«De to siste kampene har vist at Liverpool kan ha noe stort på gang, og at ting kanskje ikke er så mørkt som det har sett ut»

Hva om det viser seg at vi har vurdert Liverpools sesong frem til nå helt feil?

For. En. Dag.

Hva om det viser seg at vi har vurdert Liverpools sesong frem til nå helt feil? For hvert eneste skuffende resultat, og de har det vært mange av, har hele denne sesongen begynt å føles som en siste sesong for et lag som har vunnet alt som er å vinne.

Og likevel har det denne uken begynt å danne seg en ny historie, og en som gir supportere håp om at de siste vanskelige månedene kan bli verdt det i lengden.

Kunne det være slik, at heller enn at det er et lag som har stagnert, så er vi heller vitne til starten på Jürgen Klopps andre storlag i Liverpool?

Det var nok av oppmuntrende tegn på det i seieren over Wolverhampton i midtuken, som viste en kombinasjon av soliditet og tålmodighet som vi knapt har sett denne sesongen.

De røde lot ikke motstanderen få et skudd etter det 13. minutt, og så malte de dem i stykker og vant fortjent 2-0. Men dersom den kampen var et bevis på at Klopp kunne bringe orden til et lag som er i vekst og som har sett litt kaotisk til tider, så var søndagens seier over Manchester United en fantastisk bekreftelse på at han kanskje til slutt kan få dem til å spille fotball fra en annen planet.

Stilnet skeptikerne

To mål fra Darwin Nunez og Cody Gakpo viste at de har alle kvalitetene som skal til for å være etterfølgerne til spillere som Sadio Mané og Roberto Firmino, som har sett uerstattelige ut i angrepet. Det har alltid føltes at det vil komme et utbrudd med Nunez så klart, men det er bemerkelsesverdig hvor raskt den tidlige skepsisen til Gakpo-signeringen har blitt stilnet.

Lenger bak på banen gjorde Harvey Elliott bekymringene om hans fremtid som en fremadstormende offensiv midtbanespiller til skamme, og skinte på begge sider av ballen, og dominerte på et område på banen der det var forventet at den hyllede Casemiro skulle kontrollere. Det var uten tvil engelskmannens beste prestasjon i sin hittil korte Liverpool-karriere, og en påminnelse om at bare en tosk ville avskrevet en tenåring med så åpenbare kvaliteter etter en håndfull kamper med blandede prestasjoner.

I forsvaret viste Ibrahima Konaté at han er de rødes neste defensive talisman, og stoppet formspilleren Marcus Rashford. Han så knapt svett ut gjennom de 90 minuttene.

Se igjen høydepunktene:


I tillegg til å gi laget et betydelig løft i håpet om en topp fire-plassering, har de to siste kampene vist at det finnes en kjerne med unge spillere som kan være i stand til å legge grunnlaget for et skikkelig nytt storlag. De vil selvsagt trenge hjelp, med forsterkninger på midtbanen som Klopps hovedprioritet, siden det er spillere på vei ut der til sommeren i tillegg til Jordan Henderson og Thiago Alcantara som begge blir eldre.

Jude Bellingham og Mason Mount er de fremste overgangsmålene i den posisjonen, siden klubben også trenger flere spillere med status som «homegrown». Matheus Nunes fra Wolves er en annen som vurderes. Det er også muligheter for endringer i midtforsvaret, der Josko Gvardiol er en spiller de liker godt – men der vil det være behov for salg dersom det skal bli store utlegg i den posisjonen.

Uansett hva som skjer til sommeren, er dette for første gang på lenge at du får en følelse av at dette laget ikke er så mange spillere unna at de igjen kan være tittelutfordrere og kjempe om de store troféene. Og det er ikke noe en kunne si for en uke og ni scorede mål siden.

PÅ ØNSKELIST:A Liverpool er ute etter både Jude Bellingham og Mason Mount denne sommeren, skriver David Lynch.

PÅ ØNSKELIST:A Liverpool er ute etter både Jude Bellingham og Mason Mount denne sommeren, skriver David Lynch.