«Noen ganger er det rett og slett ingen å skylde på»

I sosiale medier hagler det med konspirasjonsteorier og anklager mot det medisinske apparatet i Liverpool. Men det er ikke de som bør få skylden for skadekrisen, skriver David Lynch.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Det faktum at lockdown-tilstandene har bidratt til å spre konspirasjonsteorier på sosiale medier har blitt diskutert i detalj i disse spaltene før. Men i forrige uke kom beviset på at denne spalten alene ikke er nok til å stanse den tendensen blant Liverpool-supporterne helt ennå. For et mindretall av fansen har dette manifestert seg i et sinne over en sesong som går fra vondt til verre, og som nå har funnet en ny syndebukk: klubbens medisinske team. 

Og som alltid fortjener aktivitet på sosiale medier en stor del av skylden. 

Forrige uke gikk førstelagets fysioterapeut Chris Morgan ut på Twitter for å motsi anklager om at han personlig var skyld i denne sesongens skadekrise. Men engelskmannen, som returnerte fra Arsenal i sommer, skulle nok ønske han ikke gjorde det, da det bare førte til mer skriverier om et oppdiktet problem. Morgans sak ble ikke bedre av at keepertrener John Achterberg ved en feiltakelse (det er bekreftet overfor liverpool.no at det ikke var med vilje) «likte» en tweet som kritiserte han. 

Ytterligere ammunisjon ble servert av kanskje litt uklok sosiale medier-oppførsel fra tidligere ansatte i klubben. 

Andy Renshaw, en respektert fysioterapeut som forlot Anfield i november 2017, har siden gjort det klart at hans avvisning av flaks som en faktor i skader ikke var en kritikk av tidligere kolleger, men et bevis på deres profesjonelle standarder.

Samtidig ønsket ikke Jose Luis Parada, en annen tidligere Liverpool-fysio, å kommentere spørsmål rundt en tweet som så ut til å antyde at omveltninger bak kulissene i klubben var bakgrunnen for alle skadene. 

Men, selv om spanjolen skulle stå for den uttalelsen, vil det være helt urettferdig, med tanke på at de fleste endringene klubben har gjort den siste tiden hovedsakelig skyldes omstendigheter utenfor deres kontroll. Hva mer kunne blitt gjort for å stoppe Dr. Andy Massey, Matt Konopinski og Richie Partridge fra å søke nye utfordringer i henholdsvis Fifa, det engelske fotballforbundet og Qatars landslag? 

Og det er ikke sånn at de ikke rekrutterte på høyeste nivå da de hentet Morgan tilbake fra Arsenal, eller ansatte tidligere akademilege Jim Moxon etter en imponerende prøveperiode etter Masseys avgang. 

Den medisinske avdelingen har selvsagt også blitt styrket denne sesongen etter ansettelsen av Dr. Andreas Schlumberger som leder for «recovery and performance». Så det er ikke slik at alt dette skyldes at FSG er gjerrige, slik en Twitter-kritiker antydet. 

Faktum er at noen ganger er det rett og slett ingen å skylde på, så galt som det har gått for Liverpool i 2020-21. 

En kilde nær det medisinske apparatet har oppsummert det som følger: De mange langtidsskadene mesterne har blitt rammet av har påført en liten gruppe spillere en uholdbar belastning i en sesong med ekstremt tett kampprogram. 

Jürgen Klopps spillestil, gjerrighet fra FSG, og påstått inkompetanse fra klubbens medisinske apparat har simpelthen ikke noe med det å gjøre. De som ser etter noen å skylde på vil kanskje være best tjent med å rette sitt sinne mot fru Fortuna.