Ti ting om kampene mot Wacker og Stuttgart:Kaide Gordon imponerte. Endelig fikk vi se Ben Davies og Ibrahima Konate i helrødt!

Liverpool spilte 1-1 i sommerens to første oppkjøringskamper.

FC Wacker Innsbruck:

Vi har sett Liverpools første halvtime av pre-season. Her er fem ting vi merket oss fra kampen mot FC Wacker Innsbruck, som endte 1-1.

Endelig fikk vi se Ben Davies!

Ben Davies har vært Liverpool-spiller siden 1. februar, da Liverpool kjøpte ham fra Preston North End.

Til tross for Liverpools uendelig mange skader på midtstopperplass, også etter nyttår, fikk vi aldri se ham på banen. De få treningsbildene fra AXA Training Centre var det eneste vi fikk se.

Nå er ikke FC Wacker Innsbruck, som spiller på nivå to i Østerrike, verdens tøffeste motstander, men Davies klarte seg bra han. Vi har hørt fra de som har sett ham i Championship at han er rolig og fin med ballen.

Han vant noen dueller, og vi kunne se ham i full spurt på vei mot eget mål et par ganger da Wacker kontret og kom med mange mot et Liverpool i ubalanse.

Og nå vet vi at Ben Davies finnes!

Et annet januarkjøp imponerte

Kaide Gordon er fortsatt bare 16 år gammel, og ble kjøpt fra Derby County i januarvinduet. Mot Wacker Innsbruck fikk han prøve seg på høyrekanten – og han rakk å markere seg positivt.

Gordon kom seg til to avslutninger, den ene over mål, og den andre tok keeper.

Men det var i banespillet han imponerte. Veldig hurtig, fine detaljer, og østerrikerne slet med å stoppe han. Det førte til frispark i god posisjon til Trent Alexander-Arnold ved én anledning. Gordon var banens beste!

SPILTE: Loris Karius spilte for LFC for første gang siden 2018.

SPILTE: Loris Karius spilte for LFC for første gang siden 2018.

Et gjensyn med Loris Karius

Det endte ikke bra for Loris Karius i Liverpool. Tirsdag kveld fikk han sine første minutter på banen for de røde siden 2018… Han vil nok neppe være fornøyd med sin egen inngripen på Ronivaldos utligningsmål. Headingen var ikke spesielt hard eller godt plassert.

Han var ute og gjorde én god redning.

Selv om han er med til Østerrike, skal det ikke være noen sjanse for at han har noen fremtid i Liverpool. Caoimhin Kelleher er andrekeeper, og Adrian er tredjekeeper med ny kontrakt.

Ifølge Neil Jones i Goal.com har det vært lite konkret interesse for Karius så langt i sommer, men klubber i Frankrike, Tyskland og Russland skal ha snust på keeperen. Han er nå 28 år gammel – la oss håpe han finner seg en ny klubb snart.

De som ikke var med

Vi merket oss at Virgil van Dijk og Joe Gomez ikke var involvert i dag – men det var Joel Matip, som skal ha storspilt på trening så langt. De tre midtstopperne mistet store deler av forrige sesong. Både Gomez og Virgil skal være i rute, og vi satser på at vi får se dem senere i pre-season.

Trent Alexander-Arnold var tilbake fra start, med kapteinsbindet, etter hamstringskaden han fikk med England like før EM.

Målvaktene Marcelo Pitaluga og Caomhin Kelleher var ikke med i dag. Det var heller ikke unggutten Mateusz Musialowski, som det er store forventninger til. Curtis Jones er en annen som sto over, uten at vi har hørt om noen skader på ham.

Ben Woodburn og Nathaniel Phillips er de to siste som ikke ble involvert verken på banen eller benken. En kan se for seg at Woodburn kan være på vei ut, og det skal være konkret interesse for Phillips fra både Burnley og Brighton. Vi får se hva som skjer, og om det ligger noe mer bak…

Scoring og smell

Divock Origi scoret på et veldig billig straffepark allerede etter fem minutter. To minutter senere fikk vi se det helst ikke ønsker å se i en treningskamp – at spillere ligger nede med skade.

Belgieren, som er en av spillerne Liverpool ønsker å selge denne sommeren, fikk et spark i leggen og ble liggende nede for å få behandling.

Han kom seg på beina igjen og kunne fortsette, heldigvis. Origi var ganske frisk.

FLOTT RAMME: Liverpool spiller to halvtimer mot to ulike motstandere i Østerrike.

FLOTT RAMME: Liverpool spiller to halvtimer mot to ulike motstandere i Østerrike.


Stuttgart:

Det endte også 1-1 i den andre kampen, mot Stuttgart. Her var tempoet og kvaliteten høyere.

Konaté i rødt!

Ibrahima Konaté fikk sin «debut» i midtforsvaret sammen med Rhys Williams. Konaté la seg til høyre av de to. Midtstopperen er svær, og han kler rødt!

Det er vanskelig å klandre ham for Stuttgarts ledermål. Han fulgte Sasa Kalajdzic – men østerrikeren tryllet frem en strålende målgivende med hælen til Philipp Förster som kom på løp.

Liverpool tok mer og mer over, men vi fikk se hurtigheten til franskmannen ved et par anledninger, da dommerne valgte å avvente offsideavgjørelser.

Det skal bli spennende å se mer av Konaté.

Interessant midtbane

Det er neppe en midtbane vi kommer til å se så ofte, men det var ganske morsomt å se på en midtbanetrio med rutinerte James Milner, uredde og kreative Harvey Elliott, og en Naby Keita som så frisk ut!

Dette blir en veldig viktig sesong for Keita, som har slitt med å holde seg frisk over tid så langt i sin Liverpool-karriere, for vi vet at potensialet er der. Da han ble unødvendig taklet stygt på midtbanen i nest siste minutt holder du bare pusten og håper at det gikk bra. Han kom seg heldigvis på beina igjen uten å trenge behandling.

At Elliott brukes litt lenger tilbake i banen er også interessant. Det er ventet at han vil bli i klubben denne sesongen, og dersom han kan brukes i andre roller en de to kantrollene i angrepet vil det gi Klopp flere valgmuligheter.

BURDE SCORET: Mohamed Salah kom tidlig alene med keeper.

BURDE SCORET: Mohamed Salah kom tidlig alene med keeper.

Liverpools nye backup på høyrebacken?

Det skal være interesse fra flere Premier League-klubber for Neco Williams, som nå er etablert walisisk landslagsspiller, men som har en lang vei til spilletid bak Trent Alexander-Arnold. Da passer det bra om 18 år gamle Conor Bradley kan ta steget opp!

Allerede nordirsk landslagsspiller – og skal være en av grunnene til at Liverpool skal være villig til å selge Williams dersom noen vil betale i nærheten av 10 millioner pund.

Bradley ble belønnet med en ny langtidskontrakt, og er kanskje en av de vi får se mer av fremover.

Dette var første gang vi fikk se ham på dette nivået, sammen med førstelagsspillere. Han virket veldig villig og uredd offensivt, og gikk ikke bare for de enkleste trygge løsningene.

Oxlade-Chamberlain som backup i angrepet?

Det kan være fordi Roberto Firmino får en ekstra lang sommerferie etter Copa America, og fordi Liverpool mangler en som kan gå rett inn og gjøre noe av den jobben han gjør – men det har allerede blitt diskutert om Alex Oxlade-Chamberlain kan brukes lenger fremme i banen.

Han har også snakket om det, og om hvordan han ble brukt mot slutten av forrige sesong.

Mot Stuttgart startet han i den rollen, og veldig tidlig i kampen viste han seg frem på skikkelig Firmino-vis da han spilte Mo Salah alene med keeper med utsiden av foten. Han avsluttet med høyre rett på keeper. Det var et fremspill som fortjente en assist.

Opptur for Kostas

Kostas Tsmikas hadde en veldig vanskelig førstesesong på Anfield. Først covid, deretter skader, og så den utakknemlige jobben som backup bak Andy Robertson som alltid er tilgjengelig, og alltid vil spille.

Det ble med noen få minutter her og der, og han kom aldri i gang. Derfor er pre-season veldig viktig for grekeren denne sesongen!

Han fikk en flott opptur og påfyll av selvtillit da han var involvert i utligningsmålet. Han signaliserte at han ville ha ballen og gikk på løp bak i feltet, Milner fant ham med en strålende langpasning, og han sendte ballen videre inn foran mål til Sadio Mané. En veldig flott målgivende!

1-1: Det endte 1-1 i begge sommerens to første treningskamper.

1-1: Det endte 1-1 i begge sommerens to første treningskamper.