«At en manager som stadig sier at han ikke leser avisene kunne reagere slik, sier alt om situasjonen»

I David Lynch sin siste spalte for liverpool.no handler det om Liverpools katastrofale form – og det som venter neste mandag.

La oss bare vinne derbyet og så avslutte sesongen…

Det finnes ikke noen klarere tegn på at Liverpool er under press, enn slik Jürgen Klopps pressekonferanse etter tapet mot Wolverhampton ble på lørdag. Det ser aldri bra ut når du nekter å besvare spørsmål fra en respektert journalist, men det ser ekstra ille ut når du akkurat har gått på et nytt stygt tap i en sesong som har vært full av slike tap.

Utrolig nok er det slik å forstå at helgens ordkrig faktisk kom som resultat av en misforståelse, der det var jobben en annen journalist hadde gjort som hadde irritert Klopp. Likevel, at en manager som så ofte sier at han ikke leser hva pressen skriver kunne hisse seg opp slik i all offentlighet, sier alt om hvor tankene hans befinner seg.

Se situasjonen i klippet under:

Faktum er, og det har også Klopp erkjent, at den eneste måten å få stoppet alle de negative skriveriene rundt laget hans, er å vinne fotballkamper. Ja, troppen har problemer som ikke kan løses før til sommeren og når overgangsvinduet åpner igjen, og skader er en viktig faktor i det som skjer, men Liverpool skal likevel ikke kunne spille så dårlig som dette.

Klopp tok derbyene alvorlig fra første stund

Heldigvis finnes det ikke en bedre kamp for å snu denne trenden i en sesong vi helst vil glemme, enn i et Merseyside-derby mot Everton på Anfield. Klopp har alltid vært veldig klar over betydningen av lokaloppgjør for supporterne, og har omfavnet den delen av rollen sin siden han ble ansatt i klubben. Det var i oppbyggingen til hans første møte med «the Toffees» i 2016 at han brukte en røykepause på Melwood, og forhørte seg med lokale ansatte på treningsfeltet som ikke jobbet med fotballen om hvordan disse kampene var.

Han snakket om sine erfaringer i Revierderbyet mellom Schalke 04 og Borussia Dortmund, men aksepterte at ting ville være annerledes i et rivaleri der det er under en kilometer mellom de to stadionene. Det var for det beste, siden Klopp hadde fire seire, fire uavgjorte og fem tap mot Dortmunds lokale rivaler. Heldigvis har de 16 derbyene under ham gitt ni seire, seks uavgjorte og bare ett eneste tap, og det kom for tomme tribuner.

Denne bemerkelsesverdige statistikken vil bli testet når et Everton-lag som har fått et løft etter at Sean Dyche tok over som manager tar turen til andre siden av Stanley Park neste mandag. Det skjer ikke ofte, men de blå vil komme til Anfield fulle av tro på at de kan få en seier mot et Liverpool-lag som kun har vunnet én av sine sju siste kamper.

Skulle det skje, så er det store sjanser for ny temperatur etter kampen, dersom Klopp igjen vil prøve å avlede oppmerksomheten fra en stadig mer katastrofal sesong. Men en seier vil ikke bare gi en sårt tiltrengt «skryterett» for den røde halvdelen av Merseyside. En seier vil også kunne gjenopprette litt ro, i en situasjon som stadig blir mer urolig.