«Endelig er vi tilbake fysisk på pressekonferanser - og det er viktig for kommunikasjonen»

Etter to år med pressekonferanser på Zoom har journalistene endelig mulighet til å stille oppfølgingsspørsmål.

Det føles som et stort steg tilbake mot normale tilstander å ha vært fysisk tilstede på to pressekonferanser med Jürgen Klopp den siste uken.

Liverpool-sjefen snakket før laget hans skulle møte West Ham foran et fulltallig pressekorps i Kirkby på fredag, og var også tilgjengelig etter kampen på Anfield 24 timer senere.

Han spøkte om at han var glad for å møte igjen journalister som han over så lang tid kun hadde snakket til via Zoom. Det var skikkelig forfriskende å kunne se Klopp i øynene og stille spørsmål denne gang, heller enn å vente på tur i en videokonferanse, og ofte glemme å trykke av mute-knappen!

Flere misforståelser

Dette kan kanskje virke uvesentlig for supportere, men det er mye som kan bli sagt om alt som vil forbedre kommunikasjonen mellom klubben og de som støtter den. Det har skjedd for mange ganger med pressekonferansene online at ubehagelige oppfølgingsspørsmål har blitt holdt tilbake på grunn av den mute-knappen.

Aldri har det vært et større problem enn da planene for Superligaen kollapset, og pressesjefer rundt om i landet ville begrense skaden.

Reportere fikk også et problem nylig da Klopp misforsto et spørsmål om hjernerystelsen Sadio Mané fikk med landslaget. Samtidig som tyskeren snakket om hvor glad han var på Senegals vegner over å ha vunnet Afrikamesterskapet, ble et forsøk på å peile ham tilbake mot hodeskader blokkert, og det kunne ikke skjedd dersom journalisten var der fysisk.

Selvsagt er det også litt forsiktighet med å være tilbake til å være der fysisk, og det er nødvendig med Premier Leagues covidprotokoll. Det er ikke lenger et krav for de som bor i Storbritannia om å isolere seg dersom de får koronaviruset – men fotballen beholder disse reglene for å stoppe smittespredning mellom spillerne.

«Mixed zone» neste?

Derfor holder journalistene en god avstand til pulten der Klopp sitter når han snakker med media, med klare markerte grenser for hvor du kan gå.

Det var også grunnen til de har utsatt å få tilbake «mixed zone», der pressen har muligheten til å snakke med spiller etter kamper. Muligheten til å snakke med spillere i Klopp sin stall har vært veldig begrenset i pandemien, noe enkelte pressefolk nok har satt pris på.

Heldigvis er det håp om å få tilbake «mixed zone» til starten av neste sesong. Det er et tema som skal diskuteres på et Premier League-møte på tirsdag, og dersom klubbene er enig, vil de snart settes til verks. Et slikt grep ville ikke bare føles som et stort steg tilbake til normaliteten i både fotballen og livet, men vil også sikre at supportere vil få mer og bedre innsikt fra spillere og manageren i tiden fremover.