Klinten skal nå skilles fra hveten

Dette blir nok måneden som former sesongen vår. Det er nå klinten skal skilles fra hveten. Hva bor det i dette Liverpool-laget?

14. jan 2021 kl 11.00Joakim Roald

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Som Liverpoool.no meldte i går, så skal Liverpool nå møte alle de seks topplagene i Premier League, pluss da den lille kampen i Champions League hvor vi skal opp mot Red Bul… nei jeg mener RasenBall Leibzig. Dette blir nok måneden som former sesongen vår. Det er nå klinten skal skilles fra hveten. Hva bor det i dette Liverpool-laget? 

Etter en svært skuffende desember  - hvor vi åpenbart brukte opp alle målene våre mot Crystal Palace - hvor vi trodde at vi skulle dra i fra resten av Premier League, er vi nå i en situasjon hvor vi må se opp mot Manchester United. Not good. 

Det alle Liverpoolfans spør seg om, krysser fingrene eller ber en stille bønn om før leggetid, er at vi unngår mer skader bakover på banen. På en side kan man argumentere for at Liverpool er i en unik situasjon, hvor vi kunne forsvart et ligagull, med bare et eneste kjøp/lån/tyveri av en midtstopper som kan gjøre en innsats. Det må da finnes en Steven Caulker-aktig løsning som kan komme inn og gjøre en innsats mot bunnlag, slik at vi kan spare Matip til toppkampene? 

På den andre siden, så vet Klopp og Edwards mer om fotball enn oss, og de har gjort seg fortjent den tilliten. Og har troen på de unge midtstopperne - men hvorfor da bruke Henderson som midtstopper?

Har mistet overtaket

Fremover på banen blir det også spennende. Å si at det ikke har fungert er tidenes understatement. Hvordan blir det når Thiago klarer å spille seg inn på laget? Klarer vi å komme til sjanser på bedre måter enn de lagene som vi har møtt nylig, hvor de ligger dypt med hele laget, støtteapparatet og fysioterapeutene? 

Er løsningen å rotere Shaqiri i en større grad en tidligere? Introduksjonen av Jota gjør at vi nå ser på trioen på topp som litt mindre essensiell enn tidligere. Jeg tror alle tre har godt av å innse at de ikke er undroppable (som man sier på godt norsk).

Uansett, så har nå Liverpool mistet overtaket i ligaen. United leder. City er bookmakerenes favoritt til ligaen. Narrativet er at Liverpools sesong er ødelagt.

Kanskje Klopp klarer å mane frem en “vi mot verden”-mentalitet som gjør at vi viser verden atter en gang at vi aldri skal avskrives. 

Den første testen kommer på Anfield. Mot ligaleder Manchester United. Aldri før har jeg mer ønsket meg publikum på Anfield. 

Har du innspill til journalisten?