Det du trenger å vite før dagens møte med Leeds United

Liverpool blir det første «storlaget» som møter Leeds foran et fullsatt Elland Road. Les deg opp før kampen.

I dag er det klart for Liverpools fjerde ligakamp denne sesongen, når Leeds United er motstander på Elland Road.

De andre tittelfavorittene, Chelsea, Manchester United og Manchester City, vant alle på lørdag, så de røde trenger tre poeng for å henge med helt i toppen av tabellen.

Forrige sesong kom dette oppgjøret helt i skyggen av The Super League, som ble lansert dagen før. Det var et kaos, der det ikke var selve kampen som sto i sentrum. Liverpool mottok slakt fra alle kanter for sin deltakelse i planene – selv om ingen av de elleve eller Jürgen Klopp hadde hatt et ord med i laget.

Liverpool blir det første «storlaget» som besøker et fullsatt Elland Road i Premier League siden 2004, så en kan forvente seg et voldsomt trykk fra tribunen. 

Dette sier de to managerne

Leeds jakter sin første seier for sesongen. Marcelo Bielsa møtte pressen på fredag

– Det er alltid viktig å vinne. Seire er uunnværlig, og en må alltid være bestemt for å gå for seier. Støtten fra supporterne og tilskuerne smitter over, og det kan du selv se. Det gjør at det blir følelsesladd, og øker lysten på seier, svarte den argentinske manageren på sin pressekonferanse.

LEEDS-SJEFEN: Marcelo Bielsa skal møte Liverpool for tredje gang.

LEEDS-SJEFEN: Marcelo Bielsa skal møte Liverpool for tredje gang.

Han hintet om at Daniel James, som ble klubbens rekordkjøp før overgangsvinduet stengte i august, kan bli involvert og få sin debut.

– Jeg synes det var en riktig avgjørelse av klubben å hente Dan James. Han er tilgjengelig i helgen, og er en spiller som kan spille på begge kanter. Han har evnen til å skape ubalanse hos motstanderen. Det er to år siden jeg først ble oppmerksom på ham, og han har beholdt disse kvalitetene på et høyere nivå, sier han.

Liverpools manager fortalte at måten Bielsa gjør ting på er så annerledes at han må gjøre endringer i de vanlige forberedelsene inn mot kampen. 

– Generelt er Marcelo Bielsas stil, filosofi og måten forsvare seg på annerledes. Det er mannsmarkering over hele banen, så det må du være klar over, sier Klopp.

– Vi har hatt noen spillere i en ukes tid for å forberede oss på det, men noen har kommet tilbake på trening på torsdag og må restituere. Fredag og lørdag har vi to økter der vi kan forberede oss, men det er spesielt. Mot Leeds er det veldig høy intensitet, og de går for det.

Han sier videre at han er forberedt på at det kan bli bra trykk fra tribunen på Elland Road.

– Vi er vant med å ha en veldig spesiell atmosfære når vi spiller på hjemmebane. I Premier League er det noen baner med veldig god atmosfære, så Leeds blir en annen. Det er bra for dem, og vi må håndtere det, sier han.

FORVENTER TRYKK: Det er ventet god stemning på Elland Road i kveld.

FORVENTER TRYKK: Det er ventet god stemning på Elland Road i kveld.

Tidligere møter

Liverpool har spilt 57 kamper borte mot Leeds, vunnet 22, spilt uavgjort 17 og tapt 18 ganger. Det har blitt scoret noen flotte mål i de kampene.

Leeds var det første laget Liverpool møtte forrige sesong, og det ble meget underholdende på Anfield. Virgil van Dijk scoret på en heading, og Mohamed Salah scoret hattrick, da de helrøde vant 4-3 i sesongpremieren.

I det motsatte oppgjøret endte det 1-1, da Liverpool var inne i en vanskelig periode i ligaen, og brukte Fabinho som midtstopper. Det var rett før det løsnet skikkelig, og laget avsluttet sesongen knallsterkt noe som endte med en tredjeplass.

Leeds scoret sent og kunne juble for poeng – men det var ikke kampen som var i fokus. Vi har laget en egen sak om alt kaoset rundt superligafiaskoen. Liverpool fikk en fiendtlig ankomst, både på og utenfor stadion.

Leeds-spillerne stilte i spesiallagde tskjorter for anledninger, som de la i Liverpools garderobe til Klopps store irritasjon. Les hele saken her

PROTESTER: Det var alt annet enn kampen som var i fokus sist lagene møttes.

PROTESTER: Det var alt annet enn kampen som var i fokus sist lagene møttes.

Lagenes skadesituasjon

Den siste uken har nesten alt handlet om de brasilianske spillerne, og om de vil være tilgjengelig for kampen.

Liverpool hadde tre spillere i den brasilianske landslagstroppen som ble holdt igjen fra å reise til Brasil på grunn av koronasituasjonen i landet – Alisson, Fabinho og Roberto Firmino. Leeds hadde også en spiller – kantspilleren Raphinha.

Etter mye frem og tilbake, der det lenge så ut til at spillerne ville bli nektet å spille, kom en frem til en løsning sent fredag kveld. Alle er tilgjengelige til kampen. Les egen sak om det

Klopp må klare seg uten Roberto Firmino, Takumi Minamino og Neco Williams til kampen – men førstnevnte er tilbake i trening og vil ikke være ute lenge. James Milner, Harvey Elliott og Virgil van Dijk er alle tilgjengelig.

For Bielsa er det kun midtstopperen Robin Koch som er uaktuell med skade. Den tyske landslagsspilleren fikk det veldig tøft mot Liverpool i fjor.

Slik har det gått for Leeds

Leeds startet sesongen med å tape hele 5-1 mot erkerival Manchester United på Old Trafford. I den kampen utlignet backen Luke Ayling etter 49 minutter med et kjempeskudd – før hele laget bare falt sammen.

I neste runde var Everton motstander, i den første kampen med supportere på Elland Road. Da lå de under to ganger, men klarte å få med seg ett poeng etter en flott avslutning av Raphinha med 20 minutter igjen.

Crewe Alexandra ble slått 3-0 i ligacupen, før det ble 1-1 borte mot Burnley før landslagspausen. Da scoret Patrick Bamford sent, og reddet et poeng.

Vi har laget en egen sak på at Leeds er mye bedre hjemme enn borte mot topplagene. 

TOPPSCOREREN: Jürgen Klopp har uttalt at han er en stor fan av Patrick Bamford.

TOPPSCOREREN: Jürgen Klopp har uttalt at han er en stor fan av Patrick Bamford.

Andre forhåndssaker

Liverpool skal ha vurdert å hente Leeds sin toppscorer i sommer.

Vi har laget en egen sak på Patrick Bamford, hvordan han er og interessen fra Liverpool.

Raphinha er en spiller Liverpool har fulgt siden 2016.

Harry Kewells overgang fra Leeds for 18 år siden gjorde at det ble veldig dårlig stemning mellom klubbene.

Harvey Elliotts inntog i laget har gitt angrepet en ny dimensjon på høyresiden

Hvem skal starte?

Lagoppstillingen offentliggjøres kl. 16.30 – en time før avspark. Vi kommer selvsagt til å legge den ut i egen sak her på liverpool.no.

Spesielt på midtbanen blir det spennende å se hvem Jürgen går for.

Vi har også bedt leserne om å stemme på de spillerne de ønsker å se fra start i dag. Vi ba supporterne stemme frem sitt lag. Fasiten finner du her.

STARTER HAN? Thiago har ikke startet noen kamper denne sesongen. Leserne på liverpool.no ønsker at han starter i dag.

STARTER HAN? Thiago har ikke startet noen kamper denne sesongen. Leserne på liverpool.no ønsker at han starter i dag.

Slik kan du følge kampen

Leeds - Liverpool har avspark kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:
LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).

Podcast

Vi har også spilt inn podcast denne uken, det Leeds-kampen og det kommende møtet med AC Milan er på agendaen. Søk etter «Pausepraten» i din podcast-app, eller hør den direkte i nettleseren under.

00:45: Var det et godt overgangsvindu for Liverpool?

11:30: Har overgangsvinduet endret noe i hvordan topp fire-kampen vil se ut?

17:32: Kampen mot Chelsea og hva den lærte oss.

22.52: Harvey Elliotts inntreden i laget.

29:09: Leeds-kampen og endringer. (Obs dette ble spilt inn før FIFA begynte med sine trusler om utestengelse for Liverpools brasilianere.)

31:20: Champions League-trekningen.