«Den harde realiteten er at løsningen på Liverpools problemer, sannsynligvis ikke finnes i klubben i dag»

Fra vondt til verre, og jeg forventer ikke at de skal fikse problemet i januar.

Etter å tapt to kamper på rad mot lag som har vært på nedrykksplass, er det nå umulig å argumentere for at en løsning på Liverpools problemer er like rundt hjørnet.

Det er kanskje at de foregående sesongene har vært så strålende at vi er innstilt på at Jürgen Klopp sitt lag plutselig kan komme tilbake i gir på et tidspunkt, men det som har vært en ujevn start på sesongen er nå i ferd med å bli grusom, og en er i ferd med å gå tom for unnskyldninger som man brukte i de første månedene av 2022/23-sesongen.

Ja, Liverpool har fortsatt skader, og det er ingen tvil om at de siste resultatene kunne vært annerledes med Luis Diaz og Diogo Jota tilgjengelig.

Men uansett, Klopp har satt opp det som har sett ut som sterke lag fra uke til uke, der valget av Joe Gomez (som vant Premier League som 23-åring forresten) over Ibrahima Konaté trolig var det eneste som kunne kalles omstridt med lagoppstillingen mot Leeds.

Bør handle – men det virker lite sannsynlig

Å skylde på forstyrrelsene i pre-season blir også vanskeligere, siden alle problemer med spillernes form trolig ville ha blitt løst på treningsfeltet siden august. Og dersom Klopps sin 4-3-3-formasjon var det ekte problemet, så ville det ikke vært fullt så enkelt som at de ulike variantene av 4-4-2-formasjonen også skulle fungert.

Dette gjør at den vonde realiteten er at løsningene til å fikse problemene dette laget har trolig ikke kan løses av noe som allerede er i klubben. Og skulle det være tilfelle, så vil det ikke noe som kan gi en så stor forbedring at røde plutselig kan bli en topp fire-kandidat igjen, uten en betydelig ombygging.

Konsekvensene er at det er to mulige utfall her. Enten aksepterer klubben at dette bli en vond sesong som kan få store konsekvenser, ellers handler de i januar. Dessverre virker det som at det andre alternativet virker minst sannsynlig, dersom en tror på Klopp når han sier at planen er å beholde Arthur Melo i januar. Brasilianerens skade utelukker omtrent at han vil ha noen stor innvirkning på resten av sesongen, siden det ikke vil være noe ønske om å presse ham tilbake når han er skadefri mot slutten av sesongen.

En kan mistenke at perspektivet til sparsomme eiere vil være at det at han fortsatt er i klubben vil vise seg å være en gunstig unnskyldning for å ikke forsterke en posisjon der Liverpool er godt besatt når det kommer til antall spillere, men hvor det er mangler på kvalitet. Dersom det er planen til klubben, må de håpe at Klopp har en løsning for å få orden på disse dårlige prestasjonene, og at det er en løsning han har holdt for seg selv så langt.