Liverpool fratatt to poeng av dommerteamet

I lørdagens kamp mellom Fulham og Liverpool mislykkes dommerteamet totalt.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

I dagens fotball består et dommerteam av en hoveddommer, to assistentdommere, en fjerdedommer, en VAR hoveddommer og en assistentdommer VAR. I tillegg har de en rekke funksjonærer som bidrar med bilder, utstyr og lignende.

Mislykkes totalt

I lørdagens kamp mellom Fulham og Liverpool mislykkes dommerteamet totalt. Etter 33 minutter blir Henderson stemplet på foten og skal ha et soleklart frispark. Verken dommer eller assistentdommer får dette med seg, noe som er direkte svakt. Vi så en dommer med lav list som ga Fulham en rekke billige frispark, men lot denne gå. Det er helt i grenseland til at VAR likevel kan gripe inn, men det går nok akkurat litt for lang tid. At VAR i ettertid uttaler at dette ikke er en clear and obvious mistake er skremmende. Spesielt når vi tenker på hva som litt senere ble vurdert som en forseelse innenfor straffesparkfeltet. 

Se de kontroversielle situasjonene:

Etter 70 minutter går Mitrovic overende innenfor straffesparkfeltet. Live ser det ut som en åpenbar filming. Flere repriser forsterker dette inntrykket. At dommerteamet med VAR i spissen likevel vurderer dette til straffespark er mildt sagt uforståelig. Det er presisert at VAR skal gripe inn der det dømmes straffespark etter light contact. Dette er jo ren filming, og at VAR med slow motion bilder vurderer det til straffespark er sjokkerende og selvsagt frustrerende.

Klopp uttalte etter kampslutt at Liverpool var svake. Faktum er likevel at XG endte 1,27 mot 2,34 i Liverpools favør. Korrigert for de to matchavgjørende feilene ville XG vært ca 0,4 mot 2,34. 

Karakter dommerteam: 2. 

La oss håpe Liverpool (og dommerne) reiser seg til neste kamp

YNWA