Absurd nok er Champions League nå plutselig innenfor rekkevidde igjen!

Det er morsomt å se hva en seier kan gjøre for å løfte både humøret, og kanskje uklokt, forventningene også.

I store deler av denne sesongen har jeg i denne spalten nærmest avskrevet Liverpools muligheter for å være med i topp fire-kampen. Likevel er det etter seieren mot Everton, absurd nok, fristende å antyde at kvalifiseringen til Champions League fortsatt er innenfor rekkevidde.

Bare ni poeng skiller de røde fra fjerdeplassen, og de har en kamp til gode. Laget som akkurat nå har den plassen er Newcastle United. Enda viktigere ser the Magpies Liverpools neste motstander til helga, i en kamp som kan avgjøre en gang for alle om det er mulig å klatre opp i de øverste etasjene av tabellen.

En seier til helga kan endre alt

Med seier på St James’ Park vil Jürgen Klopps lag plutselig se ut som en god kandidat til å hente inn de ustabile lagene foran dem. Og det er, enkelt og greit, veldig mye lettere å havne i topp fire enn å prøve å vinne tittelen når man må samle inn over 90 poeng. Selv i sine dårligste perioder denne sesongen, har Liverpool bare vært en rekke på fem sammenhengende seiere unna å lede an i kampen om fjerdeplassen.

Jürgen Klopp viser virkelig hvor mye seieren mot Everton hadde å si for laget.

Jürgen Klopp viser virkelig hvor mye seieren mot Everton hadde å si for laget.

Skal man være ærlig, så er det bare å se på formen denne sesongen for å finne ut at mulighetene er små til at de klarer å sette sammen en slik rekke med resultater. Liverpools beste rekke kom da de vant fire Premier League-kamper på rad på hver side av VM-pausen, men ellers har de ikke klart å oppnå en slik stabilitet. Likevel ble troen på at de kan gjenfinne den lenge savnede stabiliteten fornyet med mandagens seier i Merseyside-derbyet.

Det er ikke bare det at Liverpool tok de tre poengene, men at de gjorde det fullt fortjent etter å ha sett ut som et Klopp-lag i 90 minutter for første gang på lenge.

Opptur i maskinrommet

Jordan Henderson leverte sannsynligvis sin beste prestasjon denne sesongen, gikk i dueller og forflyttet ballen raskt. Mens Stefan Bajcetic så ut som en naturlig arvtaker til Thiago Alcantara i en nummer 8-rolle på venstresiden. En rolle han etter kampen innrømmet at var helt ny for ham.

Og Fabinho så mer ut som sitt gamle jeg igjen i store deler av kampen, med to som tok løpene på hver side av ham.

Det er ingen tilfeldighet at med den uventede oppturen på midtbanen, så har Liverpools problemer i angrep og forsvar forsvunnet. Maskinrommet blir sett på som det viktigste området på banen av en grunn.

Selvsagt gjenstår det å se om disse forbedringene kan opprettholdes, spesielt mot et Newcastle-lag som bare har tapt en gang denne sesongen. Men glem ikke at det tapet kom mot et Liverpool-lag, som om de kan gjenta det på lørdag, burde bli sett på som en favoritt for fjerdeplassen.