Et nytt bunnpunkt er nådd i Klopps æra

Det er lov til å sette spørsmålstegn med det meste etter en grusom oppvisning på Molineux.

Det var klart for Liverpools fjerde ligakamp i 2023, og de røde hadde til gode å ta en trepoenger i Premier League etter årsskiftet. Søken etter den forblir en prioritert, for Jürgen Klopps mannskap maktet ikke å gjøre noe som helst mot et sulten Wolves-lag i ettermiddag.

Supporterne fikk se sitt ønskede lag på banen fra start, og Fabinho fikk ikke engang plass på benken til tyskeren. Allikevel står laget igjen med null poeng, og en slags ydmykelse mot et lag som lå på nedrykksplass før dagens kamp.

Det er vanskelig, eller rettere sagt umulig å finne noe positivt å hente for øyeblikket, og om man var skeptisk før dette oppgjøret, vil jeg påstå at lite endret seg etter 90 minutter mot Wolverhampton.

Dette var ikke godt nok, og ord blir fattig i situasjonen Liverpool står i for øyeblikket.

OVER TOPPEN?: Joel Matip hadde ingen god dag i tospann med Joe Gomez i midtforsvaret.

OVER TOPPEN?: Joel Matip hadde ingen god dag i tospann med Joe Gomez i midtforsvaret.

Liverpools verste omgang under Klopp

De fleste vil nok kalle den første omgangen mot Wolverhampton som Liverpools verste under Jürgen Klopps ledelse. Det sier mye etter oppvisningen mot Brighton for et par uker siden.

Allerede etter fem minutter stod det 1-0 til et sultent og motivert Wolves-lag. Gultrøyene viste igjennom hele kampen at de ville ha tre poeng, og det ble ikke vanskelig mot et tafatt og umotivert Liverpool-lag.

Et innlegg ble slått fra kanten av femmeteren til Liverpool, og traff uheldigvis Joel Matip i foten på vei inn mot mål. Ballen endret retning, og endte i stolperoten og over streken før Alisson rakk å komme til unnsetning. Mange ville nok sagt at det var uheldig for noen måneder siden, men ingenting er akkurat det for øyeblikket.

Forsvaret hang ikke sammen, og igjennom kampen kommer nok ingen, foruten Alisson, med det fra æren i behold. På det første målet var samtlige i Liverpools backfirer ekstremt passiv, og det visste Wolves å dra en fordel av.

Knappe syv minutter senere stod det 2-0, og igjen er det lov å snakke om et forsvar som knapt holder League Two-nivå for øyeblikket. Et langt frispark ble headet vekk inne i feltet, men på andreballen stod en Wolverhampton-spiller klar til å få den inn igjen i farlig område.

Det fikk han til, og fra knappe fem meter får ulvene ikke en, men to muligheter til å sette sitt andre mål for dagen. Debutant Craig Dawson fikk æren av å fullføre angrepet, og de røde virket helt ute av det.

Nunez hadde en brukbar første omgang, men avslutningene satt igjen ikke for spissen. De røde gikk til pause med 0-2, og det var veldig fortjent. Kunne det snu i den andre halvdelen?

SLUKØRET: Darwin Nunez og Liverpool fikk absolutt ingenting til å stemme i den første omgangen.

SLUKØRET: Darwin Nunez og Liverpool fikk absolutt ingenting til å stemme i den første omgangen.

Wolves punkterer kampen

Det korte svaret på spørsmålet er nei. Når det er sagt hadde de røde et godt åpningskvarter i den andre omgangen, og med litt flaks kunne det stått 2-1 tidlig. Det skjedde ikke, og da forsvant de rødes momentum igjen utover i omgangen.

Jürgen Klopp og Liverpool trengte en scoring, og det fort. Tyskerens første bytte, hvor Jordan Henderson kommer på banen, blir et slags bilde på alle problemene laget står ovenfor for øyeblikket. Kapteinen kan være god å ha på banen, men 32-åringen er ikke i form, og han er sjeldent en spiller det skriker offensive bidrag av.

Like etter byttet kom de røde til sin største sjanse, og Trent Alexander-Arnold fikk vist frem sin fremragende høyrefot. Scouseren fant Nunez med en langpasning i bakrom, men igjen ble det en bom for Nunez alene med Jose Sa. 23-åringen må starte å sette sjansene sine snart....

Fem minutter senere gjorde Wolves kort prosess på Liverpools sjanser i kampen da Ruben Neves scoret ulvenes tredje mål i aften. En ny ydmykelse var komplett, og dessverre var det Stefan Bajcetic som mistet ballen i forkant av scoringen.

Spanjolen hadde flere gode bidrag i den andre omgangen, og få vil gi ham skylden for noe som helst på Molineux. 18-åringen er et av ytterst få lyspunkt i en ellers grå hverdag for oss Liverpool-supportere. 

Kampen ebbet til slutt ut, og de røde ga opp lenge før Paul Tierney blåste av kampen. Det er vanskelig å sette ord på hvor store problemene i troppen er for øyeblikket.

BRUKBAR: Stefan Bajcetic har spilt bedre kamper i Liverpool-trøyen, men spanjolen er et lyspunkt for øyeblikket.

BRUKBAR: Stefan Bajcetic har spilt bedre kamper i Liverpool-trøyen, men spanjolen er et lyspunkt for øyeblikket.

Hvor er gløden og motivasjonen?

Det er lov å være redd for Liverpools fremtid for øyeblikket. Laget fungerer overhodet ikke sammen, og auraen fra tidligere storlag er langt forbi. Tidligere verdensstjerner både i forsvar, på midtbanen og i angrep fungerer overhodet ikke, og det er ofte de nye spillerne som drar lasset i kampene.

Hva har skjedd med Mohamed Salah, Andy Robertson, Joel Matip og resten av gjengen som vant Champions League og Premier League for få år siden? Det er flere som har pekt på alderen til flere av troppens antatt beste spillere, men for øyeblikket virker det som motivasjonen er på bunn for flere av dem.

Førstnevnte skal være angrepsspilleren som drar med seg nyervervelsene Cody Gakpo og Darwin Nunez, men for øyeblikket er rollene snudd om. Det samme gjelder på midtbanen med Bajcetic kontra Thiago og Naby Keita. 

Det som likevel virker mest skummelt for øyeblikket er hvor Jürgen Klopp befinner seg i august 2023. Tyskeren har signert en kontrakt til 2026 med klubben, men selv han virker å ha mistet gnisten nede på sidelinjen. Det er et skummelt tegn, for hva er Liverpool uten ham for øyeblikket?

STORE PROBLEMER: Jürgen Klopp har ikke hatt den samme gnisten denne sesongen.

STORE PROBLEMER: Jürgen Klopp har ikke hatt den samme gnisten denne sesongen.

Mye i vente

Elendigheten er kommet, og ingenting virker å være å gå slik det skal for øyeblikket, men nå er det viktig å se fremover mot neste kamp, neste turnering og kanskje neste sesong. Premier League er kanskje over med tanke på en plass i Champions League, men det er fremdeles mye å spille om.

Real Madrid venter i Champions League, og selv om det vil bli vanskelig å slå ut de regjerende mesterne, har Klopp tidligere vist at hans lag kan prestere over evne når det gjelder.

I går kom også beskjeden om at spillere som Luis Diaz, Diogo Jota, Roberto Firmino og Virgil Van Dijk nærmer seg et comeback. Det er fire spillere de røde virkelig har behov for akkurat nå.

Det er ikke usannsynlig at Liverpool vil få et oppsving når fireren er tilbake på banen, og alle vet at spillerne i troppen for øyeblikket er bedre enn de viser i dag. 

Nå venter det en ny uke på treningsfeltet før Everton venter på Anfield neste helg. Da håper jeg supporterne, spillerne og omgivelsene gir Sean Dyche og Conor Coady en vanskelig kamp, for å være best i Merseyside er noe Liverpool skal være uansett hva.

Det er ikke enkel hverdag for tiden, men bak enhver sky er himmelen alltid blå. Det er nok bare et tidsspørsmål før det stråler over Anfield igjen, men vi må kanskje være litt tålmodig!