Hvilken forskjell et år kan gjøre!

For ett år siden tapte Liverpool sin sjette strake hjemmekamp for sesongen. Nå jakter de røde trofeer på alle fronter.

Det er bare ett år siden Liverpool tapte sin sjette strake hjemmekamp på Anfield, da Fulham vant 1-0 i vår egen lekegrind. Aldri tidligere hadde de røde vist dårligere hjemmeform enn denne sekvensen. 

«Liverpools resultater var dømt til å lide som resultat av alle skadene, et stadig tilbakevendende tema som fortsatte inn i helgen og som gjorde at Jürgen Klopp brukte sitt 20. midtstopperpar for sesongen», skrev David Lynch i sin faste spalte her på Liverpool.no.

Da hadde Klopps lag bare tatt tre av de siste 21 poengene de kunne hentet i Premier League. 

MATCHVINNER: Sadio Mané gjorde vinnermålet mot The Hammers.

MATCHVINNER: Sadio Mané gjorde vinnermålet mot The Hammers.

«Fallet vi har vært vitne til er ikke til å tro», skrev Arild Skjæveland i sin kampkommentar etter Fulham-tapet.

Da hadde Liverpool i tur og orden tapt på hjemmebane for Burnley (0-1), Brighton (0-1), Manchester City (1-4), Everton (0-2), Chelsea (0-1) og altså Fulham (0-1).

Vårt favorittlag var fullstendig ute av kampen om ligagullet, og resultatet vitnet mer om nedrykksform enn et lag som til slutt skulle klare å kvalifisere seg for Champions League.

Vårfornemmelser

Da ser det langt mer lovende ett år etter. Liverpool kjemper fortsatt på alle fronter. Ligacuptrofeet står i trofeskapet på Anfield allerede, de røde er i kvartfinalen i FA-cupen, og kan i kveld også nå kvartfinalen i Champions League.

I tillegg er Jürgen Klopps mannskap bare seks poeng bak ligaleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og lagene skal møtes innbyrdes på Etihad i april.

Jeg var selv tilstede på Anfield da West Ham ble slått 1-0 lørdag kveld. Ingen stor kamp av de røde, men de fikk jobben gjort, og det var utvilsomt de tre poengene som var viktigst. 

I fjor på denne tiden var vi Liverpool-supportere inne i en lang vinterdepresjon. Nå kjenner vi isteden vårsolen varme.

I fjor på denne tiden var vi Liverpool-supportere inne i en lang vinterdepresjon. Nå kjenner vi isteden vårsolen varme.

Rundt om på Merseyside skinte i alle fall solen om kapp med supporterne gjennom hele helgen.

Og fansen som stod i kø i Liverpools souvenirbutikk på Anfield, for å få tatt bilde sammen med ligacuptrofeet, drømte alle som en som enda større bragder i mai!