Dette skriver avisene:«Mo Salahs radar virket ikke, og Darwin Nunez sliter med å finne veien til mål»

Engelske aviser var ikke nådige i sin dom over Liverpool etter 2-1-seieren over Leicester, men én rød spiller fikk godkjent.

Chris Bascombe i Telegraph mener at Liverpool er så opphengt i høyt press at enhver feilpasning kan føre til at de kommer i undertall i forsvar. 

«Alexander-Arnolds takling i siste øyeblikk forhindret Harvey Barnes fra å doble Leicesters ledelse på en slik kontring», skriver han. 

«I det minste blir det god underholdning uansett hvem Liverpool spiller mot, og når de har kontroll over kampen er det som regel fordi Thiago trekker i trådene. Han var kampens klart beste spiller. Midtbanespilleren timet en takling på Barnes perfekt midtveis i første omgang, som fikk publikum til å våkne, selv om hans presisjon i pasningsspillet var en enda større fryd å se på»,  legger Bascombe til. 

Andy Hunter i The Guardian var ikke særlig fornøyd med Liverpool i går, og beskriver hjemmelaget som trege og uberegnelige.

«Likevel er de bare to poeng bak Tottenham, etter sin fjerde strake ligaseier», slår han fast.

«Og med Cody Gakpo på vei inn lover det bra. Nykjøpet fra PSV Eindhoven satt på tribunen og så Darwin Nunez levere en ny god kamp, men igjen uten å score. Trent Alexander-Arnold imponerte gjennom hele kampen, og Liverpool ble bedre etter pause, uten at de tok vare på de mange sjansene som bød seg.»

«Liverpools brasilianske keeper Alisson la ned en krans med gule og hvite blomstre i midtsirkelen før avspark som en hyllest av Pele fra begge klubbene. Liverpool-kaptein Jordan Henderson la ned en annen krans til minne om klubbens populære tidligere spiss David Johnson, som døde i november.»

Her kan du se Leicester ta ledelsen på Anfield:

«Klopp hadde instruert sine spillere om å starte kampen med samme intensitet og skarphet som mot Aston Villa 2. juledag, men det var Leicester som var det mest positive, sterkeste og mest energiske laget fra første fløytesignal av. De tok ledelsen etter bare fire minutter, da Dewsbury-Hall utnyttet til fulle en revne sentralt i Liverpool-forsvaret.» 

Alarmerende åpninger i Liverpool-forsvaret

Joe Bernstein i Daily Mail skriver om alarmerende åpninger i Liverpool-forsvaret, som han mener var en gjenganger gjennom hele kampen, og som førte til Leicesters åpningsmål etter fire minutter. 

«Mo Salahs radar virket ikke, og Darwin Nunez sliter med å finne veien til mål trass i en ny god kamp totalt sett. Redningsmannen kom i form av den hårfagre belgiske landslagsspilleren Faes, som frem til fredag kveld hadde vært en av Premier Leagues mest pålitelige midtstoppere denne sesongen.»

«Etter 38 minutter slo Trent Alexander-Arnold et lavt innlegg mot fremste stolpe, som ikke var i nærheten av noen røde trøyer, men Faes klønet det fullstendig til da han skulle klarere, traff ballen feil med venstrefoten, og den spant i en bue over Danny Ward og inn i hjørnet.»

Bernstein mener at det ironisk nok ikke var noe behov for belgieren til å klarere ballen, da det ikke var noen Liverpool-spillere bak ham, og Ward var i god posisjon til å gripe innlegget, og keeperen ropte også at midtstopperen skulle la ballen gå.

Det første av de to selvmålene som Wout Faes gjorde på Anfield:

«De sjokkerte Leicester-ansiktene sa egentlig alt, selv om Ward ga Faes en oppmuntrende klapp på skulderen etter utligningsmålet. Men det var ingen som trøstet ham etter selvmål nummer to, som ga Liverpool en uventet og ufortjent ledelse til pause.» 

Trenger forsterkninger på midtbanen

Paul Gorst i Liverpool Echo er klar på at Liverpool trenger forsterkninger på midtbanen. Harvey Elliott inn for Fabinho, som var på sykehuset sammen med sin fødende kone, var den eneste endringen på laget.

«Liverpools nummer 3 var sårt savnet innen det hadde gått fem minutter, da Kiernan Dewsbury-Hall skar gjennom Liverpool-forsvaret som en varm kniv i smør, før han beholdt roen alene med Alisson Becker.» 

Gorst tror at Klopp var rasende over måten scoringen kom på.

«Den defensivt orienterte Fabinho ble erstattet av den ballspillende tenåringen Elliott, noe som bare understreket behovet for mer stål i bein og armer blant Klopps valgmuligheter på midtbanen». 

Gorst understreker at Elliott på ingen måte var direkte involvert i baklengsmålet, men mener at denne endringen på laget bare beviser at Klopp ikke har noen direkte erstatter for den kraftfulle Fabinho, selv om brasilianerens form til tider også har vært satt under lupen denne sesongen.

«Klopp hintet om flere spillertilvekster i januarvinduet under sin pressekonferanse før kampen, og det er åpenbart at det trengs forsterkninger på midtbanen. Kortsiktige løsninger har sjelden fungert de seneste årene, men de røde må unngå å gjøre samme feil i to transfervinduer på rad», poengterer Gorst.