Dette skriver avisene: «De som ville ta en tidlig kveld fikk den perfekte sovepille»

De engelske avisene har vanskelig for å finne de gode poengene etter en målløs forestilling på Selhurst Park.

«Et knusende nederlag mot Real Madrid i midtuken, kombinert med en innrømmelse fra Jürgen Klopp om at en omveltning må skje i sommer, skulle ha vært nok til å fremprovosere en reaksjon fra Liverpool-spillerne. Men det skjedde ikke», skriver Paul Rowan i The Times.

«Selv om de traff metallet ved et par anledninger, ved Diogo Jota og Mohamed Salah, var de noe heldige som kunne reise fra Sør-London med et poeng da de i lange periode slet med å stå imot et mer livlig og sultnere Crystal Palace-lag».

«Michael Olisé var spesielt strålende for Palace, men de er bleke i angrep, og det nærmeste de kom scoring var da Jean-Philippe Mateta traff tverrliggeren mot slutten av første omgang», skriver han.

Ingen kommer til å se denne igjen

«I den lange og begivenhetsrike eksistensen til Liverpool vil 2022/23-sesongen, som Jürgen Klopp smertelig måtte slå fast, ikke bli den som historikerne kommer til å huse lenge. Heller ikke dokumentarskaperne som livnærer seg på den moderne fotballen», skriver Sam Wallace i The Telegraph.

«De vil i hvert fall ikke se denne bortekampen mot Crystal Palace flere ganger enn nødvendig, men sesongen for seg kan likevel få stor betydning i utviklingen av Klopps æra. Nok en gang var det nye skader - Darwin Nunez slet med skulderen og kunne ikke få en ny injeksjon for å komme seg gjennom kampen. Det hadde han gjort for å bli klar til å møte Real Madrid på tirsdag».

«Skader fører til at Klopp også må klare seg uten Luis Diaz, Thiago Alcantara og Ibrahima Konaté, blant andre, men dette går dypere enn som så. Dette var nok en stille kveld for Mohamed Salah, og en faretruende aften for Joel Matip i forsvar, som kom inn for Joe Gomez, også han skadet i midtuken».

Må bli mye bedre

«Etter den uken Liverpool har vært gjennom vil Jürgen Klopp bare være takknemlig for at denne kampen er over. En nervøs forestilling etter ydmykelsen mot Real Madrid i Champions League var kanskje forventet, men Klopp vil være takknemlig for Crystal Palace sitt sjanseløseri, da de rotet bort flere muligheter som ble servert på et sølvfat takket være ruskete forsvarsspill før pause», skriver Ed Aarons i The Guardian.

«Spesielt Trent Alexander-Arnold opplevde en marerittomgang før pause da Jean-Philippe Mateta sløste to gyldne muligheter for Patrick Vieiras lag, som fremdeles venter på sin første seier i 2023 etter ni forsøk».

«Liverpool ble noe bedre etter pause, da Mohamed Salah traff tverrliggeren, men de må bli mye bedre skal de få med seg noe som helst fra denne sesongen».

Frustrasjon

«Liverpool og Crystal Palace spilte den kanskje kjedeligste kampen med Premier League-fotball du kommer til å se denne sesongen», skriver Nathan Ridley i Mirror.

«Vertene Palace maktet ikke en eneste avslutning på mål i en kjørr målløs kamp, mens et frynsete Liverpool viste at de ble såret av tirsdagens ydmykende 5-2-tap hjemme mot Real Madrid i Champions League da de leverte en haltende prestasjon som minnet lite om heavy metal-fotball».

«Jürgen Klopp var så frustrert med de rødes prestasjon før pause at han byttet ut den avtroppende Naby Keita til pause med håp om at den unge stjernen Harvey Elliott skulle skape mer liv. Det skjedde aldri, og de to lagene tar med seg et poeng hver etter en lørdagskveld som ikke kommer til å bli husket neste dag».

Litt håp

«En av mange kritikker mot Liverpool denne sesongen er at de har latt troppen holde sammen litt for lenge. Og da de røde var ute etter en respons til det som skjedde på tirsdag, gikk definitivt Klopp for erfaring», skriver Ian Doyle i Liverpool Echo.

«Startoppstillingen hadde til sammen spilt 2427 kamper for de røde før kampen, det meste for en førsteellever under Klopp. Forrige gang vi så liknende tall var i mai 2023 mot Everton, i det som var den siste kampen Steven Gerrard og Jamie Carragher startet en kamp sammen for de røde».

«Jordan Henderson og James Milner var de rutinerte karene denne gangen, og de gjorde en god nok jobb til å sørge for at marerittet i Champions League ikke fullstendig ødela ligaformen som har ført laget opp på en sjuendeplass».

«Klopps lag har fremdeles mye jobb igjen for å tette luken opp til topp fire. Men hvis det er et lite lyspunkt fra i kveld er det at de klarte å få med seg et resultat uten å spille bra. Vi tar det vi kan få nå».

Sovepille

«De som håpet på en herlig «saturday night special» under flomlysene på Selhurst Park vil være veldig skuffet over hva de fikk servert her», skriver Neil Jones i Goal.

«Sesongens verste kamp? Det er godt mulig. Her var mye klabb og babb og lite finspill, mellom to lag som virker veldig klare for å gjøre seg ferdig med sesongen».

«Palace har ikke vunnet siden nyttårsaften og har ingen som truer mål uten stjernen Wilfried Zaha, mens Liverpool er et lag som virkelig må åpne lommeboken i sommer om de skal ha noen mulighet til å finne tilbake til formen vi har sett tidligere».

«Klopp valgte en startoppstilling med en snittalder tett på 30 år, og det viste seg. Liverpool manglet så mye fart og ideer at det nesten så ut som de tok til takke med uavgjort mot slutten. Hva sier ikke det om hvor dypt de har falt?».

«De som ville ta en tidlig kveld fikk den perfekte sovepille. Og hvis du skulle slite med å falle i søvn, er det bare å sette kampen på i reprise».