Diaz-skaden setter Liverpools medisinske apparat i et dårlig lys

Med Diogo Jota og Luis Diaz ute med langtidsskader er det tynt på Liverpools venstrekant, og det er grunn til å stille spørsmål ved vurderingene til Liverpools medisinske apparat, skriver David Lynch i ukens spalte.

Selv om det var vanskelig å lære veldig mye av Liverpools kamp mot Lyon på søndag, var det én ting som pekte seg ut. Nemlig Fabio Carvalhos plass i startoppstillingen og hans bytte med Alex Oxlade-Chamberlain, noe som ga en klar indikator på hvilke alternativer Jürgen Klopp har på venstresiden i angrepet i tiden fremover.

Darwin Nunez spilte i den posisjonen i ukene før VM, men det føltes mer som en kreativ løsning på et problem enn noe som skal fungere på sikt. 

Manageren ønsker helst å benytte sin nummer 27 i hans naturlige spissposisjon, og da virker det åpenbart at det er Carvalho og Oxlade-Chamberlain som får i oppgave å være vikarer for Diogo Jota og Luis Diaz.

Ingen målgarantister

Da er det selv på et så tidlig tidspunkt som nå grunn til å lure på om det er nok til å løfte Liverpool tilbake i topp fire-kampen.

Jota har i snitt scoret mål hver tredje kamp siden han kom til Liverpool, mens Diaz lå på samme snitt på sine tolv kamper før skaden denne sesongen.

Vil Carvalho, med sine to mål på 16 kamper så langt, være i stand til å levere det som trengs for et angrep i verdensklasse?

VIKAR: Alex Oxlade-Chamberlain kom inn på venstrekanten i søndagens oppgjør.

VIKAR: Alex Oxlade-Chamberlain kom inn på venstrekanten i søndagens oppgjør.

Samme spørsmål gjelder for Oxlade-Chamberlain, som med sine 17 mål på 137 kamper for klubben ikke akkurat gir grunn til å være full av selvtillit.

Har det medisinske apparatet sviktet?

Vi kan selvsagt skylde på uflaks over å miste to så viktige angrepsspillere samtidig, men det vil skjule en viktig ting. Deres fravær har bare satt lys på det som virker å være flere dysfunksjonelle avdelinger i Liverpool bare noen måneder etter at de kjempet om kvadrupelen.

Først og fremst er det faktum at Diaz nå ble operert, etter at det alternativet ble valgt bort da han først pådro seg skaden, noe som setter Liverpools medisinske apparat i et dårlig lys, og avdelingen har vært gjenstand for kritikk den siste tiden.

Kilder tett på klubben sier at dette er problemer Klopp alene må ta hånd om, og svaret han ga på søndag var et tydelig forsøk på å få journalistene til å konkludere med at dette er snakk om en skade som er slått opp igjen, ikke noe som har oppstått som følge av en feildiagnose. 

Men sannheten er at det er veldig usannsynlig at det er tilfellet, så dette er bare en av flere hendelser som viser hvor viktig det er at klubben endelig har fått på plass en ny klubblege i form av Jonathan Power.

Også rekrutteringsteamet må svare for seg

Skulle saken som nå skaper hodebry for Klopp undersøkes nærmere, er det også grunn til å stille spørsmål ved jobben de røde sitt rekrutteringsteam har gjort.

Fra før virker det veldig klart at de tok feil da de trodde Fabio Carvalho kunne erstatte både Takumi Minamino og Divock Origi. Slik har det blitt etter at Darwin Nunez erstattet Sadio Mané og Harvey Elliott nå er blitt en viktig midtbanespiller i stedet for en backup i angrepsrekken.

Tiden vil vise hvor stor pris Liverpool må betale for ikke å ha sikret seg en ekstra angrepsspiller eller for ikke å ha fylt en nøkkelrolle i det medisinske apparatet. Kvalifisering til Champions League er fra før langt fra sikkert.

Hva Carvalho og Oxlade-Chamberlain får til i rollen de ble benyttet i på søndag vil vise om Liverpool slipper billig unna eller ei.