Alt tyder på at Nunez og Salah er i ferd med å danne et livsfarlig radarpar

Ingen i Premier League skaper sjanser for hverandre hyppigere.

Mandagens åpningsmål mot Everton på Anfield var kanskje et tegn på hva vi kan vente å se mer av i fremtiden. Darwin Nunez brukte sin voldsomme fart til å løpe fra hele bortelaget og serverte Mohamed Salah, som hadde brukt sin fart til å komme seg helt fri fra alt som var av motspillere og enkelt kunne sette ballen i mål.

Fra Salah til Nunez til Salah og i mål var oppskriften for 1-0-målet, og duoen viste at de fort kan bli et voldsomt radarpar dersom de begynner å få opp uttellingen.

Topper statistikk

Det viser seg nemlig at egypteren og uruguayaneren allerede har funnet tonen ute på banen - det har bare manglet litt på uttellingen.

Ifølge Opta er det ingen i Premier League som skaper flere sjanser for hverandre enn det Nunez og Salah gjør. I snitt skapes det en sjanse dem imellom hvert 52. minutt de er på banen.

Det er altså bedre enn giftige duoer som Dejan Kulusevski og Harry Kane, eller Kevin De Bruyne og Erling Braut Haaland, som også er inne på topplisten.

Nunez har fire målgivende pasninger for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, og alle har vært til Salah, ifølge Andrew Beasley. Ingen av Salahs sju målgivende pasninger har gått til Nunez, men det vil nok endre seg i fremtiden dersom rekordkjøpet får litt mer flyt foran mål.

Mangler litt på effektiviteten

Nunez har vært et fyrverkeri hele sesongen når han har vært på banen, og han har hele veien vært blant Premier Leagues giftigste spillere. Tall fra Understat viser at det kun er Haaland som har en høyere expected goals per minutter de er på banen.

Nunez har en xG per 90 minutter på 0,87 i Premier League denne sesongen, noe som gir en total på ti forventede mål. Så langt har det bare blitt fem mål, men det er lovende tall uansett. Salah har på sin side en xG per 90 minutter på 0,54, og også han har litt å gå på når det gjelder effektiviteten.

Sammenlikner vi de to angrepsspillerne ser vi at det er Nunez som både har mest å gå på, og som har størst potensial foran mål. Til tross for å ha spilt 800 minutter mindre enn det Salah har gjort i ligaen, har Nunez faktisk fyrt av én mer avslutning enn Salah, med 55 mot 54. Nunez har fem mål og tre målgivende mens Salah har åtte mål og fire målgivende.

Salah er den mest skapende av de to. Han har skapt nesten dobbelt så mange sjanser som rekkekameraten.

Samarbeidet blir bedre

Etter kampen mot Everton fikk Salah spørsmål om hva han synes om samarbeidet med uruguayaneren.

– Jeg trener med Darwin og vet hva slags spille han er og hvordan vi skal spille sammen. Når vi har en kontring er det bare å løpe, sa Salah til Sky Sports etter kampen.

Målet mot Everton liknet veldig på målet Salah scoret mot Manchester City i ligacupen, noe egypteren påpekte, og forhåpentligvis blir det mange flere til den samlingen i tiden som komme.