Alt du trenger å vite før kampen mot Benfica:Liverpool vil bli møtt av en heksegryte i Lisboa i kveld

Liverpool spiller den første kvartfinalen i Champions League mot Benfica i Lisboa i kveld. Mye ligger til rette for en god fotballkamp i kveld.

Liverpool møter Benfica i den første kvartfinalen i Champions League i kveld. Kampen går på portugisernes hjemmebane, Estadio da Luz, men Jürgen Klopp har luksusen av å kunne velge og vrake blant sine aller beste menn. Liverpool er skadefri på et perfekt tidspunkt i sesongen.

Bortemålsregelen er strøket, men Liverpool vil naturligvis håpe å få med seg et godt resultat fra det som garantert blir en heksegryte i Lisboa i kveld. Og Benfica? De har fått hjelp fra Wolverhampton.

Hva sier managerne?

Jürgen Klopp har flere innad i laget med god kjennskap til portugisisk fotball, blant andre Luis Diaz og Diogo Jota.

– Vi har åpenbart, med Vitos, Pep Lijnders, Diogo og Luis, nok spesialister på portugisisk fotball. Men vi har analysert kampen som vanlig, og trengte ikke noe innsideinformasjon – vi må se fotball-laget, sa Klopp på sin pressekonferanse mandag.

– Det har vi gjort. Vi har hatt analysemøte med guttene i dag morges. De har fått informasjonen, og nå må vi bruke den.

Klopp forventer en vanskelig kamp i kveld.

– De er et ballspillende lag. De står høyt med backene, som oss, og de viser at de er klare for å ta en risiko. Når de har ballen åpner de opp formasjonen, og det er mye rom du må forsvare. Vi må sørge for at vi kan vinne ballen der.

– Det er en kombinasjon av tekniske spillere, hurtighet, og god organisering. De kom gjennom gruppen. De har ikke gjort det så bra som de håpet i ligaen, men i Champions League har de prestert.

– De var ikke favoritter i gruppen, eller mot Ajax som var høytflyvende. Talentet i Ajax er utrolig og de slo dem ut. De vet hvordan de får et resultat, og vi må sørge for at vi også har et ord med i laget, sa Klopp.

Benfica toppscorer er Darwin Nunez, og Klopp er naturligvis klar over hvilken trussel han er.

– Målet han scoret mot Ajax var enormt, og det samme i gruppespillet. Han kom inn til pause i forrige kamp etter å ha vært med landslaget, så vi forventer at han starter.

– De har andre spillere, som Rafa med ballen, wow. Veldig rask. De andre, jeg kjenner godt til Julian Weigl, Joao Mario. Det er mye kvalitet i laget, og rutine med Vertonghen, Otamendi.

– Jeg ser virkelig frem til kampen.

Benfica-manager Nelson Verissimo forventer bra trykk fra tribunene i kveld.

– Liverpool er et veldig sterkt lag, som trenes av en manager som ikke trenger noen introduksjon. Vi vet at vi må være på et veldig høyt nivå, og vi tror at vi kan kunne dele opp kampen på samme måte som i oppgjøret mot Ajax, som var 50/50, sa han på pressekonferansen ifølge A Bola.

– Når vi er på vårt nivå, slik vi var med Ajax, kan vi stoppe Liverpool fra å bruke styrkene sine. Vi føler at det er øyeblikk offensivt der vi kan slå til – og vi er nødt å være veldig solide defensivt. I tillegg vil vi ha støtten fra vår 12. mann i supporterne, sa han videre.

PORTUGISISK INNSIKT: Diogo Jota scoret Liverpools første mål mot Watford lørdag. Portugiseren kjenner Benfica godt.

PORTUGISISK INNSIKT: Diogo Jota scoret Liverpools første mål mot Watford lørdag. Portugiseren kjenner Benfica godt.

Hvordan er skadesituasjonen?

Jürgen Klopp har en skadefri tropp å velge mellom. Det var noen spørsmålstegn rundt Naby Keita og Curtis Jones. Jones skadet seg i kampen mot Watford lørdag, og Keita måtte trekke seg fra landslagsoppdrag med Guinea på grunn av en kneskade.

Begge spillerne var i full trening mandag. Trent Alexander-Arnold som lenge slet med en hamstringskade, trente for fullt fra forrige uke av. Likevel tok man ingen sjanser med høyrebacken som måtte se Watford-kampen fra benken, men scouseren er altså skadefri.

Da spillertroppen ankom Lisboa mandag kveld var det én spiller som glimret med sitt fravær, nemlig andrekeeper Caoimhin Kelleher. Alisson og Adrian er begge på plass.

Heller ikke Benfica har de største skadeproblemene. De har langtidsskader på Lucas Verissimo og Rodrigo Pinho som begge er forventet å være ute resten av sesongen.

Tidligere Spurs og QPR-spiller Adel Taarabt var også tvilsom til tirsdagens kamp, og var ute av troppen da Benfica tapte mot Braga fredag. Nå virker det som Taarabt er friskemeldt.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool vant samtlige kamper i gruppespillet, mot Atletico Madrid, AC Milan og Porto. I åttedelsfinalen ventet Inter Milan, og Liverpool sikret seg avansement i den første kampen på San Siro. Der vant Klopps menn 2-0, som skulle vise seg å bli helt avgjørende. I returoppgjøret på Anfield klarte faktisk italienerne å påføre Liverpool et sjeldent hjemmetap, men 1-0 var ikke nok. Liverpool hadde stort sett god kontroll.

Nå venter portugisisk motstand nok en gang. I gruppespillet vant Liverpool begge sine kamper mot Porto, henholdsvis 5-1 i Porto og 2-0 på Anfield. Porto ligger på toppen av tabellen i den portugisiske ligaen, hele 15 poeng foran Benfica på tredjeplass.

Benfica er et av overraskelseslagene denne sesongen. De var ikke favoritter til å ta seg videre fra en gruppe bestående av Bayern München, Barcelona og Dynamo Kiev, men de gikk videre som gruppetoer. De slo blant annet Barcelona hele 3-0.

I åttedelsfinalen ventet Ajax, og igjen var det Benfica som overrasket. Det sto 2-2 etter første kamp i Lisboa, før Benfica scoret kampens eneste mål i Amsterdam. Scoringen var signert Darwin Nunez, deres uruguayanske toppscorer med 27 mål på 34 kamper i alle turneringer så langt denne sesongen.

SENKET AJAX: Benfica overrasket de fleste da de tok seg videre fra åttedelsfinalen på bekostning av Ajax, takket være Darwin Nunez sitt mål i Amsterdam.

SENKET AJAX: Benfica overrasket de fleste da de tok seg videre fra åttedelsfinalen på bekostning av Ajax, takket være Darwin Nunez sitt mål i Amsterdam.

Hvem skal starte?

Klopp kan velge og vrake blant sine aller beste menn. Trent Alexander-Arnold var tilbake fra en hamstringskade men måtte se kampen mot Watford fra benken. Det betyr kanskje at Joe Gomez må vike i kveld, med mindre Klopp ønsker å spare Alexander-Arnold til søndagens storkamp på Etihad. Andy Robertson, Joel Matip og Virgil van Dijk skal alle være klare til kamp i kveld – Ibrahima Konaté vil nok utfordre Matip på stopperplass.

Større spenning er alltid knyttet til hvem som velges ut på midtbane og i angrepsposisjon. Thiago hadde nok en god kamp mot Watford, og partnerskapet med Fabinho er solid. Med en Jones og Keita som nettopp har kommet tilbake fra skade, og Harvey Elliott som virket et nummer for liten på Champions League-scenen i San Siro, kan det være kaptein Jordan Henderson får starte.

I angrep har han mange alternativer. Mohamed Salah hadde ingen spesielt god kamp mot Watford, og vil helt sikkert ønske muligheten til å finne tilbake godformen før søndagens kamp. Det er heller ikke utenkelig at Diogo Jota og Luis Diaz, som kjenner motstanderen godt, får muligheten fra start.

Hvem mener du burde starte? Ta ut ditt lag her.

Hva kan du lese før kampen?

Tor-Kristian Karlsen er en av flere som har latt seg imponere over Benficas unge stjerne, Darwin Nunez. Uruguayaneren kan minne om Suarez og Tevez, og ble nesten snappet opp av West Ham i januar.

I Benfica blir det et gjensyn med noen tidligere Premier League-spillere, hvor spesielt et par av de vil kjenne Liverpool godt.

Tidligere Benfica-spiller Azar Karadas har et hjerte som banker for Liverpool. I et intervju med liverpool.no forteller han om en fin tid i Benfica.

Liverpool fikk god hjelp av Benficas B-lag i forkant av finalen mot Tottenham i Madrid i 2019. Denne gangen har Benfica bedt Wolverhampton om hjelp.

Lisboa er en spesiell destinasjon for Jürgen Klopp. Det var nemlig der han var da telefonen kom fra Liverpool FC i 2015.

Det finnes flere spillere i historien som har spilt for både Liverpool og Benfica – det har stort sett gått ganske dårlig.

Hvordan kan du følge kampen?

Benfica - Liverpool har avspark kl. 21.00, og blir vist på TV 2 Sport Premium.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).