Man City vant Community Shield på straffer

Liverpool kom knallsterkt tilbake i 2. omgang, men klarte ikke å avgjøre.

11
Straffekonk
54

Søndag 04.aug 1600 (Community Shield) - Viasat 4 / Viaplay / Tilskuere: 77565 / Dommer: Martin Atkinson

Tidligere oppgjør
LiverpoolManchester..PL3-1Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Lars FrøslandAlisson Becker 6

Litt uheldig, og kanskje udyktig, på Manchester Citys scoring, og han hadde noen halvrustne øyeblikk. Samtidig ser vi hvor god han kan være, blant annet når Sterling kommer alene, og Alisson ser ut som en vegg. Kunne kanskje gjort med i straffesparkkonkurransen, uten at han kan lastes for tapet. Gjør mye bra, selv om det nok er lettest å huske det dårlige.

Trent Alexander-Arnold 5

Uvanlig rufsete fra scouseren. Høyrebacken misset i flere innleggssituasjoner, og så heller ikke trygg ut defensivt. Har mye mer å gå på – og Joe Gomez vil nok ha et ord med i diskusjonen når Klopp skal velge sin 11er til Premier League-åpningen.

Joe Gomez 8

Gomez gjør én feil tidlig i kampen, som kunne fått konsekvenser. Derfra og ut spiller han en fantastisk kamp, og viser at formen er god. Det kan være lett å glemme hvor god Gomez faktisk var før skaden – i dag fikk vi en påminnelse om hva som bor i ham.

Virgil van Dijk 8

Nederlenderen er så god, og ser på ingen måte ut som sommerferien har lagt noen demper på formen. Førsteomgangen var mer enn godkjent, men han var en gigant i den andre. Høydepunktet kom riktignok i motsatt ende av banen, da han rolig serverte stopperkollega Matip med en finfin målgivende pasning.

Andy Robertson 6

En kamp på det jevne fra den skotske landslagskapteinen. Han er tålig trygg bakover, men klarer ikke markere seg like mye med drivet sitt og de gode innleggene. Ser ut til å være i grei form, men han har mye å gå på.

Fabinho 6

Fabinho opplevdes tidvis usynlig, men det er ikke nødvendigvis negativt når man skal stoppe Citys vanvittige talenter. Det betyr at han stort sett var på riktig side, men kreativt var det lite å hente fra ham, og han var mer slurvete enn hva vi er vant med.

Jordan Henderson 6

En elendig halvtime i førsteomgang, ble fulgt opp med en langt bedre prestasjon. Kapteinen løftet seg, og bidro fremover. Han nøler for mye og slurver i viktige øyeblikk offensivt, men innsatsen er det som vanlig ikke noe å si på.

Georginio Wijnaldum 5

Ingen stor kamp for Liverpools nummer 5, som får en ubehagelig opplevelse når han er eneste som misser i straffekonken. I kampen ble han løpende for mye i mellom, og var hverken en defensiv klippe eller en kreativ drivkraft.

Divock Origi 6

Litt av og på i dag. Noen ganger glimrende, andre ganger helt borte. Viste enkelte øyeblikk som fikk frem applausen på den røde delen av Wembley i dag, men skal han kjempe om fast plass, da må han være en større trussel foran mål.

Roberto Firmino 8

I første omgang var Firmino én av få som faktisk fikk til noe. Touchet satt, fintene og dragningene var så erkebrasilianske som man får dem. Alt i alt var dette en veldig positiv kamp fra Firmino, som så overraskende pigg ut til å ha returnert så sent til pre-season.

Mohamed Salah 8

Liverpools største stjerne gjorde vanvittig mye bra i dag, samtidig er det nok de samme øyeblikkene han vil kritiseres for. Salah skapte sine egne sjanser på rekke og rad, men avslutningene var akkurat litt får dårlig, og City-keeper Bravo kunne stort sett holde avslutningene uten store problemer. Men denne prestasjonen vil ikke bekymre Klopp – snarere tvert imot. Salah var pigg, kreativ, sulten og god, selv om siste finish uteble. Han scoret trygt i straffesparkkonkurransen, som var positivt etter endel miss og dårlige straffer.

Naby Keita

Et rotete innhopp fra en rusten Keita. Har så mye, mye mer å by på.

Alex Oxlade-Chamberlain

Oksen var sulten, og ledet an presset, som var nære ved å resultere i scoring. Dette var positivt fra en spiller som var dypt savnet forrige sesong. Tok dagens beste straffespark.

Adam Lallana

Lallana så hel ok ut, uten at han fikk involvere seg veldig mye. Positivt at han er skadefri.

Xherdan Shaqiri

En veldig typisk forestilling fra sveitseren de 15 minuttene han fikk. Noe slurv, noe strålende.

Joël Matip

God defensivt, god offensivt. Liverpools eneste målscorer i åpent spill. Matip vil gi Klopp hodebry når han skal velge sin 11er på fredag. Hodebry med positive fortegn, for kameruneren ser ut til å fortsatt være i storform.

Lagoppstilling
Manchester CityLiverpool

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  En kamp med to vidt forskjellige omganger. Man City var best i den første, mens Liverpool var det desidert beste laget i den andre. Det er nesten utrolig at ikke Salah maktet å score etter alle de sjansene han kom til. LFC var friske, kreative og fikk opp intensiteten i spillet. De lyktes også med det høye presset, og to ganger unngikk City baklengs med centimetere om å gjøre.

  Klopp og Liverpool gjorde mye riktig i denne andreomgangen, men Matips scoring ble ikke nok, og det føles småsurt å ikke løfte trofeet – selv om det ikke er et av de mest prestisjefulle man kan vinne. Liverpool var kanskje det beste laget i dag, og viste mye mer enn de har gjort i sommerens pre-season.

  Nå gleder vi oss til sesongstart mot Norwich på fredag. Klarer Liverpool ta med seg andreomgangen fra denne kampen inn i neste – da blir det seier!

  Det ville seg ikke helt, men kun små marginer stod i veien for LFC-seier i dag.

 2. Straffespark

 3. Jesus scorer – og sikrer seieren Målscorer: Gabriel Jesus120'

  Gabriel Jesus setter ballen til venstre og scorer. Manchester City har vunnet Community Shield.
 4. Salah scorer Målscorer: Mohamed Salah120'

  Flott og hard straffe til venstre. 4–4.
 5. Via Alisson og i mål Målscorer: Oleksandr Zinchenko120'

  Igjen skyter City til høyre, og Alisson slenger seg denne gangen rett vei, får en hånd på ballen, men den går likevel inn.
 6. Ox scorer! Målscorer: Alex Oxlade-Chamberlain120'

  Klistrer ballen opp i venstre kryss. 3–3 i straffekonkurransen.
 7. City scorer igjen Målscorer: Phil Foden120'

  Foden setter ballen til høyre.
 8. Lallana scorer Målscorer: Adam Lallana120'

  Adam setter ballen ned til venstre med innsiden av foten.
 9. City i føringen Målscorer: Bernardo Silva120'

  Bernardo scorer. Skyter til høyre, Alisson går motsatt vei.
 10. Bravo redder! Georginio Wijnaldum120'

  Wijnaldum skyter til venstre, og Bravo går riktig vei.
 11. City scorer Målscorer: Ilkay Gundogan120'

  Gundogan setter ballen til venstre; Alisson hiver seg til høyre.
 12. Shaq scorer på den første straffen! Målscorer: Xherdan Shaqiri120'

  Setter ballen sikkert til høyre. Keeper går feil vei.
 13. Straffene skal tas foran Liverpool-svingen120'

  Og det kommer et stort jubelbrøl fra den røde supporterhorden.
 14. Andre omgang

 15. Slutt!90'

  Utrolig nok fikk Liverpool aldri den andre scoringen etter en glimrende 2. omgang. Her blir det ikke ekstraomganger, og dermed skal Community Shield avgjøres på straffer!
 16. Mirakuløs redning på streken Mohamed Salah90'

  Salah kommer plutselig fri mot City-målet og får en gigantmulighet. Forsvarerne gjør sitt for å komme tilbake og forstyrre, og avslutningen stoppes først av keeper, men Salah header returen mot et tomt bur. Den er på vei inn, men så kommer Walker stormende og brassesparker ballen spektakulært vekk i grevens tid.
 17. 4 minutter legges til90'

 18. Krampe og byttes ut Inn: Phil Foden (Ut: Kevin De Bruyne)89'

  De Bruyne legger seg ned og tøyer, og blir byttet ut.
 19. Enorm seiersmulighet for Liverpool Mohamed Salah88'

  Firmino og Lallana presser frem feil i City-forsvaret, og Salah får plutselig en kjempesjanse når han mottar ballen i boksen. Keeper kommer raskt ut og forsvarerne forstyrrer nok til at Premier League-toppscoreren ikke avslutter bra nok etter å ha blitt rettvendt.
 20. Aggressivt press Mohamed Salah87'

  Liverpool-spillerne jobber imponerende nå og presser frem flere feil i City-laget. Nok en gang kommer Salah til avslutning, denne gangen lavt, og keeper redder.
 21. Salah skyter igjeh86'

  Og igjen er det nesten. Skuddet fra hjørnet av 16-meteren går via en spiller og daler ned oppe på nettaket, til rød corner.
 22. Kjempemulighet for Keïta Naby Keita83'

  Liverpool presser!Flott spill av Liverpool der Lallana setter opp Keïta for en avslutning fra 14–15 meter, men Citys keeper redder.
 23. Ox inn Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Divock Origi)79'

  Wijnaldum flyttes opp i angrepet.
 24. Ut med Firmino Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Roberto Firmino)79'

 25. Tre bytter for de røde Inn: Adam Lallana (Ut: Jordan Henderson)79'

 26. Rød utlikning! Målscorer: Joël Matip (Assist: Virgil van Dijk)78'

  Stopperne sørger for 1–1!Van Dijk mottar et frisparkinnlegg på bakre stolpe, og behersket legger han ballen inn på halvspretten. Matip er overlegen i lufta foran mål og header inn utlikningen!
 27. Spillerne begynner å bli slitne nå75'

  Tyngre ben, mer åpne rom og flere feil når vi nå går inn i sluttfasen.
 28. Lallana, Shaqiri og Ox gjøres klare74'

  Snart et trippelbytte for Liverpool. I dag kan begge lag bytte seks ganger.
 29. Komfortabel redning Kevin De Bruyne73'

  De Bruyne finner et ledig rom på 20 meters hold, kommer seg inn i boksen og avslutter med venstre. Lavt, og Alisson redder uten problemer.
 30. Godt forsøk fra Salah Mohamed Salah69'

  Kommer inn fra høyresiden og skyter lavt ned til venstre. City-keeperen redder flott.
 31. Gomez på høyreback Inn: Joël Matip (Ut: Trent Alexander-Arnold)67'

  Matip inn på stopperplass, og Gomez flyttes ut på høyresiden.
 32. Dobbeltbytte for Liverpool Inn: Naby Keita (Ut: Fabinho)67'

  Endring på midtbanen.
 33. Origi på beina igjen63'

  Etter et halvminutt på gresset er Origi oppe igjen og kan fortsette.
 34. Høyt tenningsnivå nå Raheem Sterling62'

  Origi blir liggende etter en Walker-takling, men dommeren lar spillet gå. City spiller heller ikke ballen ut. I stedet angriper de raskt: Sterling spilles helt fri og kommer alene med keeper. Heldigvis for de røde nøler han mens han venter på at Walker skal komme fri ved siden av ham, og Van Dijk dukker opp mellom dem. Sterling slurver med avleveringen og somler ballen inn til Alisson.
 35. City-bytte på midten Inn: Ilkay Gundogan (Ut: David Silva)60'

  De Bruyne tar over kapteinsbindet.
 36. Nytt stolpetreff! Mohamed Salah58'

  Denne gangen er det Salah! Han skjærer flott inn fra høyre, passerer to spillere og avslutter lavt mot nærmeste hjørne med venstrefoten. Ballen fyker i stolpen.
 37. I tverrliggeren! Virgil van Dijk56'

  Så nærme!Alexander-Arnold skrur inn en corner fra venstre. Van Dijk avslutter med venstrefoten og treffer undersiden av tverrliggeren; ballen går ned på streken og ut. Halve Wembley roper på scoring, men den var ikke helt inne.
 38. Liverpool ser bedre ut52'

  Klopps lag har vært betraktelig bedre med i 2. omgang enn før pause.
 39. Sterling treffer stolpen Raheem Sterling49'

  Men assistentdommeren vinker for offside, så en eventuell scoring ville blitt annullert. Dommeren gir Liverpool fordel og lar spillet gå videre etter stolpetreffet.
 40. Origi skyter Divock Origi48'

  Den lave avslutningen fra venstresiden i boksen går via en spiller og inn til keeper Bravo.
 41. Presser frem Liverpool-feil David Silva47'

  De røde forsøker å spille seg ut bakfra, men nøler akkurat nok til at Citys høye press belønnes. Trent mister ballen i duell med Sterling, og det ender etter hvert med en Silva-avslutning som går like over.
 42. Setter i gang 2. omgang46'

  Man City tar avspark.
 43. Pausereferat

  En fartsfylt førsteomgang på Wembley er over – der Manchester City har vært det beste laget i denne finalen. Samtidig har Liverpool hatt flere muligheter som de ikke har tatt vare på. Særlig har Salah hatt sine muligheter.

  De blåkledde leder fortjent, og har flere ganger spilt ut Liverpool med sine erketypiske Guardiola-trekk. Mange små pasninger, og helt ustresset selv når Liverpool står høyt og prøver å vinne ballen på Citys halvdel.

  Et interessant poeng er at spillerne med kortest pre-season for Liverpool, er de som har vært best. Firmino og Salah har vært livlige og flere ganger vist frem fantastiske ferdigheter. Riktignok har de slurvet litt foran mål, men de har vært på riktig plass til riktig tid og skapt sine egne muligheter. Henderson, Fabinho, Wijnaldum og Origi har fremstått tyngre i bena, og slitt med å skape noe fremover.

  I det bakerste leddet virker det som kommunikasjonen ikke sitter helt. Litt slurv, og "sommerferie-tendenser" tidvis, men både Gomez og van Dijk har stort sett vært der når en lang tå har vært nødvendig.

 44. Første omgang

 45. Pause!45'

  Manchester City leder 1–0 halvveis.
 46. City holder på ballen45'

  De lyseblå har ballen mest i overtiden, og øyner som i resten av 1. omgang muligheten til å finne rom mellom back og stopper. Liverpool ligger mer kompakt nå og venter på pausesignalet.
 47. 3 minutter legges til45'

 48. Avverges44'

  Alexander-Arnold slår frisparket inn. Ballen går over på bakre stolpe og heades inn igjen, men rett i armene til Citys keeper.
 49. Origi danser med ballen – og felles43'

  Liverpool får frispark ute ved hjørneflagget.
 50. Gult kort til Guardiola42'

  Dommer Atkinson viser Guardiola det gule kortet for protestene etter Silva-Gomez-sitausjonen.
  GettyImages-1166040699.jpg
 51. Ny City-spiller nede David Silva40'

  David Silva blir liggende etter en duell med Gomez. Guardiola er rasende på sidelinja etter det han tydelig mener var en stempling som ikke dommeren så. Silva kommer seg etter hvert på beina igjen – mens dommeren lar lagene få en drikkepause.
 52. Rett ut av spill Trent Alexander-Arnold38'

  Innsvingeren fra Trent går over alle i boksen og skrur ut til femmeter.
 53. Rødt hjørnespark38'

  Origi legger inn mot Firmino. Otamendi klarerer til corner.
 54. Flott oppspill av Trent34'

  Van Dijk står først i veien for Jesus og forhindrer mulighet imot, så havner ballen hos Alexander-Arnold. En pasning oppover langs linja, noe som minner om Gerrards høyrefot, sender Salah på løp, og han presser frem et kast høyt i banen. Mange gode tendenser så langt, selv om det har lugget foran mål.
 55. Kampens første kort Kevin De Bruyne33'

  Origi avanserer fremover med ballen og felles noen meter inne på Citys halvdel av landsmannen De Bruyne, som belønnes med et klart gult kort.
 56. Over fra Salah Mohamed Salah29'

  Origi utfordrer fra venstresiden og legger inn. En svak klarering gir Salah muligheten på høyresiden i feltet, men skuddet hans på halvspretten går over.
  GettyImages-1166038093.jpg
 57. Strålende forsvarsspill Joe Gomez28'

  City spiller seg flott frem når De Bruyne kommer seg inn bak forsvarslinja og øyner muligheten til å finne en lagkamerat foran mål. Gomez har imidlertid oppdaget farligheten og stormer tilbake, tar igjen De Bruyne og blokkerer innlegget.
 58. Rød overgang24'

  Firmino jobber bra for å holde ballen i spill, og plutselig angriper de røde med en kontring. Salah, på løp, spilles frem og stormer mot City-boksen. Han har med seg Origi til venstre og Robertson litt lenger bak, og det kommer en pasning omtrent midt imellom. Den tar Robertson, som nøler litt og ikke finner en løsning mot Citys forsvar.
 59. Ny stor City-sjanse Raheem Sterling17'

  De lyseblå har vært gode det første kvarteret, spesielt i angrep, og spiller seg igjen til en skummel sjanse, men Alisson stopper forsøket fra Sterling.
 60. Salah viser seg frem Mohamed Salah14'

  Salah vinner en solid kroppsduell på høyrekanten og stormer inn i boksen, men klarer ikke å overliste City-keeperen.
  GettyImages-1166038339.jpg
 61. Tidlig City-bytte Inn: Gabriel Jesus (Ut: Leroy Sane)13'

  Kneskaden tvinger Sané ut av oppgjøret. Gabriel Jesus kommer inn.
 62. City tar ledelsen Målscorer: Raheem Sterling (Assist: David Silva)12'

  I føringen med én mann mindre på banen.Sterling scorer fra kloss hold etter et innøvd frispark. En ball slås inn på bakre stolpe, og den kommer tilbake på tvers foran mål. Sterling har plassert seg foran Henderson på femmeteren og setter inn ledermålet via Alisson.
  GettyImages-1166036621.jpg
 63. Nede med skade Leroy Sane9'

  Sané blir liggende etter å ha tråkket forkjært. Han har tydelig store smerter i kneet og må byttes ut.
  GettyImages-1166036792.jpg
 64. Enorm Salah-mulighet Mohamed Salah8'

  Igjen er Firmino positivt involvert etter at Robertson presser frem en feil på midten og gjenvinner ballen. Angriperen kommer seg løs på 25 meter og spiller fri Salah på vei inn i boksen. Avslutningen hans går imidlertid lavt utenfor. Et tegn på at Salah kun har hatt én uke med pre-season?
 65. Lekkert av Firmino Roberto Firmino6'

  Bobby tar elegant ned en vanskelig ball i City-boksen, trikser seg nærmest rundt på en femøring og avslutter på halvspretten. Hardt, men rett på keeper i hodehøyde. Liverpools første avslutning på mål.
 66. Skummel sjanse for City Leroy Sane4'

  Gomez bruker litt for lang tid med ballen og Sterling snapper det fra ham. Sané spilles frem på venstresiden i boksen i stor fart, men avslutningen går i nettveggen.
 67. City-initiativ3'

  Laget fra Manchester holder på ballen på Liverpools halvdel en periode.
 68. Høyt press1'

  Liverpool-angriperne står høyt og jakter på en City-feil helt inne i de lyseblås boks når de skal spille seg ut. Men laget til Guardiola viser trygghet med ballen og klarer å komme seg ut uten problemer.
 69. Avspark!1'

  Da er vi i gang!Henderson tar avspark på Wembley, og det kommer raskt et langt oppspill fra Van Dijk.
 70. Nasjonalsangen synges0'

  Nå er det få minutter til sesongen 2019/2020 formelt er i gang!
 71. Lagene entrer et fullsatt Wembley0'

 72. Før kampen

  For første gang møtes Liverpool og Manchester City i Community Shield. Oppgjøret på Wembley sparkes i gang kl. 16 og vises på Viasat 4.

  Liverpools lag: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum, Origi, Salah, Firmino.

  Benk: Mignolet, Lovren, Keita, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Shaqiri, Matip.

  Dermed er ikke spillere som Brewster og Wilson i den endelige kamptroppen, mens Milner er ute grunnet en «stram muskel». Det skal ikke dreie seg om en skade, men klubben vil ikke ta noen sjanser fem dager før ligastarten.

  Man City: Bravo, Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko, Rodri, David Silva, De Bruyne, Sané, Bernardo, Sterling.

  Benk: Ederson, Gündoğan, Jesus, Agüero, Angeliño, Foden, E. Garcia.

  I utgangspunktet skal egentlig ligamesteren møte FA-cupvinneren i dette oppgjøret, men ettersom City vant alle de tre hjemlige turneringene forrige sesong får 2.-plassen i Premier League prøve seg i år. Det har skjedd seks ganger tidligere.

  Liverpool spiller den tradisjonsrike kampen for 22. gang gjennom historien i dag, og har vunnet troféet 15 ganger (10 alene og 5 delt etter uavgjort).

  Forrige seier kom for 13 år siden da John Arne Riise og Peter Crouch scoret målene i 2–1-seieren over Chelsea. Alle Liverpools seks siste seire i Community Shield kommet med ett måls margin.

  Manchester City har vunnet Community Shield fem ganger tidligere på elleve forsøk.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
06.12.2019 kl 21:58

U23-laget med stortap på bortebane

Liverpool-reservene ble satt ordentlig på plass av Tottenham i London.

+
06.12.2019 kl 20:12

– Ferdighetene hans i den delen av spillet er i verdensklasse

Jürgen Klopp har spesielt latt seg imponere av én egenskap Liverpool-utlånte Harry Wilson besitter.

+
06.12.2019 kl 18:37

Klopp om Mané-øyeblikket han ikke glemmer: – Fantastisk

Jürgen Klopp hyller Sadio Mané før lørdagens møte med Bournemouth.

+
06.12.2019 kl 16:38

Alt du ikke så da Liverpool nedsablet Everton

Gjenopplev den store derbyseieren fra et nytt perspektiv.

+