Spillerbørsen og folkebørsen etter 1-1 mot Chelsea: Lukaku er et beist, men monsteret Virgil van Dijk er tilbake

En intens kamp mellom to gode lag forandret helt karakter etter det røde kortet, men Liverpool klarte ikke å bryte ned Chelseas 10 mann.

Alisson Becker6

Kan ikke lastes for baklengsmålet da Chelsea scorer på sin første mulighet. Ikke veldig mye involvert, men opptrer godt og trygt. Redder det han skal.

Trent Alexander-Arnold6

Har fått sluppet løs den kreative biten igjen. Flere strøkne avleveringer som lagkameratene kunne utnyttet bedre. Chelsea forsøkte å utnytte rommet bak han i første omgang. Etter pausen, og det røde kortet, endrer kampen karakter og vingback Marcos Alonso blir stående mer. Samtidig skapte gjestene sine farligheter med en mann mindre.

Joël Matip7

Ikke like komfortabel i dag når han blir dratt ut og må på løpetur, mot et Chelsea som har mange offensive bevegelser. Hadde sine problemer med kraftfulle Romelu Lukaku. Involvert i utligningen da han er fremme på corner. Kommer tett og har avgjørende blokkering på Lukakus avslutning i andre omgang.

Virgil van Dijk8

Taper noen av de sentrale duellene med Romelu Lukaku, men det vil han ikke være alene om. Viste kraftspissen at han ikke får det like lett som mot Arsenal. Hans ro og tilstedeværelse hjelper lagkameratene stort. Merker også hvilken ressurs han er for laget på offensive dødballer. Får presentert skuddbeinet også. Sjefen er tilbake, som vi kjenner han!

Andy Robertson6

Kostas Tsimikas har gjort savnet av «Robbo» minimalt, og det var godt å se venstrebacken tilbake, men noe rust var det. Hadde en stor del av ansvaret for at Kai Havertz fritt kunne heade Chelsea foran. Ikke de helt store offensive bidragene. Ut for Tsimikas etter 86 minutter.

Fabinho7

Soneoppsettet fungerer ikke da Chelsea tok ledelsen. På slike dødballer bør Fabinho og Virgil van Dijk ta mer ansvar. Her ble Fabinho stående med både Kai Havertz og Antonio Rüdiger. I andre omgang blir Chelsea liggende dype, og brasilianerens skuddbein er en løsning som bidrar til å åpne opp bortelaget.

Jordan Henderson6

Viktig for å bryte opp Chelseas overgangsspill i starten. Kommer på et nydelig timet løp, og burde avsluttet bedre på Trent Alexander-Arnolds utsøkte ball tidlig i første omgang. Noterer et godt skuddforsøk fra distanse, før kapteinen byttes ut for Thiago etter 74 minutter. Da har bortelaget falt dypere og mer kompakt.

Harvey Elliott8

Skaper farligheter sammen med Salah i åpningen. Nære ved å gi de røde en drømmestart. Flere lekre detaljer og Chelsea slet med å plukke han opp. Flink til å finne rommet ved siden av midtbaneduoen Jorginho og N'Golo Kanté. Får en god avslutningsmulighet før pause, men blåser den over. Passiv på Chelseas ledermål.

Roberto Firmino5

Chelseas tre stoppere var ganske tette på «Bobby» som endte opp med å vandre en del, for å få involvert seg. Virket som han småslet med noe og måtte gå av etter bare 42 minutter. Har vi kommet dit at Jota er et mer logisk valg fra start?

Sadio Mané6

Borte i perioder av kampen, men sentral i utligningen. Vinner først hodeduellen og stusser videre mot Jöel Matip. Avslutter i neste situasjon og det medfører at Reece James blir utvist og at Liverpool får straffespark. Litt for anonym når Liverpool trenger en gnist.

Mohamed Salah7

Er på fra starten av og virker tent, mulig han har litt ekstra motivasjon til å vise seg frem mot akkurat Chelsea. Sikker på straffesparket, fra han plukker opp ballen etter de store protestene, i tilløpet og sender Edouard Mendy feil vei.

Diogo Jota7

Erstatter Firmino etter 42 minutter. Tydelig i form og har selvtillit etter en god sesongåpning. Liverpool var friske etter at han kom inn og får fortjent sin utligning. Gode bevegelser og hodespillet hans fortsetter å imponere.

Thiago Alcântara

Erstatter Henderson etter 74 minutter, i en periode Liverpool holder på å gå seg litt fast mot 10 mann. Forsøker å åpne opp et Chelsea som virker fornøyde med det ene poenget.

Kostas Tsimikas

Erstatter Robertson etter 86 minutter. Friske bein og en ny dødballfot i kampens innspurt.