Klopp fikk både gode og dårlige svar mot Bournemouth

Liverpool kom tilbake på skinnene, men farten må økes ytterligere mot Atletico førstkommende onsdag.

8. mar 2020 kl 14.27Torbjørn Flatintflatin

Det viktigste var tre poeng mot Bournemouth, selvfølgelig var det slik. Tre seire kreves nå for å garantere ligagull. Med Manchester City ut mot Manchester United og Arsenal den kommende halve uka kanskje mindre.

Hvis en tar av seg den superforsiktige maska var 2-1 mot Bournemouth også et bra resultat på en mulig vei mot poengrekord, og bare seire hjemme over en sesong i Premier League.

Baklengs skapte sinne

En god del var positivt mot Bournemouth, og så var det også noen bekreftelser på det som ikke har fungert de siste kampene og som gjør en usikker før returen mot Atletico Madrid.

0-1 etter ni minutter skapte sinne hos Jürgen Klopp, og nær sagt heldigvis også hos hans spillere. Den neste halvtimen var den beste perioden i kampen for Liverpools del.

Åpningsmålet til Bournemouth skulle vært annullert, det virker å være en gjengs oppfatning om det da Calum Wilson dyttet til Joe Gomez. Det skapte likevel litt diskusjon i vår heim. Du liker at angriperen skal kunne fighte om en slik ball og at forsvareren må vise seg sterk, selv om spesielt en vinkel fra TV-bildene pekte mot en klar forseelse. Jeg må likevel innrømme at jeg ble ikke like forbannet som Klopp.

Det vekte imidlertid Liverpool, og det ble et aggressivt rødt lag som vi har savnet siden vinterpausen. Fortsatt var det ikke den beste flyten, men det var trykk og mer skulle det ikke til før Bournemouth vaklet. I rettferdighetens navn også preget av at de fikk sin kaptein skadet.

Fabinho ute av form

Virgil van Dijk begynte å ta kommandoen, Trent Alexander-Arnold ble et aktivum ute på høyresiden og de tre framme begynte å kombinere og skape sjanser. I tillegg viste James Milner at når vi snakker om «mentale monstre» er han først i køen sammen med sin nå skadde kollega Jordan Henderson.

Samtidig er det for mange og for mye som fortsatt ikke fungerer særlig bra. Fabinho er til bekymring, overraskende nok. Han virker fortsatt tung, selv om jeg prøvde å overbevise meg selv om at han var en tanke bedre utover i denne kampen. Han kommer ikke inn i situasjoner som han tidligere ryddet opp i. Adrian virket nervøs og spredte usikkerhet. Joe Gomez virker også temmelig langt unna sitt beste, som også er litt merkelig.

Tilbake til "gammel" trio

Midtbanen vil igjen bli et tema før returen mot Atletico. Jordan Henderson er tilbake i full trening og går rett inn på laget igjen, det føler jeg meg helt sikker på. James Milner bokstavelig talt reddet Liverpool med sin klarering på streken, for en mann!, og jeg tror han kan ha spilt seg inn til en rolle som indreløper med Andy Robertson tilbake på backen. Hvis en da i tillegg tar med Gini Wijnaldum har en den «gamle» og noe omdiskuterte trioen som Jürgen Klopp ofte har benyttet i viktige kamper tidligere.

Det må vurderes som en risiko å benytte Fabinho i nettopp denne kampen med den formen han viser nå. Alex Oxlade-Chamberlain har jeg sett fikk en del ros etter Bournemouth, men jeg er litt usikker for å være ærlig. Naby Keita er også et usikkert kort så lite som han har spilt i det siste.

Må løfte seg

Nei, for meg må det bli de tre gringos igjen. En vil anta at møtet med Atletico vil bli tett mot en meget kynisk motstander ledet av Diego Simeone. Dette er en kamp som vil passe hans lynne. Trolig vil Liverpool ikke ha råd til å slippe inn et mål og det gir uro før en kamp jeg normalt ville følt meg nokså trygg på. Atletico Madrid gir inntrykk av fortsatt å sette sitt lag etter mange utskiftninger før denne sesongen, men dette er her og nå. Her skal alt avgjøres etter 90 eller 120 minutter, og hvor gjestene har noe å forsvare.

Det bidrar til at jeg tror Jürgen Klopp kan vende tilbake til sine mest rutinerte krigshester for en ny kvelds skyld under lysene på Anfield. Fansen har også en jobb å gjøre. Jeg var ikke på Anfield mot Bournemouth, men en formiddagskamp i ligaen mot en avgjørende kveldskamp i Champions League, det skal være rått parti.

Her vil en forvente at det blir intenst fra første til siste sekund, som det i ærlighetens navn ikke var mot Bournemouth. Liverpool må løfte seg ytterligere fra Bournemouth, men det er det også grunn til å tro at de vil gjøre med hjelp av et toppet Anfield.

For meg er det ikke en avgjørende kamp for sesongen 2019/20, som uansett vil være historisk med et ligagull, men den er en viktig del av den. Resultatet vil kunne prege de to siste månedene for Liverpool i stor grad.

Bring it on.