Skadestatistikken er brutal lesning for Liverpool

Liverpool troner klart øverst på skadestatistikken i Premier League denne sesongen.

Jürgen Klopp har ofte snakket om skader denne sesongen, og det har han hatt god grunn til. Ingen i Premier League er i nærheten av å være så hardt rammet av skader denne sesongen som de røde.

Tall som ble hentet inn før kampen mot Bournemouth viser nøyaktig hvor mye skader Liverpool har hatt denne sesongen, og det er i en helt annen liga enn lag som Manchester City og Arsenal.

Totalt har skader og sykdom ført til at Liverpools spillere til sammen har gått glipp av til sammen 162 Premier League-kamper denne sesongen, nesten 40 mer enn neste lag på listen.

Over 100 mer enn Manchester City

I motsatt ende av skalaen finner vi Brighton. Der har spillerne bare gått glipp av 46 kamper til sammen på grunn av skader og sykdom. Like i nærheten ligger Manchester City, der tallet er 49.

Arsenal har også sluppet relativt billig unna på skadefronten selv om spiss Gabriel Jesus har vært skadet i flere måneder. Til sammen har spillerne mistet 79 kamper til skade.

Nærmest Liverpool finner vi Chelsea, som har slitt mye med skader denne sesongen. Spillerne har til sammen gått glipp av 124 kamper. Like bak finner vi Newcastle med 122, Nottingham Forest med 120 og Bournemouth med 116.

Kamper mistet på grunn av skade

Liverpool - 162
Chelsea - 124
Newcastle - 122
Nottingham Forest - 120
Bournemouth - 116
Wolves - 108
Manchester United - 106
Leeds - 104
Leicester - 103
Everton - 97
Crystal Palace - 97
Brentford - 94
Southampton - 83
Arsenal - 79
Tottenham - 78
Fulham - 70
West Ham - 63
Aston Villa - 63
Manchester City - 49
Brighton - 46

Kilde: The Times og premierinjuries.com (tallene er fra før kampen mot Bournemouth)

Diaz har mistet flest kamper

Det nærmer seg et halvt år siden vi har sett Luis Diaz i aksjon for de røde. Han fikk en alvorlig kneskade i kampen mot Arsenal i oktober og har ikke vært i stand til å spille siden. Colombianeren var tilbake i trening da Liverpool trente i Dubai under VM, men da slo han opp igjen kneskaden og måtte opereres.

Til sammen har Diaz mistet 28 kamper i alle turneringer som følge av denne skaden, og det er flest i Liverpool-troppen, ifølge Transfermarkt.

Arthur Melo har på sin side bare vært på banen i 13 minutter for førstelaget til Liverpool denne sesongen. Det er ikke bare på grunn av skade, men det hjalp ikke at nærmest det første som skjedde da han kom var en langtidsskade. Han var utilgjengelig i til sammen 26 kamper.

I vår egen oversikt over skader og suspensjoner er Mohamed Salah og Cody Gakpo de eneste spillerne som ikke står oppført med en skade denne sesongen. Når det gjelder Salah er det en imponerende bragd, mens Gakpo kom i januar og ikke hatt like god tid til å bli skadet som de andre.

SKADER: Thiago, Arthur og Diaz har bidratt til skadestatistikken.

SKADER: Thiago, Arthur og Diaz har bidratt til skadestatistikken.

Torsdag kom for øvrig nyheten om at Stefan Bajcetic i likhet med Calvin Ramsay er ute resten av sesongen.

Lider fremdeles etter kvadrupeljakten?

Liverpool fikk en skakk start på sesongen allerede før den begynte, da skadene hopet seg opp gjennom sommeren. Diogo Jota, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Thiago var blant dem som ikke var klare da alvoret begynte.

Det førte til problemer som ballet på seg gjennom høsten, noe Jürgen Klopp tidligere har poengtert.

– Det er mye uflaks. Vi har for mange skader. Da må de som er friske spille hele tiden, noe som gjør at de ikke alltid kan skinne. Vi har ikke hatt muligheten til å rotere, sa han i januar.

The Straits Times skriver at Liverpool denne sesongen har blitt tvunget til å forkorte skadeoppholdene til spillerne sammenliknet med forrige sesong, og at belastningen fra den sesongen ser ut til å ha skapt problemer 2022/23.

Uansett hva som er grunnen, er det ingen tvil om at det ikke går an å kjempe på alle fronter med en skadesesong som det Liverpool har hatt til nå. Hva som er løsningen på problemet gjenstår å se, men denne sesongen blir det bare 52 kamper - det laveste antallet på seks år.