Lopetegui og Klopp hadde aldri møtt hverandre før 7. januar. Nå må de begynne å bli lei hverandre allerede!

Liverpool møter en uthvilt ulveflokk i den fjerde duellen siden nyttår.

Julen Lopetegui ble Wolves sin nye manager så sent som 5. november, og har dermed vært ulvenes manager i 106 dager.

Spanjolen har ledet Wolves i 13 kamper, og har fortsatt en stor jobb å gjøre for å sikre fornyet kontrakt i Premier League for laget som for øyeblikket ligger på 15. plass, bare tre poeng foran Everton og Bournemouth under nedrykksstreken.

Gultrøyene har vunnet og tapt like mange kamper i denne perioden, nemlig fem. Tre matcher har endt med poengdeling. Men intensiteten i laget virker å ha økt, og spillerne virker å være fornøyde med managerbyttet. 

Onsdag kveld kommer Wolverhampton på besøk til Anfield, i en kamp som opprinnelig skulle ha vært spilt tidlig i september, men som ble utsatt på grunn av dødsfallet til Dronning Elisabeth.

Både de gule og de røde må begynne å bli litt lei hverandre nå, siden dette er det fjerde møtet mellom lagene siden den 7. januar.

Kontroversiell dommeravgjørelse

FA-cupoppgjøret på Anfield den lørdagskvelden endte 2-2. Men det skjedde ikke uten kontroverser. Det så nemlig ut som Wolverhampton stakk av med seieren mot slutten av kampen. 

Liverpool-linkede Matheus Nunes slo en corner i det 83. minutt, og ballen kom ut igjen til portugiseren. Han slo ballen inn igjen, og Hwang Hee-chan avsluttet, før Toti flikket ballen i mål.

Liverpool - Wolverhampton 2-2:

Linjemannen løftet umiddelbart flagget mens Toti og Wolves-spillerne feiret voldsomt, og det var vanskelig å se hvorfor målet var blitt annullert. Det var i alle fall ingen offside på Toti.

Den første forklaringen som kom på ITV var at det var offside på Nunes da han fikk ballen tilbake ute på kanten, men at det ikke var kameraer som kunne plukke det opp for VAR. 

Julien Lopetegui var veldig opprørt på sidelinjen etter annulleringen, og signaliserte umiddelbart at dette måtte sjekkes av VAR. Han skal ha hatt tilgang på egne kamerabilder som viste at spilleren klart var onside.

– Sannheten er at vi scoret tre mål, men at vi må spille kampen igjen. Noen har fortalt meg at de ikke hadde dette kameraet, og det var dumt for oss, sa han på sin pressekonferanse.

– Vi har sett det, og offsiden eksisterer ikke, la han til.

– Vi scoret et tredje mål. Jeg er nødt til å akseptere dette, men det er veldig klart at det ikke var offside.

ITV hevdet at VAR ble nødt til høre på assistentdommeren som hevet flagget sitt, fordi ingen av kameraene de hadde tilgang til kunne med sikkerhet slå fast at Nunes var onside. Derfor fantes det ikke gode nok bevis til å overprøve assistentdommerens avgjørelse.

Etter kampen skrev Wolves et brev til det engelske fotballforbundet, der de ba om en forklaring på hvordan Toti Gomes sin scoring kunne bli annullert.

De røde vant omkampen

Omkampen på Molineux ti dager senere vant Liverpool 1-0, og det var derfor et svært revansjelystent Wolverhampton som entret gressmatta på Molineux da lagene møttes til ligakamp i Midlands lørdag 4. februar.

Wolverhampton - Liverpool 0-1:

– Vi skal møte et fantastisk lag i Liverpool. Vi kjenner hverandre, det blir ikke første gang vi møtes. Vi er hundre prosent fokusert på denne kampen, og vi har vist i de to foregående kampene at vi kan hamle opp med dem, sa Lopetegui foran ligakampen første helgen i februar, før hans lag gikk ut på banen og utspilte Liverpool etter alle kunstens regler, og vant 3-0.

Jürgen Klopp var meget skuffet og sint etter det forrige oppgjøret mellom lagene. 

– Jeg er så skuffet og sint over de første 15 minuttene at jeg ikke kan finne ord for det, sa han etter kampen.

– En fryktelig start. Vi slipper inn to mål der vi skulle forsvart oss bedre. Det var vår egen skyld, for vi gjorde feil. Hele laget var passive i den perioden, og jeg kan ikke forklare det. Det er ingen unnskyldninger. Slikt kan ikke skje, men det skjedde. 

– Når vi ligger under 2-0 så åpner kampen seg litt opp. Etter hvert får vi kontroll og i 45 minutter spilte vi en god bortekamp, men uten å score. Med én scoring kunne ting endret seg, men det skjedde ikke, la han til.

De røde hadde slått Wolves i elleve strake ligakamper før det ydmykende tapet, så Wolves-manageren var tilsvarende fornøyd:

– Vi er veldig glad for å vinne. Det er tre viktige poeng, men ikke noe mer enn det. Vi har ikke oppnådd noe mer foreløpig, så vi må bare fortsette å jobbe hardt, sa spanjolen etter kampslutt ifølge Liverpool Echo.

– Vi hadde en veldig god første omgang. I andre omgang presset de på, og det er noe man må forvente når man møter et av de beste lagene i verden. Men etter 20-25 minutter fikk vi tilbake kontrollen og kunne angripe i bakrom og få den tredje scoringen. Liverpool tok mer risiko og det ble lettere for oss å ta kontringene, sa den tidligere Sevilla-sjefen.

Lopetegui innrømmer at Wolves var litt heldige som ikke slapp inn mål i løpet av kampen.

Wolverhampton - Liverpool 3-0:

– Liverpool er et fantastisk lag, og de fortjente nok å få med seg litt mer fra de første 20 minuttene av andre omgang. Men det er ikke alltid man får det man fortjener. Vi fortjente å vinne kampen, sa han.

Wolves har hatt mer tid til restitusjon

Før FA-cupkampen i begynnelsen av januar var Lopetegui misfornøyd med at Liverpool hadde fått lenger hvile enn hans mannskap. Ulvene hadde to dager mindre til forberedelser den gangen.

– Jeg forstår ikke hvordan vi kan spille i en turnering og få to dager mindre til forberedelser enn motstanderen vår. Jeg kan forstå at det kan være en dag forskjell, men to dager er mye. Da får det ene laget en stor fordel. De har to dager mer tid til restitusjon. Jeg beklager, men jeg kan ikke skjønne at dette er rettferdig, sa spanjolen den gangen.

Dette problemet slipper han når han besøker Anfield for andre gang i morgen kveld. Da er nemlig skoen på den andre foten.

Wolves har nemlig hatt en dag mer enn Liverpool til forberedelser, siden gultrøyene spilte borte mot Fulham fredag kveld, mens Liverpool spilte borte mot Crystal Palace 24 timer senere.

Fire av elleve mot Wolves for Gakpo - om han spiller

De tre kampene mot Wolves så langt i år har altså endt med en seier, en uavgjort og ett tap for Liverpool. For Cody Gakpo utgjør disse tre kampene utrolige 30% av matchene han har spilt for sin nye klubb.

Nederlenderen fikk sin Liverpool-debut etter overgangen fra PSV Eindhoven i den nevnte 2-2-kampen mot Wolves på Anfield. Hans tredje kamp for klubben var mot samme motstander i omkampen på Molineux, som ble vunnet, og hans sjette kamp for Liverpool var det forsmedelige 3-0-tapet på samme arena.

Gakpo spilte med andre ord mot Wolverhampton i halvparten av sine seks første kamper for klubben, og nå vil også den ellevte kampen for de røde bli mot samme motstander. Tar vi med at Gakpo også har spilt mot Brighton to ganger, har altså halvparten av hans ti kamper for Liverpool kommet mot kun to ulike motstandere.

Wolverhampton sesongen 2022/23

Toppscorere

1. Daniel Podence 5

1. Ruben Neves 5

3. Rayan Ait-Nouri 1

3. Craig Dawson 1

3. Goncalo Guedes 1

3. Joao Gomez 1

3. Pablo Sarabia 1

3. Adama Traore 1

Målgivende

1. Joao Moutinho 2

2. Hugo Bueno 1

2. Nelson Semedo 1

2. Goncalo Guedes 1

2. Hwang Hee-Chan 1

2. Raul Jimenez 1

2. Matheus Nunez 1

2. Adama Traore 1

2. Boubacar Traore 1

Flest kamper

1. Maximilian Kilman 24

1. Jose Sa 24

3. Daniel Podence 23

3. Ruben Neves 23

5. Nelson Semedo 22

5. Joao Moutinho 22

7. Matheus Nunez 21

7. Adama Traore 21

9. Rayan Ait-Nouri 18

10. Nathan Collins 17

10. Hwang Hee-Chan 17

12. Jonny 15

13. Hugo Bueno 14

14. Goncalo Guedes 13

15. Diego Costa 12

16. Raul Jimenez 9

17. Pedro Neto 8

17. Boubacar Traore 8

19. Toti 7

19. Matheus Cunha 7

21. Chem Campbelll 5

21. Joseph Hodge 5

21. Mario Lemina 5

21. Pablo Carabia 5

25. Craig Dawson 4

25. Leander Dendoncker 4

27. Morgan Gibbs-White 2

27. Joao Gomes 2

29. Sasa Kalajdzic 1

29. Dexter Lembikisa 1

29. Connor Ronan 1