Alt du trenger å vite før kampen mot Norwich

For at Liverpool skal opprettholde trykket på Manchester City er tre poeng en dyd av nødvendighet når nedrykkstruede Norwich besøker Anfield.

Liverpool vant 2-0 over Inter i den første åttendedelsfinalen i Champions League onsdag, og har siden sluttsignalet lød på Guiseppe Meazza kunnet fokusere på lørdagens kamp mot Norwich.

Avstanden opp til ligaleder Manchester City er på ni poeng foran dagens kamper, og det er viktig for Liverpool å vinne mot Norwich for å holde trykket oppe på Manchester City, som spiller hjemme mot Tottenham i senkampen lørdag kveld.

Hva sier managerne?

Jürgen Klopp hadde mye pent å si om Norwich under sin pressekonferanse fredag. 

– Dean Smith har hentet inn noen interessante spillere som jeg kjenner godt i Sargent og Rashica. 

– De har ikke fått de resultatene de ønsket ofte nok, og derfor har de det antallet poeng de har. Når du tenker på Norwich, så vil de aldri gi opp troen på å beholde plassen. Du kan se det på måten de spiller, for de spiller på en ganske positiv måte. Ja de spiller også direkte, men dersom du lar dem spille med de de har på midtbanen og angrep, så spiller de bra fotball.

– Gir du de sjansen til å gå i bakrom så vil de bruke det, og med Rashica og Pukki har de fart. Vi må prøve å unngå at det skjer. Vi må være 100 prosent tilstede overalt, fordi vi vil unngå disse pasningene i bakrom.

– Vi må ha et godt organisert lag. Vi kan ikke ignorere situasjonen vår. Vi spilte onsdag kveld, og kom ikke tilbake før i går på grunn av vinden, og nå spiller vi i morgen igjen. Av ulike grunner blir det en vanskelig kamp for oss. 

Dean Smith er positiv før kampen mot de røde.

– Du må ha troen på at du er kapabel til å dra dit og få et resultat. Vi har hatt gode øyeblikk mot topplagene. Vi kjenner til trusselen fra Liverpool, men vi må ha balansen med hvordan vi skal angripe og score mål.

Smith fikk med seg kampen mot Inter i midtuken.

– Jeg så Liverpool i uken sammen med støtteapparatet mitt. Det var en veldig god kamp, og de fant en måte å vinne på. De har utvilsomt den viljen til å vinne i den fotballklubben, og fikk et veldig bra resultat.

– De har kvalitet over hele banen. Det er et skikkelig vanskelig lag å stoppe, men vi må bare gå til kampen som til hvilken som helst annen kamp og se på det som en sjanse.

Hvordan er skadesituasjonen?

Diogo Jota fikk en ankelskade mot Inter, og måtte byttes ut i pausen. Portugiseren er dermed ikke aktuell mot Norwich.

– Han er ikke tilgjengelig, og må undersøkes mer nøye. Alt er mulig for øyeblikket. Det kan gå veldig fort, men det kan også ikke gjøre det. Jeg tror alle så bildet av han i beskyttelsesstøvlen. Det er vanlig når du kjenner noe, da setter de på deg en slik støvel. Men han er ute i helgen, sa Klopp fredag. 

– Om det er andre skader eller plager så får du informasjonen senere, og for vi vet ikke hvem vi kan kan bruke.

For Norwich er Adam Idah ute for sesongen etter en kneoperasjon torsdag. Iren ble skadet i kampen mot Crystal Palace.

Luksa Rupp (hamstring) og Andrew Omobamidele (rygg) deltok heller ikke på Norwich sin siste trening foran kampen på Anfield. Rupp kan være tilbake i neste uke, mens Smith kunne avsløre fredag at Omobamidele skal oppsøke en spesialist.

Ozan Kabak var tilbake i trening torsdag, etter sykdom, og spilte 90 minutter i en treningskamp bak lukkede dører tirsdag.

Tim Krul (skulder) og Jacob Sørensen (kne) vil ikke være tilbake på en stund.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool ligger på andreplass i Premier League, ni poeng bak Manchester City, men har spilt en kamp mindre. Hengekampen mot Leeds spilles kommende midtuke. 

Norwich kjemper hardt for å unngå nedrykk. For øyeblikket ligger de tredje sist, altså under nedrykksstreken, og har fire poeng opp til Newcastle på trygg plass. Eddie Howes mannskap har imidlertid spilt en kamp mindre enn Norwich. Og Watford og Burnley kan komme bakfra, da de har færre kamper spilt enn kanarifulgene. Watford er to poeng bak med en kamp mindre spilt, mens Burnley er tre poeng bak med tre kamper mindre spilt.

Liverpool har vunnet sine fire siste kamper i Premier League, mens Norwich har to seiere, en uavgjort og ett tap på sine fire siste.

Hvem skal starte?

Med Diogo Jota ute med skade kan vi kanskje få se Luis Diaz starte sin andre Premier League-kamp.

En spiller som Curtis Jones fikk ikke være med i troppen en gang mot Inter, og seniorspillere som Kostas Tsimikas, Joel Matip, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain og Divock Origi ble sittende på benken gjennom hele kampen. 

Noen av disse uthvilte spillerne kan kanskje komme inn på laget for å holde dem varme, nå som Klopp har så mange alternativer og et meget tett terminliste i ukene som kommer. 

Joe Gomez har kun spilt 440 minutter førstelagsfotball denne sesongen. Han har kun startet fire kamper, og kommet inn i åtte. Kanskje vi får se Gomez fra start i denne kampen, enten på høyreback der det ikke er så god dekning bak Trent Alexander-Arnold, eller som en av to midtstoppere.

Kostas Tsimikas har vist seg som en verdig vikar for Andy Robertson, og skotten hadde en travel kveld mot livlige Denzel Dumfries på onsdag. Ellers blir det spennende å se om Naby Keita og Jordan Henderson, som begge kom inn mot Inter, får starte i helgen. Basert på form de siste ukene bør Fabinho og Thiago være to førstevalgene når Klopp setter opp sitt beste lag.

Alex Oxlade-Chamberlain har også gjort noen gode kamper når han har fått sjansen denne sesongen, men er som regel best når det ikke går altfor lenge mellom kampene.

Hva kan du lese før kampen?

Ozan Kabak spilte på utlån hos Liverpool forrige sesong, men endte opp i Norwich etter sesongen, da Liverpool heller gikk for Ibrahima Konate som ny midtstopper. Nå er tyrkeren friskmeldt, og kan gjøre comeback mot de røde.

Teemu Pukki er finnen som står bak halvparten av Norwich sine scoringer. Det er en kar som Liverpool-forsvarerne må være ekstra oppmerksomme på.

Jürgen Klopp har en nesten fulltallig tropp foran kampen, og fredag avslørte tyskeren at han ikke liker å måtte utelate seniorspillere fra kamptroppen.

Etter at ha mistet brillene har ikke Klopp sett seg tilbake mot Norwich, og står bokført med fem strake seiere og 16-5 i målforskjell.

Foran kampen mot kanarifuglene synes Klopp at avstanden opp til Manchester City er det minste av problemene han har.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Norwich har avspark kl. 1600, og blir vist på TV 2 Sport Premium i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).