etablert et angrep, og får spilt Neymar opp i feltet. Superstjernen brenner til. Skuddet går midt på Alisson, som må slippe. Cavani kommer først på returen, men får ikke avsluttet ordentlig etter en god jobb fra Gomez.
  GettyImages-1035620454.jpg
 49. Gomez nær15'

  Dommer må inn og bryte opp ved nesten hvert hjørnespark. Denne gangen er det Bernat som dytter Sturridge. Salah slår inn, og Gomez får avsluttet like utenfor krysset.
 50. Enda en corner14'

  Liverpool fortsetter å presse. Mané og Robertson kombinerer, og førstnevnte skaffer ny corner til Liverpool.
 51. Mané fyrer av10'

  Liverpool åpner i 100 her, og kriger til seg ballen i nesten hver duell. Ballen ender hos Mané, som fyrer midt på keeper fra 20 meter.
 52. Nesten rett i mål10'

  Salah må bytte trøye (!) før han slår den. Han skrur den nesten inn, men Areola tupper til ny corner. Den får PSG klarert unna.
 53. Alexander-Arnold vinner ny corner9'

  Tenåringen dribler seg inn i feltet og skaffer corner. Liverpools fjerde allerede.
 54. God Areola-redning7'

  Milner får plass på 20 meter, og tvinger frem en ny redning av Areola med en markkryper i hjørnet.
 55. Svakt slått7'

  Igjen får ikke Milner den over første stolpe. Men Liverpool vinner igjen ballen og har etablert et trøkk mot PSG-målet nå.
 56. Stor van Dijk-sjanse6'

  Det er svakt slått av Milner, men Henderson lemper inn returen og Liverpool vinner en ny corner. Den slås kort, og Milner finner van Dijk på bakerste. Der skyter nederlenderen og tvinger frem en god redning av Areola. Ny corner.
 57. Mané skaffer corner5'

  Alexander-Arnold slår inn mot Mané, som skaffer corner i duellen med Silva.
 58. Firminos øye er småhovent3'

  TV-kameraene zoomer inn på Firmino. Litt rødt og småhovent ut, men ikke så gale!
 59. Henderson stopper kontring1'

  Mané mister ballen på midtbanen, og PSG kontrer. Henderson stopper Cavani helt bevisst, men slipper det gule. Det hadde han fått om det var senere i kampen.
 60. Kampen er i gang1'

  Anfield koker under flomlysene. Thiago Silva velger side etter myntkast, som gjør at Liverpool spiller mot The Kop i første omgang. Kampen og jakten på en ny Champions League-finale er i gang – kom igjen, Liverpool!
 61. Før kampen

  Jürgen Klopp gjør altså to forandringer fra laget som slo Tottenham i helgen – Jordan Henderson for Naby Keïta og Daniel Sturridge for Roberto Firmino. Sistnevnte var meldt usikker til kamp på grunn av øyeskaden han pådro seg på Wembley, men er frisk nok til å sitte på benken. 

  Før kampen svarer Klopp på hva Firminos fravær vil bety: 

  – Det er sant at ingen gjør det han gjør, men ingen er uerstattelige – ingen. Vi har snakket om forsvarsspill, og alle blir nødt til å forsvare seg litt mer. Vi elsker disse kampene. Vi er klare, slår manageren fast overfor Mirror. 

  – Firmino var ikke veldig nær å starte. Han er bedre, men i går kunne han ikke se skikkelig. Nå er det nesten perfekt, sier Klopp i et intervju vist på TV 2. 

  Ironisk nok er Sturridge Klopps eneste friske, rene spiss. Dermed er det duket for målsnikens første Champions League-start for Liverpool siden overgangen fra Chelsea. 

  115 dager etter tapet for Real Madrid i Kiev møter Liverpool igjen en europeisk stormakt i Europas gjeveste klubbturnering – PSG. 

  Thomas Tuchel har sentrale spillere ute bakover i banen. Sentralt er Marco Verratti suspendert, mens venstrebacken Layvin Kurzawa er ute med en ryggskade. Ekspert på fransk fotball mener sistnevntes fravær kan bli skjebnesvangert for den franske storklubben, noe du kan lese mer om her.

  Kampen sendes på den nye kanalen TV 2 Sport 1. Les mer om hvordan du får sett kampen her.

  Samtidig som Liverpool tar imot førsteseedede PSG på Anfield, reiser Napoli til Serbia for å møte Røde Stjerne. 


Skrevet av: Arve Corneliussen
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.12.2019 kl 23:29

Dejan Lovren mister fire ligakamper?

Det blir antydet at Liverpools kroatiske midtstopper vil være satt ute av spill til tidlig på nyåret.

+
13.12.2019 kl 21:24

Forvent travel transfersommer for Liverpool – og exit for Adam Lallana

Jürgen Klopp vil ha penger å bruke til spillerforsterkninger før neste sesong melder James Pearce i The Athletic.

+
13.12.2019 kl 18:49

– Jeg ønsker å spille på høyeste nivå så lenge som mulig

James Milner sier han trives hver dag i Liverpool FC og ønsker å være med videre i søken etter suksess, mens Jürgen Klopp mener troppens eldste spillere bare

+
13.12.2019 kl 18:08

James Milner forlenger med Liverpool!

De gode nyhetene bare renner på denne fredagen.

+