«Liverpool må forsterke, og kan ikke sløse bort flere av de få sesongene de har igjen med Jürgen Klopp som manager»

David Lynch mener Liverpool må forsterke skikkelig igjen, og gi Jürgen Klopp muligheten til å slå tilbake.

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Det er interessant å se desperasjonen for å plassere skylden på Liverpools problemer denne sesongen på noe annet enn skader. Det er ikke godt nok å si at det å miste tre midtstoppere, de to midtbanespillerne som erstatter dem, og spilleren som tidlig så ut til å bli sesongens kjøp i Diogo Jota, som en grunn til at det har snudd.

I stedet, foretrekker andre lags supportere å legge skylden på Jürgen Klopp, og en gruppe spillere de insisterer på at ikke har levd opp til «hypen». Kanskje er det fordi det får dem til å føle seg bedre om sitt eget lag, og at de ikke har klart å holde følge med de røde de siste årene.

– Uflaks, men ikke bare det

Likevel, selv om Liverpool skulle klare å stenge ute alt tullet som blir sagt rundt denne marerittsesongen, så betyr det ikke at det ikke er en situasjon man må ta lærdom av.

Uflaks har vært kjernen i problemet som har ledet til denne forferdelige formen, men områder som må forbedres har også blitt synlig på veien. Og nøkkelen der er en innkjøpsstrategi som har fått mye ros etter nylige triumfer. Michael Edwards og co har gjort mirakler med å sette sammen et lag som har erobret England og Europa på et budsjett som er en brøkdel av det konkurrenter til de klubbene har hatt.

Men kanskje er det på tide å anerkjenne at en de som på et tidspunkt traff på nesten alt, har begynt å bomme litt den siste tiden. 14 ulike spillere har blitt signert siden Alisson Becker – en som var en skikkelig «gamechanger» – kom i juli 2018. Men ingen av dem har hatt en slik påvirkning på førstelaget.

Men kanskje er det på tide å anerkjenne at en de som på et tidspunkt traff på nesten alt, har begynt å bomme litt den siste tiden. 14 ulike spillere har blitt signert siden Alisson Becker – en som var en skikkelig «gamechanger» – kom i juli 2018. Men ingen av dem har hatt en slik påvirkning på førstelaget.

Det er så klart formildende omstendigheter rundt noen av de kjøpene; Jota er skadet, Thiago Alcantaras start har ikke reflektert kvalitetene han har, og Harvey Elliott ser ut til å bli en fremtidig stjerne på Anfield.

Men det er ikke tilfelle for alle. KI-Jana Hoever har allerede forlatt klubben, Takumi Minamino ser mer og mer ut som en spiller som kanskje aldri vil få en rolle i dette laget, og Adrians rolle som en som passer dårlig inn, vises i at han nå er degradert til tredjekeeper. Selv da Liverpool hentet troféer for moro skyld, var mangelen på bredde i stallen tydelig, med skadeproblemer for Xherdan Shaqiri, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain.

Stallen må forsterkes skikkelig

Kilder i Liverpool har tidligere insistert på at tilgjengelighet er en nøkkel for klubbens rekrutteringsavdeling, når de skal finne ut om en spiller passer inn. Men du må lure på hvorfor så mange har feilet på akkurat den fronten i nyere tid. Uansett, så må evnen til å holde seg skadefri bli flyttet opp på prioriteringslisten når klubben skal finne overgangsmål før en sommer der en av klubbens mest pålitelige spillere, Gini Wijnaldum, ser ut til å gå gratis.

Klopp sin stall ser allerede ut til å bli forbedret foran neste sesong, av den enkle grunn at nøkkelspillere kommer tilbake fra skader, men selvtilfredshet er ikke noe alternativ. Uflaks har allerede gjort at en må avskrive en av de få sesongene Liverpool har igjen med geniet Klopp som manager, og de kan ikke sløse bort noe mer.

Det å sikre at han vil ha redskapene til å få orden på ting neste sesong er helt nødvendig, og kan gjøre at denne sesongen ikke ses tilbake på som helt bortkastet.