Det kribler litt… Snart får vi endelig se Thiago igjen!

Thiago Alcantara er endelig tilbake i full trening.

Det er ikke ofte Liverpool går ut og kjøper en allerede etablert verdensstjerne – av mange sett på som den beste i verden i sin posisjon. Det gjorde de i sommer, etter flere måneder med spekulasjoner, da kjøpet av Thiago Alcantara endelig ble bekreftet 17. september.

Thiago var tilbudt en ny fireårskontrakt av Bayern München, som han takket nei til. Han var kanskje den aller beste spilleren i sluttspillet av Champions League, der tyskerne gikk helt til topps og vant i Lisboa.

Det er vanskelig å finne sist Liverpool gikk ut og kjøpte en spiller som var helt på høyden av karrieren, og som kunne gått inn på omtrent samtlige lag i verden. Fernando Torres hadde en enorm stjerne, men selv om han var en legende i Atletico Madrid, kan en argumentere for at det først var i Liverpool han slo ut i full blomst og nådde sitt høyeste nivå.

Alisson Becker er kanskje det nærmeste en slik signering vi kommer, som Brasils nummer én og etter en fantastisk sesong i AS Roma.

En signering som Thiago var rett og slett noe vi Liverpool-supportere ikke har vært vant med. Vi har vært bortskjemt med fantastiske signeringer de siste årene, men det har stort sett vært spillere med stort potensiale, som kan utvikle seg til å bli av ypperste klasse. Nå ble det kjøpt en som allerede var av de beste i sin posisjon.

Kan knapt ha trent

Da Thiago først var kjøpt, var en litt bekymret for hvor lenge vi måtte vente for å se ham. Han hadde spilt Champions League-finale så sent som 23. august – og to landskamper for Spania tidlig i september.

Uten noen preseason – ville han være klar til å gå rett inn?

Det tok ikke lang tid før vi fikk svaret på det. Han var med i troppen allerede mot Chelsea 20. september, tre dager etter at han signerte. Etter at Andreas Christensen fikk det røde kortet på Stamford Bridge, kom Thiago inn til pause. For en debut det var.

29-åringen strødde rundt seg med pasninger, og her var det ikke snakk om de trygge løsningene og støttepasninger. Det var ambisiøst, og traff riktig mann gang etter gang. Det så ut til at Klopp hadde fått en midtbanespiller som var helt ulik de han allerede hadde – og en som vil være perfekt mot lag som ligger dypt og forsvarer seg – slik godt over halvparten av lagene de røde møter i løpet av en sesong gjør.

Thiago mistet neste kamp mot Arsenal, samt landslagspausen, på grunn av en positiv Korona-test. Han var tilbake i trening med laget onsdagen før derbyet på Goodison Park, der han gikk inn og spilte sin første kamp fra start tre dager senere.

I den kampen så det ut som han hadde spilt for Liverpool i mange år, og han gjorde en veldig god kamp sentralt på midtbanen, før Richarlison kastet seg inn i en grisetakling i sluttminuttene…

En mystisk kneskade

Det meste av fokuset etter derbyet var på Virgil van Dijk, som pådro seg en alvorlig ACL-skade som vil holde ham ute i mange måneder.

Thiago spilte videre etter at Richarlison var utvist, og var nær ved å få heltestatus, da han spilte frem Sadio Mané, som igjen ga ballen til Jordan Henderson som scoret 3-2-målet, bare for at VAR skulle se at ryggen til Sadio var noen millimeter i offside.

Etter kampen sa Klopp at det ikke var så alvorlig for Thiago – men det skulle vise seg å være feil. Det var alvorlig, men bare ikke alvorlig sammenlignet med Virgil. Kneet hovnet opp, men en kunne ikke finne noe inne i kneet på skann. Likevel var det en såpass hardt trøkk at han ikke har vært i stand til å trene skikkelig.

26. oktober, ni dager etter taklingen fra Richarlison, var midtbanespilleren avbildet på Melwood der han trente individuelt. Vi kunne se ham løpe, og trene med ball – men så ble det stille. 4. november ville Liverpool FC ha spørsmål til Thiago, og brukte hashtagen #AskThiago. Det ble også avlyst.

Men nå er han endelig tilbake i full trening – og kanskje får vi nå også se ham igjen i 2020!

TILBAKE: Thiago Alcantara var tilbake i full trening.

TILBAKE: Thiago Alcantara var tilbake i full trening.

Det må være lov å glede seg

Liverpool er videre til sluttspillet av Champions League, på toppen av Premier League-tabellen, og har nettopp lagt bak seg en fantastisk uke. Først med 2-1 seier, med scoring på overtid, mot tittelutfordrer Tottenham. Det ble fulgt opp med at laget vant 7-0 (!) på Selhurst Park, mot et Crystal Palace som vanligvis er bra defensivt.


Det er mye som har falt på plass for Klopp og dette laget den siste tiden. Takumi Minamino har begynt å vise seg frem, Fabinho ser ut som han har spilt i midtforsvaret hele karrieren, og Liverpools tre angripere har virkelig funnet formen.

Jordan Henderson er i kjempeform, Gini Wijnaldum har hatt en stor sesong så langt, selv om han har spilt altfor mye, Curtis Jones blir bare bedre og bedre – og Naby Keita viste mot Crystal Palace hva han kan gjøre, dersom han er skadefri.

Det å vite at laget da kan sette inn Alcantara, en spiller som kan løfte laget enda ett hakk, er rett og slett veldig spennende. Han skal ha brukt tiden ute godt, og blitt kjent med lagkameratene. Sønnen har lært seg You'll Never Walk Alone (se under), og han har byttet ut Nike med Adidas. Trolig vil han også ha fått klare instrukser om akkurat hvordan Jürgen og støtteapparatet ønsker at han skal passe inn i laget. Det gikk ikke så verst sist vi måtte vente på en midtbanespiller – med Fabinho…

Thiago har kun fått 135 minutter på banen i helrødt, og nå vil vi endelig kunne se mer av ham, og jeg kjenner at det kribler. Både etter å se ham, og å slippe søke opp «Thiago Alcantara» og «Thiago Liverpool» på Twitter hver eneste dag, i håp om noe nytt. Nå får vi snart nyte synet av at han igjen stikker ut tungen i det han spiller fra seg ballen, for å følge hvordan den når en lagkamerat.

I 2019 fikk vi julegaven med Jürgen kontraktforlengelse. Det å se Thiago tilbake i full trening igjen var absolutt en mer enn godkjent julegave fra Liverpool FC.