Er det lov å håpe på en skadefri avslutning på sesongen?

Jürgen Klopp har fått fire spillere tilbake på treningsfeltet denne uken.

Det er ingen tvil om at skader har vært et stort problem for Jürgen Klopp denne sesongen. På rekke og rad har spillere forsvunnet ut med diverse problemer, og flere av dem har vært ute i lang tid.

Denne uken har så langt vært et slags vendepunkt. Arthur var endelig tilbake i trening tidligere i uken, og torsdag ettermiddag ble også Virgil Van Dijk, Diogo Jota og Roberto Firmino avbildet på treningsfeltet med resten av troppen.

Det er absolutt ikke en umulighet at samtlige fire kan bli å se i troppen mot Everton på mandag, men det er heller tvilsomt om Klopp tørr å sende dem utpå banen igjen så tidlig. Ikke minst i en slik kamp.

Liverpools svake sesong har vært preget av flere elementer, og skader kan ikke være en unnskyldning på rotet klubben har satt seg selv i. Når det er sagt så er det selvfølgelig positivt at tyskeren får flere valgmuligheter. Det må være lov å håpe på at skadeplagene i troppen stopper nå.

NÆRMER SEG: Luis Diaz er en av spillerne Klopp må vente litt lenger på. Colombianeren kan være tilbake i trening i mars.

NÆRMER SEG: Luis Diaz er en av spillerne Klopp må vente litt lenger på. Colombianeren kan være tilbake i trening i mars.

217 (!) kamper ute med skade

Skadeproblemene til Liverpool startet allerede før sesongen startet da Ibrahima Konate måtte forlate banen mot Strasbourg i den siste treningskampen før sesongen var i gang.

Nettstedet This Is Anfield la den 6. januar ut en oversikt over hvor mange kamper hver Liverpool-spillere har mistet denne sesongen. Det er ikke en pen statistikk.

SpillerKamper skadet
Diogo Jota24
Arthur22
Luis Diaz20
Naby Keita19
Alex Oxlade-Chamberlain14
Curtis Jones14
Calvin Ramsay14
Ibrahima Konate14
Joel Matip13
Roberto Firmino11
Resten av troppen52
TOTALT217

Kilde: This is Anfield, 6. januar (oppdatert 9. februar).

Det er vanskelig å ikke få litt bakoversveis over slike tall. Ifølge nettstedet sine tall, og skadene fra da til nå, har Liverpools spillere mistet totalt 217 kamper denne sesongen.

Ifølge Transfermarkt.com har Jürgen Klopp en tropp på 30-mann å benytte seg av. Hver spiller vil dermed ha vært ute i snitt over 7 kamper hver, og vi er bare litt over halvveis inn i sesongen.

Mange har, og vil skylde på uflaks, men med slike tall er det også noe galt med trening, restitusjon eller spillernes fysiske tilstand. Det er vanskelig å vite hva som har gått galt denne sesongen på skadefronten, og det kan umulig bli slike tall ut sesongen. Da kan de røde bare glemme en topp 4-, eller en topp 7-plassering.

TORSDAG: Diogo Jota topper Liverpools skadeliste i 2022-2023- sesongen. Nå er portugiseren endelig tilbake på treningsfeltet.

TORSDAG: Diogo Jota topper Liverpools skadeliste i 2022-2023- sesongen. Nå er portugiseren endelig tilbake på treningsfeltet.

En positiv utvikling

Det er heldigvis et lys i enden av tunnellen for både Jürgen Klopp og spillerne. Torsdag ettermiddag publiserte nemlig klubben flere bilder fra treningsfeltet.

Virgil Van Dijk, Arthur, Diogo Jota og Roberto Firmino er tilbake i full trening. Det er en firer Jürgen Klopp trenger allerede på mandag, men kanskje helst mot Real Madrid den 21. februar.

De røde har slitt uten sin forsvarssjef, og det offensive spillet har heller ikke fungert den siste tiden. Det kan også være godt å få tilbake Arthur, selv om brasilianeren knapt har vært på banen hele sesongen.

Plutselig har Klopp fått flere knapper å trykke på inn mot Real Madrid i Champions League, og i jakten mot en høyere tabellplassering i Premier League.

Ifølge Premierinjuries.com, som har god kontroll på skader i Premier League, har de røde for øyeblikket Ibrahima Konate, Luis Diaz og Ben Doak ute med skade.

Førstnevnte er forventet tilbake om et par uker. Luis Diaz nærmer seg også, men colombianeren må nok vente til mars før han kan begynne å trene igjen. Ben Doak er også nærme, ifølge Jürgen Klopp.

Det er vanskelig å spå  fremtiden, men det er liten tvil om at Liverpool vil bli et bedre lag når samtlige er stablet på beina igjen. La oss håpe det skjer veldig snart.