Kommentar:«Kroaten er godt likt, men har en prislapp på rundt 100 millioner pund»

Dersom Liverpools knusende seier over Manchester United viste oss at Jürgen Klopps neste storlag er på vei, var helgens tap for Bournemouth et bevis på at det fortsatt må tas noen vanskelige avgjørelser for å komme dit.

Etter å ha revet sine argeste rivaler i fillebiter i en av sesongens største sjokkseire, kom de røde seks dager senere ned på jorda igjen med et brak mot bunnlaget i Premier League.

Resultatet mot Bournemouth gjør at tvilen igjen kommer krypende når det gjelder muligheten til kvalifisere seg for Champions League, men tapet kan også føre til at de røde nok en gang skjerper seg.

Lørdagens tur til sydkysten ga Liverpool en påminnelse om man fortsatt ikke er kvitt alle problemene, selv om formen har tatt seg opp den siste tiden.

Henderson sliter når han må starte to kamper på en uke

På midtbanen må det betraktes som positivt at Jürgen Klopp og hans trenerstab har innsett at Jordan Henderson sliter med å spille med den nødvendige intensiteten når han starter to kamper på en uke. Men når alternativet er å bruke to veldig talentfulle, men uerfarne og fysisk umodne tenåringer, er det klart du vil få problemer på bortebane i Premier League.

INNBYTTER: Kaptein Jordan Henderson kom ikke innpå før stadionuret viste 65 minutter mot Bournemouth.

INNBYTTER: Kaptein Jordan Henderson kom ikke innpå før stadionuret viste 65 minutter mot Bournemouth.

Det er grunnen til at man åpenbart trenger flere nye klassespillere i denne posisjonen, og dette er et must når sommervinduet åpner. Dersom man styrker midtbanen kan man fortsette å fase inn både Harvey Elliott og Stefan Bajcetic under mer kontrollerte former, og også redusere arbeidsbyrden som for tiden faller på Fabinho.

Brasilianeren har jevnlig blitt nevnt blant kandidatene til å forsvinne fra klubben, men det er vanskelig å tenke seg mange klubber som enten er kapable til eller villige til å matche den lukrative kontrakten han signerte i 2021, så Liverpool har egentlig ikke noe annet valg enn å håpe på at formen hans fortsetter å forbedre seg.

Kunne hatt nytte av en ny midtstopper

Store endringer i andre lagdeler virker usannsynlig av lignende grunner, og spesielt i et forsvar som åpenbart kunne hatt nytte av en ny spiller til å avlaste en Virgil van Dijk som begynner å dra på årene og steppe inn for en Ibrahima Konate som har det med å pådra seg skader.

Hint om at Josko Gvardiol vil være et transfermål, trass i at han har en prislapp på rundt 100 millioner pund, virker litt i overkant ambisiøse, da det å få orden på midtbanen definitivt kommer til å bli prioritert først. Så selv om kroaten er godt likt, så vil det kreve avganger i forsvarsrekka før man kan bruke slike summer på en lagdel der man enn så lenge har god dekning i form av antall spillere.

FORSVINNER: Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain forlater Liverpool etter denne sesongen.

FORSVINNER: Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain forlater Liverpool etter denne sesongen.

Vi sier selvsagt ikke at Joel Matip og Joe Gomez ikke er kandidater til å forlate klubben. Flere klubber viste interesse for sistnevnte før han signerte sin nye kontrakt. Liverpool har de siste årene slitt med å kvitte seg med spillere som ikke inngår i managerens planer, noe Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er bevis på.

Det eneste som er sikkert, ironisk på grunn av at den nevnte duoen forlater klubben, er at Liverpool vil forsøke å løse sin midtbanefloke til sommeren. Ut over det er det litt uklart eksakt hvilke endringer som vil komme som en følge av skuffende resultater som det vi fikk servert lørdag ettermiddag, men du kan garantere at Klopp vil presse hardt på for å få orden på hver eneste svakhet han oppdager fra nå av og frem til slutten av mai.